X

Semne că România devine “o țară ca afară”: “Investitorii” pakistanezi

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Apar și semnele că devenim și noi o țară ca afară.  Ba chiar o țară ca în filme, am putea spune. Polițiștii din Brașov au arestat ieri doi oameni de afaceri pakistanezi, care își deschiseseră o afacere foarte interesantă în țara noastră. (E posibil să fie un act de discriminare din partea oamenilor legii, aici nu mă pronunț.)

Activitatea la care s-au gândit investitorii străini era să organizeze răpiri și să ceară răscumpărări. Un segment de activitate dinamic la care, să recunoaștem, suntem rămași în urmă. Deocamdată, ei vizau clientela externă (conaționali), dar se puteau extinde și spre publicul ardelean, dacă nu erau întrerupți din creștere.

Concret, răpeau alți bengalezi, pe care îi țineau într-un apartament din cartierul Uranus din Brașov, sub amenințarea armelor. Și de la care solicitau recompense de 10.000 de euro. Unul dintre răpiți a reușit să scape prin metoda omului păianjen, escaladând blocul pe geam, de la etajul patru.

Unchiul victimei a vorbit în direct prin apel video cu răpitorii și a văzut cum nepotul lui e maltratat, dacă nu dă mai repede suma cerută. La percheziție s-au găsit la respectivii bani, droguri și un pistol cu țeava obturată. (Nu se știe de ce.)

Am să abandonez părerile mele învechite, care îi irită pe unii dintre urmăritori și am să le dau dreptate. E exact așa cum spun ei: dacă românii noștri pleacă sau beau la cârciumă și nu vor să facă nimic, trebuie să aducem alții care să facă treabă. Văd numai avantaje. În primul rând, iată că nu mai aducem doar necalificați, chelneri și salahori, ci antreprenori, oameni cu idei de afaceri.

Așa cum mi s-a mai spus, nu trebuie să plângem după industria veche, ca niște ceaușiști nostalgici, pentru că acum suntem în capitalism. Iar în capitalism contează să faci bani. Nu contează că e videochat, shaormerie, call center sau firmă de răpiri, tot o afacere e și într-un final crește PIB-ul. Din ceva trebuie să plătim pensiile!

O să spuneți că nu plăteau taxe. Plăteau alții taxă de protecție. După aia, când cheltuiesc banii, nu dau TVA la magazin? N-ajunge la buget!? Ajutau piața imobiliară – au închiriat un apartament, aveau mașină – RCA, benzină, taxă de drum… Dacă apucau să se dezvolte, probabil își și cumpărau alte mijloace de producție. Luau apartament, o vilă de unde să nu se audă zgomote, mai multe mașini, cum au făcut frații Tate de pe urma fetelor. (Despre videochat mi s-a spus că e o activitate legală. Păi și răpirea poate fi legală, dacă o legalizăm.)

Dacă asta nu e investiție în țară, nu știu ce e! Merg mai departe și zic. Dacă creează la noi un domeniu nou de activitate, apar și alte servicii. Cresc firmele de pază, o să fie cerere de bodyguarzi. Puteau să ajungă să aibă și salariați, dacă li se dădea timp. Ar fi dezvoltat ideea într-o franciză, pentru cei care nu știu singuri cum se face. (Dar nu se vrea, domnule, nu se vrea…)

text de Reactiunea

Link știre

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button