X

O proorocie mai puțin cunoscută a Bătrânilor Pustiei pentru neamul cel de pe urmă…

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

PENTRU AVVA ISHIRION

Frații părinți ai Schitului au proorocit pentru neamul cel de pe urmă.

– Ce am lucrat noi?, ziceau ei. Și răspunzând unul din ei, mare cu viața și cu numele, avva Ishirion, a zis:

Noi poruncile lui Dumnezeu le-am făcut. Și răspunzând frații au zis:

Dar cei după noi, oare ce vor face? Și a zis:

Vor să vină la jumătatea lucrului nostru. Și au zis frații:

Dar cei după dânșii? A zis avva Ishirion:

Nu au nicidecum lucru cei ai neamului și rândului aceluia, ci va să le vina lor ispită. Și cei ce se vor afla lămuriți în vremea aceea, mai mari și decât noi și decât părinții noștri se vor află.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

 1. Nu cumva a venit ispita peste noi, cei de azi, când pseudo-sinodul din Creta a CORECTAT învățătura Sfinților Părinți, căci deh, e cam învechită și nu mai corespunde lumii moderne de astăzi? Oare nu este aceasta ispita vremurilor de pe urmă despre care vorbea avva Ishirion ? Dar oare suntem noi lămuriți asupra căii celei drepte pe care trebuie s-o urmăm, sau nu? Dacă suntem lămuriți asupra celor ce se întâmplă azi, atunci iată cum suntem caracterizați de avva Ishirion a fi noi: mai înalți decât toți predecesorii noștri Părinți care s-au nevoit pentru Hristos. Aceasta bineînțeles dacă am găsit drumul cel bun. Acum să spună tot creștinul care citește aceste rânduri dacă ceea ce facem noi merită lucrat ori ba. Ca să-l ajutăm în a da răspunsul, zicem așa: Mai mult decât această răsplătire pe care ne-a făcut-o cunoscută avva Ishirion nici că ne dorim, iar despre mărimea răsplătirii nu comentăm, aceasta având în vedere că aceste cuvinte sunt rostite de un Sfânt Părinte. Deci toți cei care sunt lămuriți și au ales calea delimitării de ierarhii care au greșit în Creta, momentul Creta fiind începutul ispitei care urma să apară, dacă acesta este drumul drept, atunci am văzut ce răsplată îi așteaptă. Fiecare să aleagă, căci mai avem un pic de timp la dispoziție, după ce analizează unde a rămas tot adevărul, cum îl duce capul. Alegerea însă este una capitală, una care ne conduce ori la cunună ori la suferință veșnică. Să nu credeți însă că ierarhii au greșit ca să vadă dacă enoriașii mai stau cu dânșii după ce ei și-au pus semnăturile pe hotărârile pseudo-sinodului din Creta, căci a înțelege așa este o mare nebunie. Noi toți suntem încercați pentru a se vedea care dintre noi rămânem cu ierarhii care s-au lepădat de Hristos, căci a semna acele documente înseamnă a aproba minciuna, și care ne delimităm de dânșii, adică rămânem în Hristos. Este asta ispita vremurilor despre care vorbea avva Ishirion cu ucenicii săi? Suntem lămuriți cum stau lucrurile și de partea cui rămânem? Dacă da, atunci suntem salvați. Mai mult, cununile sunt așa precum a spus (repetăm) avva Ishirion. Mai clar de atât nu se poate. Doamne ajută !

 2. Mie-mi.e frică!!
  Am înțeles că se strâmtează calea, dar tot mi e frică!!
  Doamne miluiește!!!

  A picat referendumul și plâng aici pe rupte!!!

  1. Măi Eliza nu-ți fie frică,tu fă-ți lucrarea ta de mântuire și țineți inima curată pe care o vrea Hristos Domnul Dumnezeu de la noi,de ce să ne fie frică? Oare bunul Dumnezeu care a făcut toate cele văzute și nevăzute, nu vede ce se întâmplă în creația sa? Hristos Domnul a spus; Îndrăzniți am biruit lumea!

  2. Nu îți fie frică!!! Frica nu este de la Dumnezeu!!! Fii tare, curajoasă, înțeleaptă!!! Sănătate și mântuire! Doamne Ajută! ✝️

 3. Nu curentul electric ne primejduieste mantuirea, ci folosirea lui mai mult decat strictul necesar, pentru un confort exagerat

  1. Niste randuri adevarata fara tentaextrema
   Asa Este uneltele Lumii moderne se oglindesc in absolutism
   Asa Cum stramosii Au trait in pesteri scorburi rupti de orice Urne de Asa zisa civilizatie Asa Trebuie sa reanvatam sa Traim in Spirit crestin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button