X

Cum ar putea ajunge ÎPS Teodosie mitropolit. Ce ar trebui să facă Patriarhia pentru el

Înalt Prea Sfințitul Teodosie făcut o declarație surprinzătoare, din care reiese dorința lui de a deveni mitropolit.  Conform lui, preoții și credincioșii care susțin reînființarea Mitropoliei Tomisului și avansarea Înaltpreasfinției sale în grad.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Este vorba de gradul bisericesc care i-ar reveni dacă Patriarhia ar aproba „reactivarea” Mitropoliei Tomisului.

Se înfiinţează Mitropolia Tomisului?

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi seara, la Radio Dobrogea, dacă Mitropolia Tomisului ar trebui înfiinţată, reactivată sau recunoscută şi dacă a fost vreodată desfinţată.

“Nu a fost desfinţată niciodată, doar împrejurările au făcut să înceteze viaţa ei activă şi, sigur, după toate datele pe care le avem, ea trebuie să fie reactivată şi recunoscută şi nădăjduiesc în aceasta, că Dumnezeu e Dumnezeul adevărului, iar acesta este un adevăr de necontestat”, a răspuns ÎPS Teodosie.

Enoriaşii trimit scrisori

Arhiepiscopul a fost întrebat cum poate fi susținut acest demers de către laici, în condițiile în care preoții îl sprijină.

„Au venit la mine mulți… Trimiteți, frățiile voastre. Nu pot să vă opresc! M-au întrebat și alții: ‘ne dați voie să trimitem și noi scrisori către Cancelaria Sfântului Sinod?’

Eu nu pot să vă opresc, pentru că a opri nu este creștinește. Iar Mitropolia Tomisului este cea care aduce demnitate și țării, și bisericii.

Eu nu comentez de ce nu s-a împlinit. Am trimis acum cel mai complet referat pentru Mitropolia Tomisului la Cancelaria Sfântului Sinod. A fost înregistrat și sperăm să se pună pe ordinea de zi”, a răspuns el.

IPS Teodosie a mai fost întrebat dacă va discuta la viitorul Sinod despre Mitropolia Tomisului.

Eu nădăjduiesc să fie pusă pe ordinea de zi solicitarea noastră. Dumneavoastră puteţi să vă exprimaţi, cum am spus şi mai înainte, să cereţi, că eu nu cer pentru mine, ci pentru a restaura un adevăr istoric fundamental pentru întreaga Biserică şi pentru toţi credincioşii noştri.

Toţi avem un plus de demnitate şi binecuvântare de la Dumnezeu că punem în ordine cele ce au aparţinut înaintaşilor noştri.

Trimiteţi scrisorile dumneavoastră către Sfântul Sinod, către Patriarhie”, a mai afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Psf Teodosie va fi urmatorul Patriarh al Romaniei. Cat credeti ca va mai tine actualul Patriarh toiagul de Patriarh in mana? Aliluia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button