X

Guvernul a alocat 2,5 miliarde de euro pentru noua bază militară NATO de la Mihail Kogălniceanu. Proiectul prevede construirea de școli, grădinițe, chiar și un spital

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul a alocat 2,5 miliarde de euro pentru noua bază militară NATO de la Mihail Kogălniceanu, care va găzdui permanent până la 10. 000 de militari și familiile acestora, anunță Euronews.ro.

Potrivit sursei citate, noua bază se construiește pe o suprafață de aproape 3.000 de hectare, cu un perimetru de 30 de kilometri și va putea găzdui orice tip de capabilități de luptă.

Proiectul, în valoare de 2,5 miliarde de euro, include piste, platforme pentru armament, hangare pentru  avioanele militare, dar și școli, grădinițe, magazine și chiar un spital.

Lucrările la baza NATO au început cu infrastructura de bază, adică drumuri de acces și rețeaua electrică, iar în curând va începe construcția unei noi piste, una paralelă cu cea existentă. Acestea vor fi conectate, iar în partea de est, infrastructura aeroportuară va fi dezvoltată cu noi bretele de rulaj, parcări și capabilități pentru diferite tipuri de aeronave.

„În afara capabilităților Bazei 57 aeriană pe locația noastră se mai află dislocate și suntem pregătiți dar și proiectăm infrastructura necesară să putem găzdui și susține capabilități terestre, pentru operații speciale sau orice alt tip de capabilitate militară care este necesară pentru a oferi un răspuns la contextul de Securitate”, a declarat Nicolae Crețu, comandantul baza aeriană 57 Mihail Kogălniceanu.

Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu găzduiește în acest moment aproximativ cinci mii de militari, majoritatea, soldați americani.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Politologul / politrucul Cristian Parvulescu afirma ieri pla Digi ( eu am vazut pe youtube) ca i9n cazul in care Rusia va intreprinde actiuni ostile impotriva Rep Moldova, Romania va interveni militar… Ramane de vazut daca oficialitati ale statului roman confirma.

  2. Desi suntem in fundul gol la nivel de Buget public national, nulitatile cretine si tradatoare care ne conduc, mai arunca cu nonsalanta inca 2,5 mld euro, pt aceasta baza a ocupatiei americane in Romania, pe care, nu stiu de ce am impresia, ca rusii o vor face una cu pamantul prin directionarea catorva rachete! Dar, eu sunt convins ca bestiile autohtone vor da socoteala la un moment dat, pt toti banii astia aruncati degeaba, iar asta nu se va putea face decat prin pedeasa capitala!

  3. Sa îți distrugi armata proprie și sa construiești baze și orașe unor armate și soldați străini pe teritoriul tarii tale, asta da guvern !!! Mai trebuie sa strâmute și popularii străine pe teritoriul României, pentru ca trădarea sa fie completa. De fapt, acest lucru se întâmplă, prin înlocuirea romanilor plecați din tara după ce si – au pierdut locurile de munca prin privatizări ilegale, cu cetățeni străini, aduși aici, chipurile, ca forță de muncă, pentru activități economice, acest fapt reprezentând strămutari ilegale a unor populații străine în România. Totul a fost premeditat, începând cu distrugerea fabricilor, a milioane de locuri de munca și a sursei de prosperitate pentru romani și terminând cu aducerea acestor muncitori straini, plătiți cu salarii mai mari decât ale cetățenilor romani, cărora li se asigura și alte facilități, la care romanii nu au acces.
    Aceste baze nu au nici un drept sa stationeze pe teritoriul României și sa primeasca fonduri de la statul roman, atata timp cât armata romana este subfinantata, redusa la un simulacru de cadre obediente străinilor și intereselor antiromânești, iar cine a luat asemenea decizii trebuie sa răspundă pentru înaltă trădare.

  4. Acesti mercenari teroriști din organizația terorista NATO trebuie dați afară din România, iar finanțarea acestui proiect trebuie oprita imediat. Războaiele SUA-NATO din Orientul Mijlociu, Vietnam, Serbia, au făcut 40 de milioane de victime și au distrus infrastructura civila din aceste tari, incluzând spitale, grădinițe, scoli, locuințe civile, obiective civile precum aeroporturi, complexe industriale, rafinării și alte amplasamente civile. Aceste tari au fost bombardate de alianța terorista NATO cu zeci de mi de tone de bombe, obiectivul fiind acela de a aduce aceste tari în epoca de piatra. Aceasta sinistra și sângeroasă organizație trebuie scoasa urgent din România, dacă nu vrem sa fim băgați în războiul care ne va distruge, războiul NATO- Rusia.

  5. Magda,
    Zici tu foarte bine!
    Dar nu ai cu cine!
    Cei mai mulţi dintre cetăţenii români (nu le mai zic români) sunt măcinaţi de ignoranţă, nepăsare şi dezbinare. + Ei mai sunt şi bolnavi de TBC = Tehnologie, Bani, Consum.

    România mai exista doar virtual – pe hartă!
    Noi trăim în statul eşuat Securistan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button