X

ALERTĂ! Parteneriatul civil revine în Parlament

de null
Parada de la Salt Lake City – 8 iunie, 2014 (AP Photo/Rick Bowmer)

Parteneriatul civil revine în Parlament.  Proiectul de lege inițiat de fostul deputat Remus Cernea a primit aviz pozitiv în comisia de drepturile omului din Camera Deputaților; au votat în favoare parteneriatului civil deputaţi de la PSD, PNL, USR, UDMR; urmează să intre la votul final, în plen, în perioada următoare. Inițiatorul, Remus Cernea este optimist în privința șanselor de câștig ale inițiativei legislative și laudă ”suflul nou” al noilor colegi. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deși nu a câștigat un nou mandat de parlamentar, Remus Cernea participă din nou la activitățile legislativului, în calitate de invitat, pentru a-și susține proiectele rămase în lucru. El a înregistrat, miercuri, o victorie în comisia de drepturile omului, unde proiectul său privind introducerea partaneriatului civil în România a primit aviz pozitiv.

Cu toate acestea, victoria este una de etapă. Mai este nevoie de un vot pozitiv în comisia juridică, care trebuie să dea rapiortul pe inițiativa legislativă, iar mai apoi proiectul trebuie votat și de plenul Camerei Deputaților, for decizional.

Cernea afirmă că Parlamentul are o atitudine nouă în privința acestui subiect, comparativ cu vechiul legislativ. ”Noii colegi au un suflu nou. Au votat în favoarea parteneriatului civil deputați de la PSD, PNL, USR și UDMR, ceea ce este o premieră”, a arătat el. Potrivit lui Cernea, 22 de state europene au în legislație partaneriatul civil, inclusiv țări preponderent ortodoxe, precum Grecia și Cipru.

”Este o falsă problemă să discutăm în termeni de pro-religie și anti-religie. Este o lege care ajută acele cupluri, persoane care conviețuiesc în baza respectului reciproc, ani de zile. Au bunuri în comun, pot avea probleme de sănătate sau în luarea unor credite și prin lege se recunosc drepturile acestor persoane și se acordă unele facilități”, a explicat el.

Cernea a mai spus că este o necesitate socială și a dat exemplul Franței, unde o lege similară a fost dată în 1999, peste 3 milioane de cetățeni deja sunt în parteneriate civile recunoscute de către stat.

”În România este nevoie de așa ceva, pentru că ultimile recensăminte au arătat că peste 800.000 de cetățeni români trăiesc în astfel de uniuni consensuale, dar care nu sunt recunoscute de către stat”, a mai declarat Cernea.

Propunerea legislativă prevede că parteneriatul civil este un contract încheiat, fără discriminare, între două persoane care decid să convieţuiască în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

 1. Niiii ce minciuna, auzi ca avem 800 de mii de sodomiti in tara, vrajeala in varza, oricum vor incerca pana vor reusi cu acest parteneriat care e doar varful sagetii, apoi vin urmatoarele drepturi, casatori in biserica si altele, atat timp cat tu ca stat nu esti ferm pe pozitie, esti degeaba.

   1. Bine ar fii sa fie 800 de mii de oameni care traiesc in concubinaj , dar realitatea cruda e ca sunt milioane, si nustiu cate, este o reclama la tv care zice asa cu toate ca e mincinoasa eu cred ca e minimalizata, reclama spune asa peste 100 de mii de intreruperi de sarcini(avorturi) pe an in Romania, si peste 1 milion de oameni cu iboli sexuale pe an la doctor, ce putem intelege ca avem peste 1 milion de curvari, ca numai de-la curvie faci boli rusinoase, si sarcini nedorite.
    Asta e realitatea dragul meu.

 2. Cat de scârbos, apropo de tanti Remus cernea, cand a debutat în politichie asi dădea cu pumnii în cap că militează pt mediu înconjurător, ce mai ,,un ecologist” convins, după care pe el la preocupat soarta poponautilor

  1. Atitudinea ecologista e numai un accesoriu secundar, la Remus Cerneade fiind de baza militantismul secular si cel pro-homo.

 3. Pe de o parte s-a vorbit de multa vreme de un stat minimal care sa privatizeze cat mai mult si sa se retraga din economie, pe de alta parte se intentioneaza complicarea birocratiei.
  Este emblematic ceea ce s-a intamplat in SUA. La nivel federal, pedeapsa capitala a fost abolita, dar ea inca exista in cadrul unor state americane. Daca judecata se face la nivel statal, pedeapsa e aplicabila, daca se face la nivel federal, nu.
  Daca dreptul la viata e relativ in SUA, nu acelasi lucru se intampla cu “dreptul” la perversitate. Curtea Suprema a SUA a legalizate nonmariajele homo si a obligat toate statele sa le accepte.
  Nu inteleg de ce statul roman ar trebui sa se complice birocratic cu recunoasterea relatiei celor ce traiesc in concubinaj si nu, mai degraba, ar trebui ca acestia sa-si oficializeze relatia prin casatorie.
  Eu as merge si mai departe: ar trebui ca statul sa recunoasca de fapt si de drept cununia (religioasa), iar cei ce se casatoresc la biserica sa nu mai fie nevoiti sa se casatoreasca si civil, casatoria sa le fie recunoscuta automat de catre stat, ei sa aiba numai obligatia s-o declare.

 4. deci, la arme; nu ne aparam pe noi, Il aparam pe Dumnezeu si deci, e voie sa ucizi proorocii mincinosi precum a facut Ilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button