X

RFI: Donald Trump îngroapă globalizarea

de null
Foto: http://www. theatlantic.com/magazine/archive/2009/04/the-revenge-of-karl-marx/307317/

Dacă Donald Trump începe să-şi pună în aplicare programul economic, aceste măsuri riscă să provoace o undă de şoc mondială şi să marcheze o pauză în ceea ce numim globalizare. Protecţionismul, relocalizarea producţiei industriale, denunţarea unor tratate de liber-schimb, pot avea consecinţe pretutindeni în lume, în China şi în întreaga Asie, în America latină şi în Africa, în Europa. Oare va deveni America, din campion al globalizării, groparul ei?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„America first”, aceasta pare să fie deviza lui Donald Trump. El promite în primul rînd locuri de muncă şi salarii decente pentru clasa mijlocie americană care a avut cel mai mult de suferit de pe urma aşa-zisei globalizări. Această clasă mijlocie, formată în special din albi înfricoşaţi că rasa lor ar putea deveni minoritară în America, l-a ales de fapt pe Donald Trump.
Faptul că perioada Obama a însemnat crearea a 16 000 000 de locuri de muncă nu a inflamat sfera mediatică. Promisiunile pe care le smulge însă în prezent Donald Trump unor mari intreprinderi, dispuse dintr-o dată să joace jocul relocalizării, sunt vîndute, mediatic vorbind, ca nişte miracole. Nu întîmplător cotidianul Le Monde consideră că Donald Trump, cel puţin pentru moment, a adoptat un stil de „preşedinte director general”. El vrea să conducă America la fel cum conduce o intreprindere (idee pe care înaintea sa a lansat-o însă în Italia un alt magnat, Silvio Berlusconi).
Donald Trump controlează, cel puţin teoretic, cele două camere ale Congresului şi probabil şi Curtea supremă, ceea ce îi conferă un statut special, există chiar comentatori care spun că puţini preşedinţi în istoria Americii au dispus de atîta putere. El va încerca deci, cel puţin pe plan economic, să-şi respecte promisiunile, sau o parte din ele… Rolul Statelor Unite în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului se va modifica, exporturile chineze vor fi penalizate, imigraţia va fi frînată… Institutul Oxford Economics pare să fi analizat cu mare atenţie programul economic al lui Donald Trump şi a ajuns la concluzia că economia americană se va contracta cu o mie de miliarde de dolari în următorii cinci ani, dacă tot ce a anunţat Trump se concretizează. Gesturile sale sunt scrutate cu mare atenţie de investitori şi toţi cei care speculează în acest context. Unii prezic chiar un fel de panică pe pieţele financiare. Pînă acum ea nu a avut loc, dar s-ar părea că financiarul George Soros ar fi pierdut un miliard de dolari mizînd pe acest scenariu.
Este în orice caz prea devreme pentru a măsura efectele deciziilor pe care le va lua Donald Trump, dar elitele economice mondiale reunite săptămîna aceasta la Forumul economic de la Davos se tem că globalizarea nu va mai fi ceea ce a fost. Culmea ironiei, preşedintele chinez Xi Jinping este cel care, la Davos, vrea să impulsioneze liberalismul şi liberul-schimb, doi piloni pe care s-a construit pînă acum America, la care ar trebui adăugat un al treilea, imigraţia.
Cotidianul Le Monde consideră că Donald Trump inaugurează în orice caz o epocă nouă, în care conceptul de „imprevizibil” pare să deţină o mare pondere. Gîndirea sa este destul de simplistă întrucît pentru el lumea se împarte în două tabere: cei consideraţi ostili Statelor Unite (cum ar fi China, Mexicul, Uniunea Europeană) şi ceilalţi (în această categorie intrînd Rusia şi Israelul).
Iar unii dintre noii prieteni ai lui Donald Trump ţin să-şi exprime clar sentimentele. La Moscova, în faţa Ambasadei Statelor Unite, a apărut un mare afiş pe care scrie „By by Obama”. Mult mai numeroşi sunt însă cei care încep să-l regrete deja pe acest om, care a onorat cu talentul şi valorile sale imaginea Americii.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Jale mare in mass-media. Ingroapa Donald Trump globalizarea.

