X

Fermierii au blocat Vama Nădlac în semn de protest, dar şi solidaritate cu cei care se îndreaptă spre Bucureşti

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mai mulţi fermieri protestează, vineri, cu aproximativ 50 de utilaje agricole pe drumurile principale din apropierea punctelor de trecere a frontierei de la Nădlac, acţiunea afectând traficul rutier. 

Astfel, fermierii din vestul țării se solidarizează cu cei care au plecat spre București.

Preşedintele Asociaţiei ‘Ţăranul nădlăcan’, Gheorghe Porubsky, a declarat, pentru Agerpres, că protestul este unul spontan şi va dura ‘cât va fi motorină în rezervoare’.

‘Ne-am adunat fermieri din zona Nădlac pentru a protesta faţă de condiţiile actuale în care lucrăm. Am ieşit cu tractoare, combine şi remorci şi mergem cu viteză redusă pe principale drumuri de legătură cu vămile Nădlac I şi Nădlac II. Avem o serie de nemulţumiri, una dintre cele mai mari fiind concurenţa neloială făcută de produsele agricole care provin din Ucraina. Suntem nemulţumiţi de plăţile făcute cu întârziere de APIA şi de sumele foarte mici plătite de Guvern ca despăgubiri pentru calamităţi.

De exemplu, după secetă, ni s-a promis în jur de 4.000 de lei şi am primit puţin peste 300 de lei, inacceptabil. Mai avem probleme în relaţia cu băncile, care ne suprataxează pentru credite şi nu oferă transparenţă la contractare’, a declarat Porubsky. Marşul fermierilor este supravegheat de forţele de ordine.

Amintim faptul că transportatorii și fermierii continuă vineri manifestațiile. În acest moment, ei au pornit din Afumați spre Centura Capitalei. Un protestatar susține că nu este nevoie de autorizație deoarece este un protest spontan.

Alex Perţea, reprezentant al transportatorilor care participă la protest, a spus că în acest moment la protest participă 70-80 de persoane, 30-40 de tractoare şi aproximativ 50 de camioane.

Transportatorii au declanşat miercuri proteste spontane, fiind nemulţumiţi de evoluţia preţului la RCA. De asemenea, reprezentanţii unor organizaţii agricole reprezentantive au anunţat că nu au nicio o legătură cu protestul spontan anunţat în mediul online de fermieri din mai multe zone ale ţării, însă au confirmat participarea unor fermieri din organizaţiile lor.

Amintim faptul că transportatori și fermieri din mai multe județe au plecat miercuri spre Capitală. Ei au încercat seara trecută să intre în București cu tractoare și camioane, dar au fost opriți de forțele de ordine. Ei sunt nemulţumiţi de creșterea preţului la polițele RCA.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Pe plan internațional se dorește o înfometare a lumii. De aceea agricultorii sunt sabotați și descurajați. Se va lovi în final în orășeni. De aceea, cine poate să le dea protestatarilor măcar un ceai cald.

  2. Atentie la marile miscari de protest in strada! De-acolo va porni noua Revolutie romana si masacrarea bestiilor si Iudelor care au capturat aceasta tara si acest neam! Mai este necesara doar scanteia declansarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button