X

“CEASUL APOCALIPSEI”, dat înainte cu 30 de secunde

de null

Un ”peisaj întunecat al securităţii globale” și recentele declaraţii ale preşedintelui american Donald Trump au făcut lumea mai puţin sigură, a avertizat joi Buletinul oamenilor de ştiinţă în domeniul nuclear, care şi-a potrivit simbolicul ”ceas al apocalipsei” cu 30 de secunde mai aproape de miezul nopţii, relatează AFP, preluată de News.ro

Ceasul – o metaforă cu privire la cât de aproape este umanitatea de distrugerea planetei – a fost potrivit ultima dată în 2015, când a fost dat înainte de la cinci minute şi până la trei minute înainte de miezul nopţii.

Acum el este potrivit cu două minute şi jumătate înainte de miezul nopţii.

Decizia de a repotrivi ceasul, sau nu, este luată de un grup de oameni de ştiinţă şi intelectuali, inclusiv 15 laureaţi ai Nobelului.

Poziţia minutarului ceasului a fost schimbată în contextul unor îngrijorări cu privire la o ”ascensiune puternică a naţionalismului în întreaga lume, unor declaraţii ale preşedintelui Donald Trump despre armamentul nuclear şi unor probleme legate de climă, un peisaj întunecat al securităţii globale, colorat de o tehnologie tot mai sofisticată şi un dispreţ tot mai mare faţă de expertiza ştiinţifică”, a subliniat grupul într-un comunicat.

Ceasul Apocalipsei a fost creat în 1947. El a fost repotrivit de 19 ori de atunci şi până în prezent, într-un interval care variază de la două minute până la miezul nopţii, în 1953, şi până la 17 minute înaintea miezului nopţii, în 1991.

”Buletinul nu a mai decis niciodată, anterior, să dea ceasul înainte din cauza declaraţiilor unei singure persoane”, au declarat doi oameni de ştiinţă de la Buletin, Lawrence Krauss şi David Titley, într-un articol de opinie publicat în The New York Times (NYT).

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Al III-lea război mondial
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.