X

FOTO/ Visul părintelui Dan Damaschin s-a împlinit! A fost inaugurată Clinica „Veronica”, primul centru socio medical gratuit din țară

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Clinica „Veronica”, proiectul de suflet al părintelui Dan Damaschin și singurul centru socio-medical gratuit din România, a fost inaugurată, vineri, 8 martie, la Iași. 

Clinica „Veronica”, construită din donații, la inițiativa preotului Dan Damaschin, este singurul centru socio-medical gratuit din România dedicat mamelor și copiilor sărmani, tinerelor însărcinate fără posibilități financiare, studenților defavorizați și persoanelor care provin din centrele de plasament.

 

Potrivit sursei citate, proiectul a fost inițiat ca urmare a unei experiențe în plan social de aproape trei decenii, în care s-au constatat greutățile pe care le întâmpină persoanele defavorizate afectate de boală, în special cele neasigurate. În toți acești ani, multe mame singure ori cu mulți copii au pierdut lupta cu boala, durerea lăsată în urmă, neputând fi alinată vreodată.

În memoria acestor mame, odată cu trecerea la Domnul a mamei Veronica, au fost realizate demersurile pentru un centru social-medical care să ofere condițiile necesare tratării corespunzătoare, iar din data de 24 februarie 2023 s-au început lucrările la acest obiectiv. În doar un an de muncă susținută, sprijiniți de oameni cu suflet mare şi de opinia publică din întreaga țară proiectul a fost finalizat.

„Veronica nu este doar mama eroină care ne inspiră și care ne veghează din Cer, ci este simbolul fiecărei mame, simbolul mamelor noastre. Această clinică va fi locul unde oamenii vor veni cu drag și vor găsi nu doar vindecare, ci și fericire și demnitate. Acum avem șansa să trecem la un alt capitol, să salvăm la propriu vieți. Am demonstrat, fără vreun sentiment de mândrie, că într-un an de zile avem un spital dotat cu echipamente de înaltă calitate pentru cei sărmani. Ziua de astăzi nu este o încununare, ci este începutul unei misiuni mult mai ample, unde oamenii de bine, creștinii noștri, trebuie să pună cu adevărat suflet și jertfă pentru a avea o lume mai bună, iar lumea aceasta este frumoasă pentru că este multă dragoste”, a afirmat în cuvântul său de mulțumire pr. Dan Damaschin, de la Asociația „Glasul Vieții”.

Clinica „Veronica” este pregătită să ofere, cu echipamente performante și dotări de înaltă calitate, sprijinul medical necesar, tuturor celor sărmani și suferinzi. Clinica dispune de 42 de cabinete medicale din domeniile cardiologie, ginecologie, pediatrie, stomatologie sau medicină de familie. Totodată, clinica este dotată cu aparatură medicală performantă, un aparat RMN și un computer tomograf.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. O stare cu adevarat emoționanta! Aici este Dumnezeu mai prezent ca oriunde altundeva! Din păcate multi oameni sunt mai emotionati de profetia nu știu carui parinte sau de conflicte politice sau militare actuale, impartindu-se in diferite tabere. Actele de caritate insa, precum cele ale părintelui Damaschin si ale sustinatorilor acestui proiect, vor ramâne pentru eternitate in memoria celor care au beneficiat de acest ajutor. Si va spun din experiența, pe plan spiritual cei care ajuta pe altii se vor simți mai aproape de Dumnezeu decât cei ajutați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button