X

MicroChips a inventat un CIP pentru tratarea cancerului

   Citez din articolul Forbes: S-a inventat un cip pentru tratarea cancerului:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Cercetătorii americani au descoperit că un medicament încorporat într-un cip şi implantat în corpul pacientului ar putea ajuta la tratarea diabetului, a osteoporozei şi a cancerului. După 17 ani şi cu un buget de 72 de milioane de dolari, John Santini de la MIT a creat primul dispozitiv de acest tip.

   MicroChips, firma pe care Santini a înfiinţat-o în 1999 împreună cu Robert Langer, un coleg din cadrul laboratorului de bioinginerie de la MIT, este programată să înceapă în acest an experienţele pe subiecţi umani suferind de osteo­poroză.

Dispozitivul MicroChips, încapsulat în titan, este de mărimea unui pager ÅŸi are o antenă neobiÅŸnuită pe o parte, care poate transmite ÅŸi recepÅ£iona semnale radio de la câţiva metri distanţă în afara corpului uman. Cofrajul fix de silicon din interior conÅ£ine 100 de micro-rezervoare – capacitatea fiecăruia fiind a 3.000-a parte dintr-un mililitru – care pot stoca ÅŸi elibera medicamente la comandă electronică. (Un mililitru reprezintă un pic mai puÅ£in decât un sfert de linguriţă)

   Primul test al MicroChips va evalua dacă un dispozitiv implantat, instalat printr-o operaţie ambulatorie, poate înlocui un an de injectări zilnice cu versiunea generică a medicamentului Forteo, un produs regenerator al masei osoase creat de firma Eli Lilly, numit şi hormonul paratiroidian. Doar 30% din pacienţi suportă un tratament complet când au de-a face cu înţepăturile acelor. Oamenii de ştiinţă de la MicroChips au conceput o formulă criogenată a hormonului, care este stocată în dispozitiv şi este eliberată la comandă, eliminându-se nevoia de injectare.

   Dar potenţialul este cu mult mai mare. Dispozitive similare pot fi implantate lângă o tumoră pentru administrarea de cocktailuri de medicamente curative în tratarea cancerului, adaptate tipului de boală de care suferă fiecare pacient în parte. Nu va mai fi nevoie ca în fiecare săptămână pacientul să bată drumul până la cel mai apropiat centru oncologic pentru a-şi primi injecţiile.

   Medicamentele pot fi introduse chiar lângă tumoră cu posibilitatea unei doze mai mari decât până acum. „Când ajungi să înÅ£elegi profilul genetic al fiecărui pacient, poÅ£i determina în mod exact tipul de medicament ÅŸi frecvenÅ£a de administrare ÅŸi poÅ£i aplica tratamentul în mod direct”, spune Langer. Conceperea unui mecanism de eliberare a medicamentului a cam dat bătaie de cap. Valvele miniaturale nu erau chiar o soluÅ£ie bună, spune Santini, din pricina pericolului blocării sau deschiderii lor după ce erau deja introduse în corp. SoluÅ£ia a fost un căpăcel din folie metalică. Acesta se topeÅŸte la trecerea prin el a curentului electric.

   Şansă pentru diabetici

   O altă utilizare a tehnologiei MicroChips ar putea fi aceea de a monitoriza mai eficient concentraţia de zahăr în sânge pentru diabetici. Monitoarele implantate pentru controlul nivelului de glucoză produse de Medtronic, Dexcom şi Laboratoarele Abbot trebuie introduse în piele precum o seringă şi îşi pierd abilitatea de a măsura nivelul de zahăr după o săptămână, când secreţiile corpului reuşesc să distrugă produsele chimice aflate în interiorul lor.

   MicroChips a creat un dispozitiv implantabil care conţine grupuri de microsenzori, fiecare etanşat sub folia de platină. Când un grup cedează, un altul se deschide, permiţând dispozitivului să funcţioneze un an întreg. 

   Farmacia fantastică

   Implantul MicroChips conÅ£ine peste 100 de rezervoare, încastrate în cofraje de silicon. La comanda de la distanţă, „capacul”, o folie-sendviÅŸ de platină ÅŸi titan, se topeÅŸte ÅŸi eliberează medicamentul stocat în interior.

   Cititi va rog si:

ANGLIA: Pastila cu CIP iti spune cand sa iti iei medicamentul …

Concernul farmaceutic NOVARTIS va introduce MICROCIPURI in pilule

VERICHIP FACE PROGRESE: implant cu microcip pentru a corela datele medicale, istoricul creditelor si securitatea sociala. MAI DORMIM MULT?

VIDEO: Reclama pentru folosirea IMPLANTULUI CU CIP, din motive medicale …

VERICHIP se numeste acum POSITIVEID. Detalii importante despre activitatea companiei ce doreste SA VA IMPLANTEZE CIPURI IN CORP

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button