X

Fermierii polonezi blochează un important punct de trecerea frontierei, la Slubice, la frontiera cu Germania

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

gricultori polonezi au început să blocheze, duminică, un important post de frontieră cu Germania, la Slubice, în semn de protest faţă de reglementări europene şi importuri de produse din afara Uniunii Europene (UE) pe care le consideră neconforme cu normele europene, relatează AFP. 

”Blocarea a început la ora (locală) 13.00 (14.00, ora României). Ambele sensuri ale autostrăzii A2 sunt oprite”, declară o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale, Ewa Murmylo.

Agricultorii au prevăzut iniţial o perioadă de 26 de zile de blocare, însă, în urma unor negocieri cu populaţia locală, oameni de afaceri şi transportatori, au decis ”să deblocheze trecerea probabil mâine (luni)”, anunţă un reprezentant al agricultorilor, Dariusz Wrobel.

ÎMPOTRIVA PACTULUI VERDE EUROPEAN

”Acest lucru depinde de lucruri pe care nu le putem prevedea”, subliniază el, cu o zi înainte de un Consiliu al Miniştrilor Agriculturii din statele membre UE, prevăzut luni la Bruxelles.

”Trebuie să înceapă să ne ia în serios”, tună Dariusz Wrobel.

”Protestăm faţă de Pactul Verde european. Trebuie să oprească importurile de produse agroalimentare care provin din ţări din afara UE şi trebuie să avem grijă de producţia agricolă în UE”, subliniază el.

Potrivit lui Dariusz Wrobel, agricultorii polonezi ”se identifică” cu întreaga mişcare de protest a agricultorilor de pe întreg continentul european.

Manifestaţii se desfăşoară de mai multe săptămâni în Polonia, iar agricultorii blochează drumuri în întreaga ţară şi posturi la trecerea frontierei cu Ucraina.

Polonia a fost unul dintre cei mai mari susţinători ai Ucrainei de la începutul ofensivei ruse, la 24 februarie 2022, însă relaţiile polonezo-ucrainene s-au deteriorat în ultimele luni din cauza unor contensioase comerciale, după deschiderea de către Bruxelles a frontierelor UE produselor agricole ucrainene care, potrivit agricultorilor polonezi, nu respectă normele UE.

”DEPARTE DE UN ACORD”

Mărfuri agricole ucrainene au fost deversate, în cazuri izolate, pe drumuri sau pe căi ferate în apropierea frontierei dintre Polonia şi Ucraina.

Vineri, Guvernul polonez a anunţat că Varşovia şi Kievul sunt ”departe de un acord” privind importul de produse agricole ucrainene.

Premierul ucrainean Denîs Şmîhal a anunţat, la rândul său, că Ucraina îşi rezervă ”dreptul de a aplica măsuri de retorsiune”.

Polonia a înscris punctele de trecere a frontierei cu Ucraina pe o listă a ”infrastructurilor critice”, pentru a evita perturbări care pot afecta livrarea de ajutoare militare şi umanitare care-i sunt destinate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Este cunoscut faptul că, pentru a-L înlocui pe Hristos cu Antihrist – așa cum este revelat in Apocalipsa Apostolului și Evanghelistului Ioan Teologul Ipostasul Dumnezeului-Om Hristos trebuie sa fie pus la îndoială, astfel încât Hristos să fie redus la un om simplu, fondator al religiei presupuse a fi făcute de om a creștinismului, la același nivel cu fondatorii umani ai religiilor făcute de om.

    Prin extremism apostatii înțeleg apărarea sinceră și clară a Ipostasului Dumnezeului-Om Hristos. Conform “logicii” alternative a globaliștilor religioși, toate figurile de pe linia dreptei credinte (adică apărarea credinței în Adevăratul Dumnezeu) de la Abel la tâlharul de pe cruce și până în prezent, inclusiv martirii, mărturisitorii și cuviosii, au practicat extremismul.

    Prin aceeași “logică” alternativă, ei acceptă, la nivel personal, uneori public, insinueaza cu întrebări subtile, următoarele:
    “Dar ce fel de extremisti au fost acești Marturisitori! Nu puteau ei să arunce tămâie în cinstea idolilor, pentru a nu fi torturați și uciși de călăii lor și astfel să-și salveze viața? Dar de ce ne-ar păsa noua astăzi?
    Noi, ca clerici și teologi, îi vom lăuda în discursurile noastre publice, dar personal vom evita exemplul lor ca fiind extremist!!

