X

Interviu cu Florin Barbu, un tată disperat, care îşi cere dreptatea la CEDO pentru a-şi aduce acasă copiii

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Românul care a stat în greva foamei aproape o lună după ce statul britanic i-a luat copiii şi i-a încredinţat unui cuplu de homosexuali vrea să ajungă acum la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. 

-Eu îmi iubesc familia!
-Dă-i şi lui mami să cânte! Ia zi, ea ce părere are despre familie?
-Uite aici, Andi, cântă puţin pentru tati, cântă puţin!

În aceste imagini, momentele de veselie din familia Barbu par că nu se sfârşesc. Diana şi Andi cântă şi dansează. Mama lor este fanul formaţiei, iar tatăl filmează fiecare reprezentaţie. Pentru autorităţile din Regat, atmosfera din căminul românilor nu este potrivită pentru cei doi copii.

Peste noapte, copiii sunt plasaţi într-o familie de homosexuali. Soţii ajung la divorţ, iar doi fraţi se pierd de părinţi printre străini.

-Chiar zilele trecute a fost ziua Dianei, a împlinit 9 ani.
-Cum e să nu poţi să îţi strângi fata în braţe de ziua ei?
-E foarte greu, deci ce se întâmplă, din punctul meu de vedere, este inuman.

Inuman, spune bărbatul, a fost şi momentul în care micuţii au fost smulşi din braţele lui.
-Am găsit-o pe Diana plângând. I-am promis că voi face tot posibilul să o aduc înapoi acasă.

Odată cu promisiunea făcută Dianei, pentru Florin începea o luptă contracronometru.
-Nu pot să vorbesc nici măcar la telefon cu ei, să-i văd, continui să le cumpăr cadouri şi aştept ziua în care se vor întoarce acasă.

În aşteptarea acelui moment, Florin a iniţiat nenumărate petiţii online. Cazul familiei sale a ajuns la urechile românilor de pretutindeni, care au ieşit în stradă pentru a-şi arăta sprijinul. Din marile capitale, la serviciul social din Marea Britanie au fost trimise jucării pentru Andi şi Diana. Iar pe pagina de Facebook a bărbatului, poeziile pentru copiii săi au strâns aprecieri din toată lumea.

-Ştiu că mai devreme sau mai târziu ei vor intra pe Facebook-ul meu şi mă vor căuta şi vreau să le arăt că am luptat pentru ei în fiecare zi încercând să îi aduc înapoi.

Aceeaşi luptă l-a adus pe Florin în preajma Anei Maria Nedelcu, românca acuzată că şi-ar fi răpit copilul din Canada, în disperarea de a-l ţine departe de un tată violent.
-Eu cred că nu i s-a respectat dreptul la viaţa de familie nici lui şi nici copiilor, în primul rând.

Un abuz din partea autorităţilor britanice, spune avocatul care se va adresa, în numele lui Florin, până la sfârşitul lunii, Curţii Europene a Drepturilor Omului.
-Instanţa engleză, la momentul la care a luat în calcul adopţia, în primul rând, trebuia să încredinţeze copiii unui membru din familia extinsă, maternă sau paternă.

Anul trecut, povestea lui Florin a făcut înconjurul presei internaţionale. În faţa Parlamentului European de la Strasbourg, bărbatul a stat în grava foamei, într-un cort, 18 zile. Alte trei zile şi le-a petrecut fără apă şi mâncare şi la Bruxelles.

Pe pagina de Facebook a făcut acum un apel la cei care vor să îl ajute să îşi aduca înapoi acasă copiii. Are nevoie de banii necesari pentru depunerea aplicaţiei la CEDO, singura şansă pe care i-o mai dă justiţia.

Mesajul lui Florin Barbu pe pagina sa de facebook:

Slava Domnului, am gasit un avocat cu suflet mare si competent care a castigat cazul doamnei Ana Maria Nedelcu, care cu ajutorul Bunului Dumnezeu, sper sa imi aduca acasa copilasii. Ii multumesc pe aceasta cale domnului George Alexander pentru recomandare. Atasez detaliile bancare pentru cei care pot si doresc sa contribuie financiar pentru cheltuielile procesului. Multumesc tuturor celor care lupta pentru salvarea copiilor mei. Dumnezeu sa va rasplateasca efortul! CONT ÎN LEI.
Banca: Transilvania Romania
Nume: Florin Barbu
IBAN: RO88 BTRL RONC RT03 8005 6101
SWIFT/BIC: BTRLRO22 CONT ÎN EURO
Banca: Transilvania Romania
Nume: Florin Barbu
IBAN: RO38 BTRL EURC RT03 8005 6101
SWIFT/BIC: BTRLRO22 BANCA SANTANDER Anglia
Nr. de cont: 51151222
Cod IBAN: GB83ABBY09012851151222
UK Sort code: 09-01-28
Nume: Florin Barbu
PayPal: [email protected]

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button