X

Ne trimit la război!? Ordin de mobilizare pentru rezerviștii din Armata României

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În următoarea perioadă, în două mari orașe de lângă Capitală se fac mobilizări masive în rândul bărbaților! Se va evalua stadiul pregătirii populației, economiei și teritoriului de apărate.  Ministerul Apărării Naționale anunță un exerciți de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare MOBEX BR-GL-24 ce se va desfășura, în perioada 8-12 aprilie.

Potrivit MApN, în perioada 8-12 aprilie se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare, în județele Brăila și Galați. Exercițiile de mobilizare se planifică și se organizează periodic în toate județele, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a țării, în anul premergător desfășurării acestora.

Ministerul spune că scopul MOBEX – care vizează, în medie, aproximativ zece județe anual – este verificarea modului de realizare a completării cu resurse umane și materiale a structurilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale, realizarea coeziunii între militarii în activitate și rezerviști, precum și instruirea specifică fiecărei arme. Pe timpul exercițiului, rezerviști cu domiciliul în județul Brăila, respectiv în județul Galați, cuprinși în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unități militare în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare. Exerciții similare s-au mai desfășurat în cele două județe în 2011 (Galați), respectiv 2015 (Brăila).

Rezerviști români chemați urgent la mobilizare

În contextul unui război la granițele țării, Ministerul Apărării Naționale din România a ordonat o mobilizare pentru un „exercițiu militar”. Sute de rezerviști au primit ordine de chemare prin poștă conform Legii 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război. Conform comunicatului oficial emis de MApN, rezerviștii sunt obligați să participe la antrenamentele și exercițiile de mobilizare, iar absența lor poate fi sancționată cu amenzi între 1.300 și 3.800 de lei. Aceste sancțiuni sunt prevăzute de articolul 80 din Legea 446/2006 și se aplică în cazul neprezentării la exercițiile și antrenamentele de mobilizare. Anunțul mobilizării și amenințarea cu amenzi substanțiale au stârnit reacții de nemulțumire și îngrijorare în rândul rezerviștilor și al populației în general.

Militarii rezerviști sunt chemați la unitățile militare pentru antrenament, inclusiv pentru trageri. Totul în cadrul unui amplu exercițiu de mobilizare al MApN, în baza „Legii 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război”, care se desfășoară săptămâna aceasta în județele Brăila și Galați.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Din cate stiu de la mine de la servici rezervistii sunt niste voluntari care pentru o indemnizatie lunara decenta dar nu prea mare au ales sa faca 1-2 zile pe luna activitate militara; e de presupus ca au semnat niste contracte. E de presupus de asemenea ca mesria pe care o practicau este utila armatei. In vremurile astea de criza economica oamenii care nu se descurcau cu banii au ales aceasta sursa de venit. Nu cred ca sunt foarte multi. Nu cred ca sunt din aceia care n-au mai avut treaba cu armata de 15-20 de ani.

  2. Se va afla imediat, daca soldatii romani vor fi trimisi sa lupte in Republica Moldova sau Ucraina! Iar apoi, cand se vor intoarce cosciugele cu ei, oricand poate izbucni Revolutia eliberatoare! Ar fi greseala fatala pt bestiile dambovitene si familiile lor mafiote!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button