Asta ar fi bine. Dar oare chiar o va ingropa? Nu cumva va ingropa eventual doar elemente ale fNOM?

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Ce porcărie de articol! Auzi acolo: „Mult mai numeroşi sunt însă cei care încep să-l regrete deja pe acest om (Obama), care a onorat cu talentul şi valorile sale imaginea Americii” (!!!) Sau altă fabulație penibilă: „Faptul că perioada Obama a însemnat crearea a 16 000 000 de locuri de muncă nu a inflamat sfera mediatică.” (!!!) RFI e o portavoce globalistă și astfel de texte NU au ce căuta pe ortodoxinfo.

  2. O prostie mai mare ca asta n-am auzit.Din contra, TRUMP va accelera globalizarea si va pregati terenul liderului unic. Politica lui este de intarire a Americii ca sa devina singura superputere in stare sa puna conditii tuturor. Vrea sa creasca armata si sa renegocieze tratate care sa aduca celelalte tari in stare de dependenta. Acestea vor plati pt tot ce le va oferi America incepand cu securitatea. America va fi pumnul armat al Israelului care va taia si spanzura in toata lumea. Relatiile tuturor cu SUA vor deveni de iobagie. Vor plati ca sa le bage ciocoiul in seama, sa fie aparate de dusmani, sa li se ia partea in vreun proces, sa li se permita sa consume apa sau aerul de pe teritoriul lor.Este adevarat ca Trump va face America cu adevarat puternica insa va introduce intreaga lume intr-un sistem de tip feudal la nivel de state. Este foarte posibil ca Rusia si China sa se opuna ceea ce va conduce la un raboi necrutator din care toti vor iesi atat de slabiti incat pacea Antihristului va fi “mana cereasca”.

  3. Pai numai faptul că vrea să mute capitala israelului la Ierusalim spune multe, dacă a apucat sa facă pasul asta restul curg de la sine

  4. A scos pagina fecalistilor de pe site-ul Casei Albe.Acum a eliminat si varianta spaniola:White House takes down all Spanish-language content from its website [link to http://www.foxnews.com] [link to http://www.whitehouse.gov (secure)] Shortly after Donald Trump’s inauguration on Friday, the White House introduced several changes to its website – among them: it is now an “English only” site.”Sorry, the page you’re looking for cannot be found,” is the message Internet users get when trying to access http://www.whitehouse.gov/espanol.

  5. La inceput de mnafat Obama a gasit o datorie de circa 10.000 de miliarde dolari facuta in 50 de ani…La plecare a lasat o datorie de aproape 20.000, din care anul trecut circa 8.500 de miliarde facute ca sa finanteze asasintale contra altor tari.Sigur ca e “regretat” – de homosexuali si industria “distractiei” care isi vede comertul cu sex si demonisme descurajat, e regretat de unii musulmani care sperau sa fac America “Muslim” si nu “Great”, cat de repede…. e regretat de hispanicii care voiau sa invadeze SUA “fara bariere”…., regretat de prea-desfranata populatie care trateaza sexual ca gimnastica animalica si cer sa fie facute avort pe banii “tuturor”, asasinate la comanda,… e regretata de negri care incepusera de la Clinton incoace sa beneficieze de ajutoare materiale si financiare fara justificare… sa traiasca din banii celor care isi vedeau de treeaba… si altii, cum ar fi corporatiile farmaceutice strans legate de mass-media inca luptandu-se sa-l denigreze si sa-l descurajeze pe Trump.Cand aduni “beneficiari” si “pretenii” lor dar si idiotii din aglomerarile urbane – snowflakes, foarte falagiosi sigur ca ai impresia falsa ca e rau fara Obama; pentru ei, nu pentru natiune si tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button