X

Sute de români uciși in pădurile austriece

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un tragic accident de muncă a avut loc miercuri, 7 ianuarie, între localitățile Innerschwand și Hölblingkogel din Austria.  Potrivit informațiilor furnizate de publicația MeinBezirk.at, în urma acestui incident și-a pierdut viața un bărbat român în vârstă de 46 de ani.
Nefericitul eveniment îl are ca protagonist pe Luca Gîliciu, originar din comuna Telciu, județul Bistrița-Năsăud. Acesta se afla într-un grup format din trei colegi, toți de naționalitate română și cu experiență în domeniul silvic, și desfășurau activități de tăiere a arborilor într-o zonă împădurită începând cu data de 16 ianuarie, scrie Ziarul Românesc din Austria.

Conform unui raport al Avocatului Poporului din România, în perioada 2015 – 2019, nu mai puțin de 535 de muncitori români au fost accidentați sau și-au pierdut viața în pădurile din Austria.

În ultimii 5 ani, patru oameni din comuna Telciu și-au pierdut viața la locul de muncă în pădurile din Austria.

Florin Frijan (18 ani) a murit în prima decadă a lunii noiembrie 2023, Ionel Cosmuța (22 de ani) a decedat într-un parchet silvic din Wolfsberg în luna februarie 2022, iar Grigore Mititel (33 de ani) a pierit într-o pădure din Austria în 2019.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Ura si dispretul fata de romani a catolicilor austrieci are radacini istorice adanci. Dar ramane o intrebare: daca in Romania exista deja locuri de munca decent platite in multe orase, este nevoie de forta de munca, exista firme in special in Transilvania unde se fac cursuri de calificare unde inveti o meserie pt intreaga viata, de ce acesti tineri au acceptat sa-si riste viata.
    PS: Pentru 5000 de $ pe luna tineri politisti/militari calificati, care urmeaza sa incaseze si pensii speciale la aprox 50 de ani au preferat sa devina mercenari in Congo – adica asasini pentru bani. Si-au mai si luat concedii fara plata pt 1 an – se subintelege cu posibilitatea de prelungire, iar acum se reintorc acasa INTRE 4 SCANDURI. Adica ai in Romania salariu mai mare decat profesoruyl, te pensionezi la 50 de ani cu pensie foarte mare dupa care te reincadrezi in munca la stat cumuland si pensia si salariul, iar in timpul in care trebuie sa lucrezi pentru tara iei concediu fara plata pe ani de zile ca sa te faci mercenar.

  2. Cu parere de rau, dar in intitutii ale guvernului roman, in functii de directori in IT de tot felul apar tot felul de ofiteri pensionati anticipat gen Ciuca, care cumuleaza pensie cu salariu, care nu au habar de IT si sunt platiti mai bine decat seniori programatori java. Efectul este paralizant pentru IT-istul care si-a tocit coatele pe bancile scolii. Asta provoaca revolta si plecarea la corporatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button