X

PROIECT de lege: Bărbații vor putea împiedica avortul propriului copil

tata-copil

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aleșii noștri s-au pus pe treabă și au început să lucreze deja la mai multe proiecte de lege.  Printre acestea și unul care le vizează pe femeile însărcinate, care nu-și doresc să păstreze copilul. Parlamentarii vor să ofere tatălui copilului nenăscut posibilitatea de a se opune în mod legal ca femeia gravidă cu copilul lui să nu mai poată decide singură dacă păstrează sau nu sarcina.

România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, se arată într‑un studiu publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene, potrivit Libertatea.

Pentru a preveni acest fapt, mai mulți aleși lucrează la o lege prin care vor să ofere tatălui copilului nenăscut posibilitatea de a se opune în mod legal ca femeia gravidă cu copilul lui să nu mai poată decide singură dacă păstrează sau nu sarcina și să nu beneficieze de servicii medicale în acest sens.

“Categoric, femeia este singura care are dreptul de a decide asupra corpului ei. Dar când dai viață, o faci împreună cu altcineva, nu singură. Cred că este moral ca și partenerul să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește venirea pe lume a unui copil. În multe cazuri, tații iau decizia de a își crește singuri copiii, dacă mamele nu doresc acest lucru”, au spus pentru Liberatea aleșii care lucrează la lege.

Aceleași surse spun că vor să introducă în actul normativ interzicerea avortului după a 14-a săptămână de sarcină.
Întreruperea de sarcină se va putea face doar atunci când, în urma consultului medical, specialistul hotărăște că păstrarea copilului pune în pericol viața mamei sau a acestuia.

“Suntem încă în faza de proiect. Ne consultăm cu specialiștii în domeniu, cu cultele religioase și cu organizațiile pentru apărarea drepturilor omului și vom vedea cum va fi forma finală a legii. Sigur sunt lucruri de îmbunătățit, în urma discuțiilor”, mai spun autorii proiectului legislativ.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Cel mai bine ar fii ca femeile care fac asa ceva, sa fie constiente de ce fac, majoritatea nu au macar cunostiinte religioasa minima, si apoi mai sunt cei care le conving sa faca avort, acele terte persoane sunt asemuite dracilor, nu oamenii.
    Daca se interzice, putin va scadea rata, dar nu covarsitor, educatia din familie e baiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button