X

FĂRĂ PRECEDENT! Apel către deputaţi: Nu legiferaţi prigoana antilegionară!

Manifestatie-Miscarea-Legionara-1940-18-Decembrie-600x398 AICI puteti semna Petitia impotriva acestui proiect de lege criminal , lansata in luna martie   de un grup de 16 organizatii civice  si semnata pana in prezent de peste 2000 de romani

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cu o zi înaintea repunerii în dezbaterea Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor a proiectului de lege pentru interzicerea penală a manifestărilor legionare, fostul preşedinte executiv al Partidului „Totul pentru Ţară” (dizolvat), adresează un avertisment ferm deputaţilor din această comisie. Tonul acestui apel este unul fără precedent. Florin Dobrescu lansează, pe contul său Facebook, avertismentul că deputaţii sunt supuşi unei diversiuni cu implicaţii la nivelul siguranţei naţionale, precum şi unui şantaj ideologic:

„Mâine se reia dezbaterea legii antilegionare în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Din informaţiile ce le deţinem, aceasta se întâmplă în urma presiunilor invocate după scandalul artificial creat de un anumit institut guvernamental în urmă cu câteva săptămâni, în jurul unui eveniment memorial al Rezistenţei anticomuniste.

De aceea vreau să adresez un apel deputaţilor din Comisia Juridică a Camerei.

Nu vă lăsaţi manipulaţi! Nu contribuiţi la o diversiune ce serveşte interese ostile stabilităţii şi siguranţei naţionale a României! Veţi răspunde cândva în faţa ţării, a alegătorilor, pentru o astfel de eroare şi consecinţele sale nefaste!

Eradicarea, printr-o nouă persecuţie politică, a curentului prolegionar din România serveşte unor forţe exterioare, ostile actualului parteneriat strategic cu structurile occidentale şi face parte dintr-un plan de destabilizare a ţării noastre. Eliminarea din viaţa publică a legionarismului va face loc implementării şi în România a unor structuri de tip naţionalist-radical, subordonate propagandei ruseşti, aşa cum s-a întâmplat în majoritatea ţărilor europene. România era până acum ţara cea mai stabilă din acest punct de vedere, structurile de influenţă ale Kremlinului nereuşind captarea curentului naţionalist. Asta şi datorită faptului că naţionalismul românesc, dominat spiritual şi numeric de adepţii Mişcării Legionare, a avut ca particularitate o puternică identitate antisovietică şi anticomunistă. Nici o altă forţă politică nu s-a opus mai consecvent imperialismului Moscovei, fie el de tip sovietic ori ambalat în artificiul pseudodemocraţiei de tip putinist (în realitate o prelungire a vechiului KGB). Legionarii au luptat în munţi, în rezistenţă, în închisori, în Armata de la Viena, în operaţiunile acoperite ale CIA şi NATO, împotriva acestui imperialism rusesc sovietic, care ameninţa permanent suveranitatea naţională şi fiinţa neamului românesc.

De aceea, toate încercările de implementare a unor structuri naţionalist-comuniste de tipul celor clonate de serviciile secrete ruse în toată Europa, au eşuat în România.

Paradoxal, constatăm că, deşi România este principalul pivot al parteneriatului strategic al NATO la Marea Neagră, din interiorul unor instituţii ale statului român se fac eforturi demne de o cauză mai bună pentru a modifica acest echilibru. Qui prodest?

Pe de altă parte, provocările la care legionarii şi urmaşii lor au fost supuşi în ultimii ani, prin repetate procese de dizolvare a partidului lor politic, anchete penale, defăimarea unor luptători anticomunişti şi proiectul acestei legi restrictive, au avut menirea de a determina ieşiri extreme din partea acestora, inclusiv de natură agresivă, care să justifice persecuţia şi să constituie un factor de destabilizare în ţară.

Acest lucru nu s-a întâmplat. Şi asta datorită educaţiei pe care bătrânii legionari – la această oră majoritatea lor plecaţi dintre noi – au înţeles să o dea tinerilor lor urmaşi. Legalitatea, respingerea oricărei forme xenofobie, ataşamentul faţă de integrarea României în stucturile euroatlantice, susţinută de conducerea legionară din exil şi din ţară (vezi declaraţiile lui Ion Gavrilă Ogoranu, Constantin Iulian, Mircea Nicolau etc.), contribuţia la stabilitatea internă şi consolidarea statului de drept, toate acestea au fost răspunsurile legionarilor la hărţuielile cercurilor neomarxiste.

Îmi permit să atrag atenţia, la modul cel mai serios, Serviciului Român de Informaţii, patrioţilor din această structură naţională, să investigheze şi să gestioneze cu maximă atenţie toate acele instigaţii venite din partea unor cercuri revanşard-comuniste, cu notorie orientare promoscovită, camuflate uneori în interiorul unor instituţii naţionale, precum Institutul Elie Wiesel, structuri ale Guvernului României sau chiar anumite secţiuni ale Parlamentului, care prin practicarea unui şantaj ordinar la adresa parlamentarilor, uzând ilegitim şi imoral de memoria evreilor masacraţi în al doilea război mondial, încearcă să arunce în aer reconcilierea naţională stabilită după evenimentele din decembrie 1989.

Nu întâmplător această presiune vine acum, pe fondul crizei politice care şi aşa afectează imaginea ţării în Europa şi în lume.

Deputaţilor din Comisia Juridică le adresez acelaşi apel la vigilenţă şi la a nu ceda şantajului la care sunt supuşi în numele Holocaustului. Este absurd să asociezi legionarismul cu fascismul, în condiţiile în care legionarii au prizonieri ai lagărelor naziste şi ţinta principală a prigoanei dictaturii antonesciene. Este absurd să acuzi de crime împotriva umanităţii pe nişte oameni care au fost aleşi ca parteneri ai administraţiilor occidentale, sacrificându-se în lupta pentru democraţie şi statul de drept, fiind utilizaţi de CIA şi alte servicii secrete vestice în cele mai periculoase misiuni antisovietice din această regiune, din anii comunismului.

Legionarii au avut ponderea cea mai importantă în rezistenţa anticomunistă, ca şi în închisorile comuniste, fapt confirmat şi de generalul Pacepa. Ei au fost ţinta predilectă a operaţiunilor teroriste ale Securităţii (DIE) împotriva emigraţiei româneşti din Occident şi au fost protejaţi de unele state occidentale, unde s-au manifestat liber mereu.

Veţi reveni pe logica regimului dinainte de 1989, când legionarii reprezentau un pericol pentru statul român în toate materialele interne ale Securităţii?

Indiferent de nedreptate care li s-ar putea face, legionarii şi urmaşii lor vor rămâne consecvenţi pe poziţia lor de loialitate faţă de ţară şi de interesele strategice ale statului român. „

NOTA: Apelul va fi transmis fiecărui parlamentar în parte.

| Buciumul

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button