X

Papa Francisc sacrifică ordinul cavalerilor de Malta? Roma, împânzită de afişe în care este criticat

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Papa Francisc a fost acuzat în acest weekend că-i atacă pe catolicii conservatori, în afişe care au împânzit Roma şi care au fost imediat acoperite de autorităţile din capitala italiană, relatează Reuters, citat de news. ro. 

În aceste afişe, care au fost lipite în noaptea de vineri spre sâmbătă de activişti misterioşi, apare o imagine a Papei şi sloganul ”Unde ţi-e mila?”.Francisc este acuzat în textul de pe afişe că a intervenit împotriva conservatorilor, inclusiv ”decapitând Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta”.

“Ah Francis, ai preluat congregații, ai înlăturat preoți, ai decapitat Ordinul de Malta și pe Franciscanii Imaculatei, ai ignorat cardinalii… dar unde ti-e mila?”, se putea citi pe aceste afise, sub o imagine incruntata a Papei Francisc, dupa cum raporteaza “Sputnik”.

Este vorba despre un vechi ordin catolic al cavalerilor care în prezent este o organizaţie de caritate la nivel mondial, al cărei Mare Maestru a demisionat săptămâna trecută după două luni de conflict public cu Papa.

Afişele au apărut cu mai multe ore înainte ca Vaticanul să anunţe numele delegatului personal al Papei la acest ordin, prin care l-a marginalizat pe cardinalul conservator Raymond Leo Burke, capelanul ordinului din 2014, un critic frecvent al Papei.

Într-o scrisoare publicată de Vatican sâmbătă, Francisc îl informează pe arhiepiscopul Angelo Becciu că el va fi ”purtătorul de cuvânt exclusiv” al Papei la Ordin până la organizarea, peste câteva luni, a alegerii unui nou Mare Maestru.

Afişele sunt cu atât mai misterioase cu cât porţiuni din text au fost scrise în dialectul clasei muncitoare romanesco, vorbit doar în regiunea Romei.

Municipalitatea a lipit hârtie albă peste ele, cu mesajul ”publicitate ilegală”, în contextul în care au fost lipite fără autorizare sau în urma plăţii unor taxe.

Vaticanul nu a comentat, însă preotul Antonio Spadaro, un iezuit apropiat Papei, a declarat într-un mesaj postat pe Twitter că ele arată că Francisc face treabă bună şi irită astfel mulţi oameni.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button