    Dilema sofistică [moderata sau extremista (exagerata)] a adepților globalizării religioase – care este tocmai construită pe nisipul întrebării Ipostasului Dumnezeului-Om Hristos – îi diferențiază de acum înainte pe cei care subscriu fără echivoc și fără ezitare la Ipostasul Dumnezeului-Om Hristos fata de cei care o pun la îndoială în diferite moduri, fățișe sau ascunse.

    Dilema sofistică [moderatie sau extremism] a adepților globalizării religioase – care este tocmai construită pe nisipul contestarii Ipostasului Dumnezeului-Om Hristos – creează deja cadrul pentru asocierea adepților săi cu cei care îi vor persecuta în viitorul apropiat pe credincioșii adevăratei Biserici prin utilizarea mecanismului de urmărire penală al statului, atunci când infracțiunea de “extremism religios”, va fi adusa împotriva celor care nu acceptă globalizarea religioasă, precum și cu utilizarea torturii moderne, când știința psihiatrică va fi probabil pusă în slujba guvernului autoritar deja emergent si care va fi modelat după regimurile comuniste din secolele 20 și 21.

    De pilda, blasfemia din plandemie împotriva Sfintei Împărtășanii (prin achiesarea la eventualitatea transmiterii virusilor in biserici) și, prin urmare, împotriva Bisericii, adică punerea la îndoială a Ipostasului Dumnezeului-Om Hristos.

    Un exemplu de excomunicare este cel dat de Enciclica din 1848 care conține răspunsul patriarhilor ortodocși din Răsărit către Papa Pius al 9-lea.
    Acest exemplu se referă la blasfemia împotriva Duhului Sfânt, care se realizează prin punerea la îndoială a oricărei dimensiuni a adevărului teologic (dogmatic) despre Persoana divino-umană a lui Hristos în cele două naturi ale Sale, divină și umană, și care se realizează fie prin erezie, fie prin ateism.

    Είναι έγκυρος ο αφορισμός του Αμβροσίου κατά Πρωθυπουργού, Κεραμέως και Χαρδαλιά; | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
    https://tasthyras.wordpress.com/2024/02/25/%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ad%ce%b3%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%af/#more-87550

  2. Sfantul Iustin Popovici:

    In Persoana lui Hristos Dumnezeul-Om, Dumnezeu si omul sunt legati in chip nedespartit. Mintea omului nu este nimicita, ci este reinnoita, curatita, sfintita, indumnezeita si adancita,
    dandu-i-se posibilitatea de a cunoaste adevarurile vietii in lumina Dumnezeului facut Om. In Dumnezeul-Om, Adevarul absolut este oferit in intregime intr-un mod real si ipostatic.
    De aceea, numai El singur, dintre toti cei nascuti pe pamant, detine cunoasterea integrala a Adevarului si o poate darui mai departe. Un singur lucru ii ramane omului care doreste fierbinte sa cunoasca Adevarul: sa se faca una cu Dumnezeu-Omul Hristos, sa devina un singur trup cu El, si sa ajunga membru al trupului Sau dumnezeiesc-omenesc al Bisericii (Efeseni 5, 30; 3, 6).
    Ajungand unul ca acesta (partas in trupul Bisericii), dobandeste “mintea lui Hristos” (I Corinteni 2, 16), gandind, vietuind, simtind intru Hristos, ajungand astfel la o cunoastere integrala a Adevarului.
    Pentru omul (traitor) in Hristos, antinomiile mintii nu reprezinta contradictii ireconciliabile; ele sunt doar niste rupturi cauzate de miscarea pacatului stramosesc al omului.
    Unindu-se cu Hristos, omul simte cum se unesc partile fragmentate, cum se intregeste mintea, devine intreaga, neimpartita, si prin aceasta ii ofera posibilitatea unei intelegerii integrale.
    Adevarul este in mod obiectiv daruit in Persoana lui Hristos Dumnezeul-Om.
    Dar modul in care acest lucru devine subiectiv, adica latura practica a teoriei crestine a cunoasterii, a fost rezolvata de Sfintii Parintii traitori ai Evangheliei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button