X

A fost creat primul ”embrion himeră” porc-om

de null
Foto: http://www. tikiroom.com/tikicentral/bb/viewtopic.php?topic=26090&forum=6

In imaginea de mai sus e un exponat, facut probabil din ceara. Vor ajunge insa sa faca si himere adulte vii porc-om?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iata ce putem citi la A fost creat primul embrion ”himera” porc-om, intr-un studiu revolutionar de pe Hotnews:

Pentru a crea embrionul himeră, celule stem umane, care se pot dezvolta in orice tesut, au fost injectate într-un embrion de porc. Este prima dovada ca se pot crea himere prin combinarea materialului genetic de la oameni și animale, scrie bbc.com.
Cu toate acestea, studiul stiintific publicat in revista Cell prezinta procesul ca pe o provocare, iar posibilitatea de a crește organe umane in animale este îndepărtata.

“Scopul final este de a creste țesuturi sau organe funcționale care pot fi folosite la transplant, dar noi sunt departe de asta. Acesta este un prim pas important,” a declarat Juan Carlos Izpisua Belmonte, coordonatorul cercetarii.
Care este procedeul si dificultatile intampinate

Celule stem umane sunt injectate într-un embrion de porc, apoi, embrionul, acum un amestec de material genetic de om și de porc, este implantat în porc si lasat sa creasca până la o lună.

Procedeul pare să fie foarte ineficient – din 2,075 de embrioni implantați numai 186 au continuat să se dezvolte până la stadiul de 28 de zile.

Dar, au existat semne ca celulele umane funcționau, chiar dacă o mică fracțiune din totalul țesutului, ca parte a unei himere om-porc.

“Aceasta este prima data cand celulele umane sunt observate cum cresc în interiorul unui animal mare”, spune profesorul Juan Carlos Izpisua Belmonte, de la Institutul Salk.

Referindu-se la ineficienta, Belmonte a spus: “Oamenii și porcii sunt separați de o lunga perioadă de timp în evoluție. Dezvoltarea în uter este, de asemenea, mult mai rapida la porci – sarcina dureaza mai putin de patru luni, comparativ cu aproximativ nouă luni la oameni. De aceea, posibilitatea de a crește animale cu organe umane, cum ar fi o inimă, pancreas sau ficat, care pot fi transplantate, este foarte indepartata”.
Utilitatea

Cu toate acestea, cercetatorii sustin ca acest procedeu ar putea fi util pentru:

  • testarea medicamentelor, inainte de a efectua studii pe oameni;
  • studierea apariției si declansarii bolilor umane;
  • înțelegerea primelor etape ale dezvoltării embrionului uman;
  • explicarea diferențele dintre organe ale diferitelor specii.

Controverse etice

Studiul a readus in discutie ingrijorari etice privind problema aparitiei unor animale inteligente cu creier umanizat sau posibilitatea ca aceste creaturi bizare sa fie eliberate in natura in mod accidental. National Institutes of Health (NIH) din SUA a impus anul trecut un moratoriu privind finanțarea pentru experimente controversate, luand in considerare aceste riscuri.

Cercetatorii au realizat un studiu care este legal, dar sunt conștienți de controverse.

“Ne limităm dezvoltarea la o lună, este suficient să înțelegem modul în care se amestecă, se diferentiaza si se integreaza celulele,” spune Belmont.

“O posibilitate este sa lasam aceste animale să se nască, dar acest lucru nu este ceva ce ar trebui să permitem să se întâmple în acest moment, spune Dr Jun Wu din echipa de cercetare, pentru BBC.

“Nu tot ceea ce știința poate face, ar trebui sa facem si noi, nu trăim într-o nișă în laborator, trăim cu alți oameni și societatea trebuie să decidă ce se poate face”.

Numele de embrion himera vine de la monstrul mitic leu-capră-șarpe.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Asadar, treaba cu himera pentru transplant ramane indepartata. Adica pana atunci ramanem la:

AUDIO: Unor pacienti li se creaza voit LEZIUNI ALE CREIERULUI pentru ca mai apoi sa devina DONATORI DE ORGANE?

Totusi, atunci de ce ne jucam?

Putem aminti aici nebunia care s-a creeat cu cativa ani in urma, prin care fiecare mama care nastea facea eforturi financiare uriase pentru recoltarea de celule stem in speranta ca acestea ii vor fi de folos copilului daca acesta va dobandi o boala grava pe parcursul vietii. Adevarul este ca nu vor beneficia niciodata de un tratament cu aceste celule.Totusi, cine beneficiaza de aceste celule, ce se intampla cu ele?:

http://stirileprotv.ro/emisiuni/romania-te-iubesc/adevarul-din-spatele-unei-afaceri-profitabile-ce-boli-pot-trata-celulele-stem-recoltate-la-nastere.html

Cititi si de ce recoltarea si utilizarea acestor celule stem nu este etica, morala si crestina:

Tratamentul cu CELULE STEM, treaba NECRESTINA …

Treaba cu creearea unui hibrid om-animal este veche de cand lumea, deoarece este ambitia diavolului de a perverti creatia lui Dumnezeu. Aceste experimente s-au facut si se fac in secret, iar ceea ce se ofera publicului este doar varful iceberg-ului.

Cititi va rog si:

Descoperire de cosmar: peste 150 de embrioni om-animal, in laboratoare din Anglia

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Nu s-a creat niciun hibrid…titlul e doar asa …de senzatie. S-au implementat doar celule staminale (adica nespecializate ) pentru reproducerea unor organe ce pot fi transplantate la om. Deeoarece este dovedit ca intre specia umana si porc exista o buna compatibilitate genetica (aceasta insemnand faptul ca reactia de respingere a organismului in caz de tranplant e mult diminuata; printre altele s-au efectuat deja transplanturi de valva cardiaca suina la om cu rezultate bune), practic, prin acest nou experiment se incearca producerea de organe compatibile cu omul, in asa fel incat timpii de asteptare in cazul unui transplant sa fie redusi la minim sau zero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button