X

Senatul SUA a votat în favoarea pachetului de ajutor militar pentru Ucraina, care fusese blocat în Congres din luna octombrie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Camera superioară a Congresului Statelor Unite, cunoscută sub numele de Senat, a votat miercuri în favoarea pachetului de asistență în valoare de 95 de miliarde de dolari destinat Ucrainei, Israelului și Taiwanului.  Acesta urmează acum să fie trimis în Camera Reprezentanților, unde se va confrunta cu un viitor incert, conform informațiilor furnizate de Reuters

Potrivit CNN, pachetul cuprinde 60 de miliarde de dolari pentru asistență acordată Ucrainei, 14,1 miliarde de dolari pentru Israel și 4,8 miliarde de dolari pentru Taiwan și alte state partenere ale SUA din regiunea Indo-Pacificului.

News Moldova îți recomandă și …   UNIUNEA EUROPEANĂ își propune să reducă discrepanța în ceea ce privește materiile prime critice față de Statele Unite și China. 0rganizațiile de mediu critică legislația adoptată în acest sens

Adoptarea acestui pachet de asistență pentru partenerii internaționali ai Statelor Unite vine după luni de întârziere în Congres, în care republicanii au blocat aprobarea sa, cerând adăugarea prevederilor privind rezolvarea crizei migrației ilegale de la granița de sud a SUA.

Săptămâna trecută, senatorii republicani au respins pachetul negociat chiar de colegii lor cu aleși democrați, punând din nou în pericol asistența pentru Ucraina, care se confruntă cu intensificarea atacurilor armatei ruse în estul țării.

În urma acestui nou eșec, liderii minorității republicane din Senat, Mitch McConnell și Chuck Schumer, liderul democraților din Senat, au propus divizarea pachetului în două părți distincte, una pentru asistență externă și cealaltă pentru soluționarea problemei migrației, un subiect fierbinte în campania electorală din SUA.

News Moldova îți recomandă și …   Liderii din Golful Persic și-au exprimat un angajament puternic față de integrarea economică, spune Secretarul General al GCC

Pachetul inițial a fost propus în octombrie anul trecut de Casa Albă, în lipsa unei surse de finanțare pentru asistența acordată Ucrainei fără sprijinul Congresului.

Însă Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților, unde republicani dețin majoritatea, a declarat că pachetul legislativ nu va fi examinat, afirmând că acesta nu abordează criza migranților de la granița SUA-Mexic, o problemă considerată urgentă de către republicani.

Republicanii din Camera Reprezentanților cer o politică migratorie mai strictă în schimbul sprijinului pentru asistența acordată Ucrainei, iar în lipsa unor modificări în acest sens, Camera va continua să acționeze conform propriilor priorități, a declarat Johnson.

News Moldova îți recomandă și …   China, principalul cumpărător de GNL în 2023. Impactul asupra pieței globale de combustibili

Acesta este cunoscut pentru opoziția sa față de asistența militară pentru Ucraina și a primit evaluarea “F” din partea grupului “Republicani pentru Ucraina”.

În timp ce se apropie alegerile prezidențiale și legislative din SUA din luna noiembrie, din ce în ce mai mulți congresmeni au transformat asistența pentru Ucraina într-un subiect de campanie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button