X

Comentariul zilei (22.08.2010): Cei ce refuza BULETINELE CU CIP isi pun toata nadejdea in bunul Dumnezeu. A face concesii inseamna a nu avea credinta

   Iata comentariul Pr. Vasile postat la articolul Un examen numit BULETINUL CU CIP. Oricum va fi jale pe pamant la anul, de ce oare se indarjesc unii sa ne indemne sa-l luam?:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

In primul rand trebuie sa stii ca cei de la razbointrucuvant sunt exclusivisti si refuza orice drept la replica. Se cred un fel de justitiari pe net intre ortodocsi.
Legat de documentele electronice de identitate, cei de la RiC au adoptat pozitia de anul trecut a unora care semnau dan ortodox si alin, care si ei vorbeau mereu de rugaciune si agonisirea harului.

Daca este sa privim lucrurile duhovniceste am intelege ca atitudinea noastra fata de noile documente electronice de identitate este strans legata de nivelul trairii noastre crestine.

Felul cum pun problema cei de la RiC este gresita si neduhovniceasca. Daca, cu adevarat, vor sa lamureasca pe cititori ar trebui sa prezite lucrurile astfel:

1. noile documentele electronice de identitate cu cip RFID nu trebuie primite;
2. pentru a putea rezista ispitelor se cere pocainta si marturisirea pacatelor.

Si atunci n-ar mai exista acuze si dezbinari intre noi.

Marturisirea mea este clara: Nu primiti noile documente electronice de identitate si nici un fel de carduri de sanatate sau bancare.

Solutia? Marturisiti-va, apropiati-va de biserica si viata liturgica. Rugati-va zi de zi. Cereti ajutor si intarire de la Dumnezeu in credinta si rabdare. Amintiti-va mereu de viata vesnica. Si nu va fie teama de moarte sau suferinte! Amintiti-va de marturia sfintilor si exemplul lor! Si nu va ingrijiti ce vei manca, sau ce vei bea, sau cu ce va veti imbraca. Cautati mai intai imparatia cerurilor si toate celelalte se vor adauga voua.

   Comentariu saccsiv:

   Excelent spus:

1. noile documentele electronice de identitate cu cip RFID nu trebuie primite;
2. pentru a putea rezista ispitelor se cere pocainta si marturisirea pacatelor.

   Intr-adevar, fara ajutorul bunului Dumnezeu, nimic nu putem face, caci suntem frunze pe apa. Si MISA si miscarea Zeitgeist si David Icke si Alex Jones, de exemplu, vorbesc despre cipuri, insa ei nefiind ortodocsi, ci rataciti sau pe fata anti crestini, au ajuns, voit sau nu, sa puna umarul la:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

   Altfel spus, ei vad in cip strict o problema de Big Brother, fara nici o legatura cu semnul fiarei din Apocalipsa, astfel incat indeamna spre adoptarea de solutii lumesti, o mega revolutie ce cica va schimba SISTEMUL, dar de fapt nu fac altceva decat sa pregateasca terenul antihristului, “salvatorul”, “solutia” la toate problemele pe care chiar ELITELE, ce-i pregatesc venirea, le-au creat …

   Asadar, este o diferenta fundamentala intre ortodoxul ce refuza buletinul cu cip si cei de mai sus. Pentru ca ortodoxul aplica cele de la punctul 2 si isi pune toata nadejdea in Domnul nostru Iisus Hristos. El stie ca suntem trecatori pe acest pamant, ce nici el nu va dainui inca multe milioane sau miliarde de ani, cum gresit ne “invata” tot soiul de oameni de stiinta. El stie ca mult timp nu mai e si ca vremurile apocaliptice bat la usi.

   Sau ar trebui sa stie … Sunt din nefericire multi ce se uita cu ochii larg deschisi in jur si nu pricep nimic. Nu sesizeaza nici un semn. Trebuie sa ne straduim sa-i trezim.

   Si mai grav este insa cu cei ce avertizeaza ca vremurile apocaliptice bat la usi, dar care, iata ca, de cand a aparut informatia despre buletinele cu cip (A INCEPUT: De la 1 ianuarie 2011 romanii vor avea CARTE ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP, un buletin biometric cu amprente.) au dat inapoi si au inceput sa vina cu alternative:

Un examen numit BULETINUL CU CIP. Oricum va fi jale pe pamant la anul, de ce oare se indarjesc unii sa ne indemne sa-l luam?

   Si nu doar ca au venit cu alternative, ci ii si ataca furibund pe cei ce indeamna sa nu luam nici un act cu cip.

   Altfel spus, noi refuzam noile buletine si ne punem nadejdea in bunul Dumnezeu, pe cand cei ce ne ataca ce fac? Isi creaza portite astfel incat de la caz la caz sa poata eventual fi luate. Si tot ei se bat apoi cu caramida in piept ca ce rugatori si bisericosi sunt ei. Adica promoveaza concesiile, dupa care tot ei acuza.

   Asadar, cine e fricos si nu se pune cu totul in mana lui Dumnezeu? Cel ce refuza buletinul sau cel ce accepta si variante?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button