X

Scholz dezvăluie implicarea soldaților britanici în războiului din Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cancelarul german criticat pentru „abuz flagrant de informații” care ar putea pune în pericol personalul britanic de pe teren și ar putea ajuta rușii, scrie The Telegraph. 

Germania a fost acuzată de „abuz flagrant de informații” după ce a dezvăluit că soldații britanici sprijină forțele ucrainene care lansează rachete Storm Shadow cu rază lungă de acțiune.

Olaf Scholz a declarat luni că nu va livra Taurus, echivalentul Berlinului al Storm Shadow, deoarece ar fi nevoie de soldați care să asiste la sol, invocând abordarea Marii Britanii și Franței cu propriile sisteme. Scholz a susținut că dacă ar urma exemplul Marii Britanii ar face Germania un „participant la război”.

Comentariile au fost considerate ca punând în pericol personalul militar și diplomatic britanic de pe teren.

Tobias Ellwood, fostul președinte al comisiei de apărare a Comunelor, a declarat: „Acesta este un abuz flagrant de informații, conceput în mod deliberat pentru a distrage atenția de la reticența Germaniei de a înarma Ucraina cu propriul sistem de rachete cu rază lungă. Acest lucru va fi, fără îndoială, folosit de Rusia pentru a urca scara rulantă.”

Scholz a fost criticat și de parlamentarii opoziției germane.

„Declarația cancelarului cu privire la presupusa implicare a Franței și Marii Britanii în operarea rachetelor de croazieră cu rază lungă de acțiune utilizate în Ucraina este complet iresponsabilă”, a spus Norbert Rottgen, un deputat senior din fostul partid de guvernământ al Angelei Merkel, CDU.

Scholz este sub presiune din ce în ce mai mare pentru a livra racheta cu rază lungă de acțiune pentru a perturba liniile de aprovizionare ale Rusiei și pentru a împiedica Moscova să ocupe mai multe teritorii.

El a spus luni că soldații germani nu-și pot urma colegii britanici și francezi „pe calea controlului țintei și a controlului țintei însoțitor”. The Storm Shadow este coprodus de Marea Britanie și Franța.

„Soldații germani nu pot fi legați în niciun moment și în niciun loc de țintele pe care le atinge acest sistem [Taurul]. Nici măcar în Germania”, a spus domnul Scholz.

Se știe că Marea Britanie oferă informații despre țintele rusești, dar nu este clar ce nivel de sprijin este acordat trupelor ucrainene care își lansează rachetele la sol.

Marți, guvernul Marii Britanii  a anunțat că are un „număr mic” de soldați dislocați în interiorul Ucrainei, precizând doar că unii erau implicați în pregătire medicală.

Speculațiile domnului Scholz cu privire la rolul jucat de trupele britanice în Ucraina au sporit îngrijorarea pentru siguranța diplomaților și a altor personal staționați în țară, au declarat surse din apărare pentru The Telegraph.

De asemenea, a crescut amenințarea cu potențialele operațiuni de informații rusești de peste mări pe teritoriul britanic, au adăugat sursele.

Ca răspuns la domnul Scholz, Ministerul Apărării pur și simplu a trimis întrebări la Kiev, marți.

„Utilizarea de către Ucraina a Storm Shadow și procesele sale de țintire sunt treaba forțelor armate ale Ucrainei”, a declarat un purtător de cuvânt pentru The Telegraph.

„Marea Britanie, împreună cu alți aliați, furnizează Ucrainei o serie de echipamente pentru a o ajuta să contracareze agresiunea ilegală și neprovocată a Rusiei”.

Rachetele Taurus sunt capabile de lovituri mai profunde și conțin tehnologii de distrugere a buncărelor mai sofisticate decât rachetele de croazieră britanice Storm Shadow și French Scalp livrate anul trecut.

Racheta germană, care are o rază de acțiune de 310 mile, ar putea lovi cu ușurință ținte sensibile din punct de vedere politic, cum ar fi Moscova sau podul Kerci care leagă Rusia de Crimeea ocupată.

Justin Crump, directorul executiv al Sibylline, o companie de consultanță în informații, a declarat: „Sprijinul britanic pentru Ucraina nu este o știre pentru Moscova, având în vedere scurgerile repetate, dar acest lucru a fost anterior acoperit de ambiguitate – ea însuși bazându-se pe un truc din propriul manual al Rusiei.

„Scholz a străpuns mai clar acest văl. Afirmația sa este un cadou pentru propagandiștii ruși, formând deja o parte cheie a efortului Rusiei de a submina coeziunea și sprijinul NATO pentru Kiev în această perioadă critică înaintea alegerilor din SUA și Marea Britanie.”

Pe termen scurt va determina Rusia să își dubleze eforturile de a viza forțele străine prezente în Ucraina.”

Scholz are o profundă neîncredere că Ucraina ar ignora ordinele sale de a nu lovi acele ținte, au spus analiștii.

„A devenit foarte clar că motivul pentru care nu este în favoarea livrării Taurului este pentru că, în mod fundamental, nu are încredere în ucrainenii să folosească acele rachete într-un mod care [nu] contravine a ceea ce el percepe ca fiind interesele Germaniei”, a spus Fabian Hoffman, cercetător doctor la Proiectul nuclear din Oslo.

„Scholz este absolut speriat că oricare dintre aceste rachete Taurus ar putea fi folosită într-un atac împotriva unei ținte sensibile din punct de vedere politic, fie în Ucraina, fie în Rusia.

„Pur și simplu capacitatea teoretică de a lovi ținte până la Moscova cu sisteme de arme germane creează un blocaj în capul cancelarului… o teamă masivă de potențial de escaladare și consecințele pe care le-ar putea avea acest lucru pentru Germania.”

Experții spun că Germania și-ar putea depăși temerile cu privire la lovituri escalade prin preprogramarea rachetelor Taurus donate pentru a preveni astfel de atacuri.

Se știe că SUA au instalat software de blocare geografică pe lansatoarele de rachete Himars trimise în Ucraina, împiedicând forțele Kievului să tragă în pământul rusesc cu sistemul de arme.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Marionetele teleghidate ale Occidentului satanist, prin masurile lor demente de razboi ce incalca toate liniile rosii posibile, vor scoate Ursul din barlog, care ii va “manca nuclear” alaturi de propriile popoare, care se vor gasi in calea Ursului! Parintele Elpidie Vaianakis de la Athos prevestea in 2022, ca Sfintele Pasti din 2024 le vom sarbatori pe ruinele fumegande ale Vestului si Nordului Europei! Sa speram ca slugoii ordinari care ne conduc nu ne vor pune si pe noi, romanii in aceeasi postura de tinte sigure in fatza Ursului!

  2. Dacă Ciolanul ate atata mintecat sa-l pună pe Dulapul Mut sa accepte tranzitul neimpiedicat al Ursului catre Stambul,scapamde nuclearele Ursului.Daca n-are nici coae nici minte, Bucureștiul și Moldova vorfi curățate de oameni,cum zicea Par Argatu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button