X

Multi am fost la chemarea parintelui Iustin Parvu. Putini am mai ramas …

   Acum un an si jumatate, la chemarea parintelui Iustin, ne-am strans la manastirea Petru Voda cateva zeci de crestini, cunoscuti publicului prin cartile lor, reviste, confetinte sau bloguri. Se dezbatea problema cipurilor si ce ar trebui facut pentru a trezi masele. Idei au fost multe: referendum, mitinguri, petitii, constientizarea ca vremurile apocaliptice bat la usi. Cei cu referendumul nu erau cu totii de acord cu cei ce prezentau chestiunea in contextul general. Cei ce considerau ca prin solutii lumesti putem invinge SISTEMUL nu prea erau de acord cu cei ce spuneau ca trebuie sa ne pregatim precum ne-au invatat Sfintii Parinti s-o facem cand se vor implini profetiile: rugaciune, propovaduire, marturisire, mucenicie.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Cu totii insa eram de acord ca cipurile nu sunt bune. Si cu totii stabiliseram sa nu ne luam pasapoarte noi si sa-i indemnam si pe altii sa faca aidoma. Cati au si facut-o in mod real, nu stiu. In declaratii cel putin, eram foarte hotarati cu totii.

   S-a inceput apoi un fel de campanie si fiecare a transmis un mesaj clar: cipul nu e bun. S-au strans intre timp un milion de semnaturi pentru referendum. Presupun ca toti cei ce au semnat (sau si mai multi) nu doreau sa aiba vreodata pasaport cu cip. Si se vorbea intens pe forumuri, la conferinte sau unde se mai strangeau crestinii, iar lucrurile pareau clare: nici alte viitoare acte cu cip nu vom lua …

   Vedeti insa fratilor, se incepuse dezbaterea de la un document neobligatoriu, in sensul ca daca nu-l vrei, nu calatoresti si cu asta basta. Nu era un mare capat de tara. Ceva obligatoriu insa, cum este buletinul, era o chestiune de viitor. Era o treaba care se va petrece candva si poate chiar … niciodata.

   Iata insa ca SISTEMUL lucreaza:

A INCEPUT: De la 1 ianuarie 2011 romanii vor avea CARTE ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP, un buletin biometric cu amprente. 

   Adica, un act obligatoriu ni se va impune tuturor … Iar acesta va avea cip. A fost de ajuns ca sa ne inmuiem majoritatea. S-a terminat cu hotararea de nezdruncinat. Ba din contra, unii dintre noi au inceput sa strige: a-l lua nu este lepadare. El nu reprezinta semnul ce va fi pus pe mana sau pe frunte.

   Pai bine fratilor, cand vorbeam cu totii de pasaport sau carnet auto, era alta mancare de peste? Desigur ca nu. De era lepadare cu acelea, e lepadare si cu buletinul. De nu era lepadare cu acelea, poate n-o fi nici cu ultimul.

   Va intreb atunci pe toti cei ce indemnati sa fie luate noile acte: de ce ne-om fi agitat pana acum? De ce n-am urmat indemnul purtatorului de cuvant al Patriarhiei ce spunea la conferinta de presa din 26.02.2009:

   „In ceea ce ma priveste, deja cu unul dintre colegii mei am zis sa fim printre primii care ne facem pasapoarte biometrice, pentru ca nu vedem nici un pericol in ele.

   La articolul Intrebare fundamentala catre fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT: luam sau nu luam CARTEA ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP? am postat cateva dintre spusele de acum peste un an ale unor mari duhovnici. Toti vorbeau clar: sa nu luam nici un fel de act cu cip. Dar din ce in ce mai multora dintre noi nu le e de ajuns. Vor sa-i mai auda o data. Si probabil ca ii vor auzi. Ii vor asculta insa?  

   Pana atunci, constat ca putini am mai ramas din cei chemati atunci la manastirea Petru Voda. Si se arunca cu pietre in noi pe motiv ca aruncam poporul in deznadejde si in psihoza. Si o fac chiar cei ce erau pana de curand de aceeasi parte a baricadei. Va mai fi mult pana isi vor da mana cu cei ce pana acum ne atacau atat pe noi cat si pe ei, invocand exact acelasi argument: psihoza? Consider ca nu …

   E vremea cernerii cumplite. Mi-a spus-o ceva vreme in urma un iubit frate ce acum striga tuturor ca saccsiv este un blog nociv … Eu insa merg exact pe aceeasi linie de cativa ani. Deci nu eu m-am schimbat, ci el …

   Sa ne rugam fratilor unii pentru altii, caci inca multi de aici inainte ne vom clatina. Sa ne sprijinim fratilor unii pe altii, pentru a nu cadea. Daca din ce in ce mai multi dintre crestinii cunoscuti au inceput sa dea inapoi, sa ne bucuram insa si sa-i dam slava bunului Dumnezeu caci, pe de alta parte, se trezesc din ce in ce mai multi dintre cei ce pana acum un an sau doi dormeau sforaind. Ca bine zicea Domnul nostru Iisus Hristos:

   Şi mulţi dintre cei dintâi vor fi pe urmă, şi din cei de pe urmă întâi. 

   Doamne ajuta!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button