X

Musk: „Nu a existat nicio schimbare la granița dintre Rusia și Ucraina de un an, doar o mulțime de copii morți; Ce fel de psihopat vrea ca asta să continue?”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În timpul unui eveniment organizat pe rețeaua sa de socializare X, în compania unor senatori republicani, miliardarul Elon Musk și-a exprimat îndoielile cu privire la victoria Ucrainei asupra Rusiei, transmite Le Figaro. 

Poziția lui Elon Musk cu privire la războiul din Ucraina a fost întotdeauna ambiguă. În timp ce miliardarul a livrat Kievului câteva mii de terminale Starlink, permițând trupelor să aibă acces la internet, el a sugerat, de asemenea, că țara ar trebui să cedeze teritorii Rusiei pentru a asigura pacea.

Luni, 12 februarie, în timpul unui eveniment organizat pe rețeaua sa de socializare X, miliardarul american a afirmat de această dată că nu există “nicio șansă” ca președintele Vladimir Putin să piardă războiul.

„De un an de zile nu s-a produs nicio schimbare la granița dintre Rusia și Ucraina, ci doar o mulțime de copii morți.

Ce fel de psihopat vrea ca acest lucru să continue?”, a mai afirmat Musk.

Directorul general al Tesla și SpaceX i-a răspuns senatorului republican din Wisconsin Ron Johnson, care a afirmat că cei care văd Ucraina ieșind victorioasă din conflict “trăiesc într-o lume fantastică”.

Mai mulți alți politicieni republicani au luat parte la conversație, inclusiv senatorul de Ohio J.D. Vance și senatorul de Utah Mike Lee, care s-au opus de mult timp acordării de ajutor suplimentar Ucrainei. Fostul candidat republican la președinția SUA Vivek Ramaswamy s-a numărat, de asemenea, printre vorbitori.

Ca și invitații săi, Elon Musk s-a pronunțat împotriva proiectului de lege din Senat care prevede acordarea unui ajutor suplimentar de 60 de miliarde de dolari Ucrainei.

“Aceste cheltuieli nu ajută Ucraina. Prelungirea războiului nu îi ajută”, a insistat el.

Nu este prima dată când miliardarul ia poziție pe acest subiect. În octombrie 2023, el a postat pe X un montaj foto ironic, care ar fi arătat un Volodymyr Zelensky foarte încordat, cu legenda: “Când au trecut cinci minute de când ai cerut ajutor de miliarde de dolari”.

Deși omul de afaceri a desfășurat numeroși sateliți Starlink pentru a ajuta Ucraina la începutul războiului, el adoptă acum o poziție mai controversată față de conflict.

Recent, de exemplu, serviciile secrete ucrainene l-au acuzat pe Elon Musk că ar fi livrat sistemul la Moscova, lucru pe care el îl neagă oficial, la fel ca și Kremlinul.

În septembrie, miliardarul a mai afirmat că a împiedicat un atac ucrainean asupra unei baze navale rusești, refuzând o cerere a Kievului de a activa accesul la internet prin Starlink în Marea Neagră, în apropiere de Crimeea anexată de Moscova.

Elon Musk este, de asemenea, acuzat în mod regulat de compasiune față de Vladimir Putin. În timpul evenimentului său de luni, el a calificat această acuzație drept “absurdă”, susținând că întreprinderile sale “au făcut probabil mai mult decât oricine altcineva pentru a slăbi Rusia”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button