X

Razboiul impotriva utilizatorilor de TORRENTE a început. Se fac liste cu IP-uri

Războiul împotriva deținătorilor de torrente și a celor care le utilizează devine tot mai evident și trece de la nivelul de amenințări la cel al faptelor concrete.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dacă acum două zile s-a descoperit că Yahoo Messenger a început să cenzureze mesaje ce conțin linkuri către filestube.com, un motor de căutare pentru torrente, lupta este de fapt mult mai complexă.

Despre ce este vorba mai exact? La începutul lunii martie, producătorul american de filme  Camelot Distribution Group a început o urmărire în instanță împotriva Bit Torrent, privind 5.865 de utilizatori care au downloadat filmul “Nude Nuns with Big Guns”.

Compania spune că prejudiciul teoretic adus este de aproape 900 de milioane de dolari. Procesul în instanță cuprinde lista  IP-urilor celor aproape 6.000 de utilizatori, iar compania a cerut providerilor de internet să raporteze numele deținătorului fiecărui IP.

Cei de la wired.com au realizat și o aplicație care permite unui utilizator să verifice dacă IP-ului calculatorului său se află în lista celor vizați.

Un nou model de afaceri în industria muzicală nu este suficient pentru combaterea nivelului înalt al pirateriei, ceea ce înseamnă că, pe viitor, cooperarea cu providerii de internet va trebui consolidată, astfel încât aceștia să își “asiste” clienții în momentul în care aceștia uploadează pe internet fișiere audio sau video. Providerii vor trebui să se asigure că utilizatorii de internet au drepturi de autor pe respectivele fișiere, iar în cazul în care nu au să semnaleze acest lucru organelor abilitate.
Astfel, IP-urile utilizatorilor respectivi vor fi puse imediat la dispoziția celor care pot lua măsuri împotriva utilizatorilor care uploadează filme sau muzică pentru care nu dețin drepturi de autor.
Pentru anul 2011, se așteaptă ca mai multe țări din lume să adopte cadre legislative care să prevină apariția și dezvoltarea pirateriei, așa cum au făcut până acum Franța, Coreea de Sud, Marea Britanie, Irlanda, Taiwan sau Chile.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button