X

Parlamentul European a blocat finanțarea Consiliului UE până când Ucraina nu va primi sistemele Patriot

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene deoarece țările UE nu au putut oferi Ucrainei sisteme Patriot suplimentare, scrie Ukrainska Pravda. 

Guy Verhofstadt, europarlamentar al fracțiunii politice Renew Europe și fost prim-ministru belgian a propus eliminarea aprobării bugetului de pe agenda Consiliului European până când țările membre vor putea găsi cele șapte sisteme Patriot de care Ucraina are nevoie urgentă.

Verhofstadt a citat declarația șefului diplomației europene care spune că țările europene au o sută de sisteme Patriot, în timp ce Ucraina vrea doar șapte.

Propunerea lui a fost primită cu aplauze zgomotoase.

Decizia este considerată un eveniment fără precedent. A avut sprijinul a 515 parlamentari europeni, în timp ce 62 s-au opus.

“Parlamentul refuză votareabugetului Consiliului până când [Consiliul European] va decide să sprijine Ucraina cu sisteme antirachetă Patriot suplimentare!” a scris Verhofstadt pe Twitter (X).

Chiar acum: Parlamentul European a suspendat decizia privind finanțarea Consiliului UE pentru că nu a livrat sisteme Patriot Ucrainei”a comentat Andrius Kubilius, un europarlamentar lituanian .

După un alt atac cu rachete rusești în noaptea de 10-11 aprilie, președintele Volodimir Zelensky a declarat că Ucraina are nevoie de o apărare aeriană puternică și alt sprijin defensiv.

El a declarat că unele dintre dronele și rachetele de asalt au fost doborâte, dar altele au lovit în continuare infrastructura critică într-o varietate de locații.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a vorbit miercuri, 10 aprilie, cu aliații Ucrainei despre detaliile negocierilor privind furnizarea sistemelor de apărare aeriană Patriot.

Kuleba a explicat schimbarea tonului Ucrainei în problema primirii sistemelor de apărare aeriană de la partenerii occidentali, spunând că „diplomația blândă și liniștită nu a funcționat”. El a spus că speră că noul său stil de diplomație dură va ajuta la realizarea unei ofensive.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Foarte bine!! Asta arata ca infectia marxista, numita UE incepe sa se dezintegreze, pornind chiar din interiorul ei!

  2. La putorile astea nu le trage nimeni niște bombe în cap ?? Nimeni ?? Chiar nu poate nimeni sa ne scape dracu’ odată de ei, că nu ii mai suportăm, ne-am săturat și de ei și de Ucraina lor nenorocita !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button