X

PREMIERĂ: DNA face dosar penal pentru cei care nu și-au declarat public apartenența la masonerie

de null
­

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un caz fără precedent în Justiţia din România: fost şef al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, şi judecătorul Ovidiu Daniel Galea sunt acuzaţi de fals în declaraţii în formă continuată pentru că nu şi-au declarat public apartenenţa la Masonerie. Dosarul conţine interceptări şi mărturii ale unor masoni. Cei doi au negat acuzaţiile DNA, scrie Adevărul.

Fostul şef al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa (48 de ani) şi judecătorul Ovidiu Daniel Galea (48 de ani), de la Tribunalul Bihor sunt membri ai Asociaţiei Marea Lojă Naţională din România, potrivit unei anchete a procurorilor DNA. Detaliile apar în dosarul în care Popa a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi fals în declaraţii în formă continuată, iar magistratul Galea pentru fals în declaraţii în formă continuată.


Ce s-a găsit în biroul lui Liviu Popa conform Adevărul:  Pe 19 septembrie 2016, procurorii DNA au percheziţionat biroul lui Liviu Popa. Chestorul ocupa funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. La descinderi au fost găsite printre altele: un dosar plic de culoare albastră având antetul „Marea Lojă Naţională din România”, în partea de mijloc un însemn heraldic cu menţiunile „Vincere aut mori” şi „Marea Lojă Naţională din România”, iar în partea inferioară cu menţiunea „The National Lodge of Romania”,, conţinând un înscris tipizat intitulat „Brevet nr. 1692”, având la antet menţiunile „Masoneria Universală, MArea Lojă Naţională din România, Comisia Cancelaria Distincţiilor Marii Loji Naţionale din România”, prin care se conferă „Ordinul Meritul Masonic Fratelui Popa Liviu”, având în partea de jos stânga numărul 211; un dosar având menţiunile pe prima pagină „Cele şapte manuscrise sau pergamente” şi „Popa Liviu, (urmează adresa chestorului din Oradea –nr)”, în cuprinsul celor 16 file ale pergamentelor autorul adresându-se „domnului Liviu”; o broşură format A4, având 20 file şi coperţi de culoare verde, intitulată „Oracolul Divinatoriu”; o cutie tip plachetă din carton de culoare albastră conţinând o medalie din metal cu fond albastru conţinând pe avers un însemn heraldic cu menţiunea „Vincere aut mori” şi „Marea Lojă Naţională din România”, respectiv sigla „IGMAAU”, iar pe revers menţiunea „Ordinul Meritul Masonic”, medalia fiind prevăzută cu o panglică din material de culoare roşie.


Potrivit probelor, interceptări şi mărturii ale unor masoni de frunte, Liviu Popa s-a înscris în Asociaţia Marea Lojă Naţională din România în cursul anului 2007, când a depus jurământul „ucenicului”, fiind iniţiat în Loja Ţara Crişurilor, nr. 162, unde a activat în mod continuu până în prezent.

Ancheta DNA a mers mai departe, şi a ieşit la iveală că judecătorul Ovidu Daniel Galea a depus jurământul ucenicului pe data de 13 martie 2014, fiind iniţiat în Loja Ţara Crişurilor, nr. 162, din Oradea, mai scrie Adevărul.

Potrivit datelor de la DNA, anterior depunerii jurământului, la data de 21 octombrie 2013, magistratul a întocmit, datat şi semnat „Petiţia de iniţiere” în cadrul Marii Loji Naţionale din România, „Declaraţia pe proprie răspundere” şi „Declaraţia-angajament”. Totodată, la data de 13 martie 2014 a fost întocmită „Fişa masonică” a judecătorului Galea, care cuprinde fotografia magistratului, toate datele sale de identificare, profesia, funcţia, educaţia, experienţa profesională, activitatea masonică şi recomandarea Maeştrilor Masoni. La rubrica „activitatea masonică” a fost menţionată data iniţierii „13.03.6016” în Loja „Ţara Crişurilor nr. 162 Oradea”, iar la rubrica „recomandarea Maeştrilor Masoni” au fost menţionaţi „Mintaş Ioan”- afacerist şi „Popa Liviu”, aceştia devenind naşi masonici potrivit Codului de conduită masonică. Procurorii DNA au atras atenţia că din funcţia sa de judecător la Tribunalul Bihor, Galea ar fi avut acces la informaţii care-i privea pe ambii săi naşi masonici. Fişa masonică a fost semnată de Maestrul Venerabil la acel moment, Rotar Marius, de secretarul Kristo Gheorghe şi de Oratorul Popa Liviu.


Procurorii DNA au încercat să explice în rechizitorul trimis judecătorilor care ar fi fost motivaţia lui Liviu Popa şi al lui Ovidiu Daniel Galea de a adera la MLNR„Astfel, apartenenţa celor doi inculpaţi la o Asociaţie de tipul MLNR, Asociaţie ce s-ar caracteriza, raportat la scopul înfiinţării sale, ca având deziderate umane şi spirituale înalte, urmărind cultivarea în rândul membrilor săi a unor importante valori morale, Asociaţie care în raport de aceste obiective duce la selectarea membrilor săi ca o categorie elitistă a societăţii, implicând în mod logic acceptarea unor persoane, personalităţi, cu nivel ridicat de instruire, pregătire profesională şi, consecvent acestora, cu funcţii sau poziţii importante în domeniul lor de activitate, ilustrează intenţia celor doi inculpaţi, aflaţi în incompatibilitate vădită cu aceste idealuri morale, de a se integra unui cerc de persoane cu funcţii şi poziţii importante în societate pentru a obţine protecţia acestora şi în acelaşi timp de a-şi disimula postura infracţională”, susţin procurorii DNA.

Liviu Popa primea şi diverse sms-uri cu privire la evenimentele din Masonerie: „Iubiti Frati,Va rog ca astăzi să definitivati participarea la Convent si Bal. Până acum nu am primit nimic de la 22, 33, 45, 74, 195, 309, 333, 421, 182, 96 si 97.TAF”, „Iubiti Frati MV, Va reamintesc ca azi de la ora 18 avem Consiliul Venerabililor. Daca nu puteţi participa va rog sa trimiteţi un reprezentant sau sa vorbiti cu Fratele Inspector Expert al Atelierului Vostru. Cu drag si TAF Dani” sau „Iubiti Frati,_Va reamintesc ca maine, 03.03 ora 15:30, in sala de conferinte a Hotelului Continental va avea loc intalnirea de lucru a Marelui Maestru cu MV, MVT si Demnitarii Zonei IV. Va rog frumos sa fiti punctuali. Daca nu reusiti sa ajungeti, va rog sa trimiteri un reprezentant._Cu drag si TAF_Dani”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button