X

Eric Schmidt, seful Google: TELEFOANELE VOR DEVENI CARTI DE CREDIT

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Citez din articolul Google va lansa versiunea 2.3 de Android in cateva saptamani si spune ca telefoanele vor deveni carti de credit:

   Eric Schmidt, seful Google, a prezentat la San Francisco al doilea telefon care va fi vandut sub numele companiei si va dispune de cea mai noua versiune a sistemului de operare Android, versiunea 2.3 cunoscuta sub numele de cod Gingerbread. Noua varianta va ajunge pe piata “in cateva saptamani”, iar principala noutate tine de faptul ca telefoanele vor avea un chip NFC care permite utilizatorului sa le foloseasca pe post de carte de credit daca le apropie de un terminal specializat din magazine, scrie The Telegraph.
   Seful Google a facut o demonstratie cu un telefon a carui sigla nu se vedea insa, dar e cel mai posibil vorba de al doilea telefon care va fi vandut sub sigla proprie, dupa Nexus One lansat la inceput de an. Acest telefon produs de HTC costa in medie 2.100 de lei “la liber” in magazinele online romanesti.
   Schmidt a spus ca versiunea 2.3 a sistemului de operare Android, cunsocuta sub nume de cod Gingerbread, va fi pe piata in cateva saptamani, iar aplicatia pe care compania a vrut s-o evidentieze tine de prezenta unui mic chip compatibil cu tehnologia Near Field Communicattion (NFC) care transforma telefonul intr-un mijloc de plata in stilul cartilor de credit.
   Chip-ul va contine si informatii bancare astfel incat utilizatorul il poate folosi in mgazine pentru a plati cumparaturile prin simpla apropiere a telefonului de un terminal specializat. Eric Schmidt admite ca acest mijloc de plata nu poate inlocui prea curand clasicul card de credit insa sustine ca este un mod mult mai sigur de plata. Totusi, si comerciantii vor trebui sa investeasca pentru a fi compatibili cu sistemul, iar lucrurile nu se vor misca atat de repede. Presa a scris ca al doilea telefon sub marca Google, “Nexus S” ar putea fi produs de Samsung, insa nimic nu e confirmat oficial.
   Pe de alta parte, Google amana lansarea primelor laptop-uri cu sistemul de operare Chrome OS despre care se spunea ca vor fi pe piata pana la Craciun. Acum, seful companiei spune sa le asteptam “in cateva luni”. El a insistat insa in discursul sau si pe un subiect care ii este foarte drag: aplicatiile de realitate amplificata (augmented reality) pe telefonul mobil. El spune ca telefoanele vor terbui sa fie mereu in legatura cu mediul inconjurator si sa-i dea in mod constant posesorului informatii despre ce ar putea gasi in zona. Astfel de aplicatii exista, dar sunt abia la inceput.
   Prima versiune a sistemului Android a fost lansata in februarie 2009, a doua versiune (1.5, nume de cod Cupcake) a aparut in aprilie 2009, iar cinci luni mai tarziu a aparut versiunea 1.6 (nume de cod Donut). Google a lansat SDK-ul pentru Android 2.0 si 2.1 (nume de cod Eclair) in octombrie 2009, respectiv ianuarie 2010, iar versiunea 2.2 (Froyo) a fost prezentata in luna mai anul acesta.

   Cititi va rog si:

Studiu de piata: Tinerii vor să folosească TELEFONUL MOBIL PENTRU PLATI

MasterCard – PayPass: microchip şi o antenă radio încorporate va usureaza platile. Nu mai introduci codul PIN, nu mai semnezi chitanţa …

Video: CARDUL CONTACTLESS – micul CIP de pe telefon sau breloc, cu care puteti face cumparaturi de pana la 100 RON, fara sa mai introduceti codul PIN sau sa semnati chitanta

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button