X

Ursula von der Leyen vrea să fie șeful NATO. Cine a blocat-o

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cancelarul german Olaf Scholz nu a aprobat candidatura șefului Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de secretar general al NATO, scrie Welt am Sonntag, citând surse. 

„Scholz a fost categoric împotriva ca von der Leyen să devină șef al NATO”, a spus unul.

Printre motive a fost atitudinea excesiv de critică a șefului CE față de Rusia. În plus, Scholz nu vrea să-i dea acest post lui von der Leyen ca reprezentant al Uniunii Creștin Democrate, care se opune Partidului său Social Democrat din Germania.

Astfel, conchide Welt, șansele de a obține postul de secretar general al NATO au crescut pentru interimar. Prim-ministrul Olandei Mark Rutte. Potrivit surselor ziarului, sprijinul său este în creștere, Washington, Londra, Paris și alți membri NATO aprobă candidatura lui, doar Ungaria s-a opus în mod deschis.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button