X

Ucraina bagă România în conflictul cu Rusia, negociind garanții de securitate

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ucraina și România au început negocierile pentru un acord bilateral privind garanțiile de securitate, a anunţat Biroul lui Zelenski. 

“Partea ucraineană, cu participarea șefului Biroului președintelui Ucrainei, Andri Ermak, a început negocierile bilaterale cu secretarul de stat al Ministerului de Externe al României, Iulian Fota, în vederea încheierii unui acord bilateral de securitate” – se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Biroului preşedintelui ucrainean preluat de Rador Radio România.

Se subliniază că negocierile “au marcat ridicarea relațiilor bilaterale la nivel de parteneriat strategic”.

Kievul susține că România a devenit a noua țară, care a început negocierile bilaterale de securitate cu Ucraina.

Pe 12 ianuarie, Volodimir Zelenski și premierul britanic Rishi Sunak au semnat un acord bilateral de securitate, Londra devenind primul dintre partenerii occidentali ai Ucrainei care a încheiat acest tip de acord.

Amintim că, în luna iulie, în marginea summitului NATO de la Vilnius, Grupul celor Șapte a adoptat o declarație privind garanțiile de securitate pe termen lung pentru Ucraina.

Apoi și alte țări s-au alăturat acestei declarații. Documentul afirmă, în special, că Kievul ar trebui să primească un potențial militar semnificativ.

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a numit această decizie ca fiind greşită și potențial foarte periculoasă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Ce au mai inventat beliții lapoolha din hamrk si au aruncat la ros la cățeii de pe Dâmbovița?! Să dea tot bizonul din Yeast Iuorop—ceeee măh??!!! Auzi acolo- garanții de securitate ălui de cânta cu strumentul lui–scurtat la 8 zile de viata–la pian ?! Cât vă mai rabdă Dumnezeu, măh nmrnknilor ?!?!

  2. Asemenea bestii, slugoi si tradatori n-au mai existat la acest nivel niciodata in Istoria Romaniei! Cat de dementi, tradatori si sclaveti trebuie sa fie dihaniile astea, ca sa ne bage intr-un conflict armat cu una dintre superputerile nucleare ale Lumii, in timp ce Romania se afla dpdv militar la genunchiul unei broaste?! Creea ce fac slugoii astia cretini se inscrie la “Tradare Maxima”, iar ceea ce merita este pedeapsa cu cea mai crunta moarte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button