X

Despre e-Factura: România e pe ultimul loc la competențe digitale. România devine astfel prima țară din lume unde „serviciile” au acces direct la toate informațiile comerciale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mihai Enache, președintele filialei București a partidului AUR, critică introducerea sistemului e-Factura al ANAF, obligatoriu de la 1 ianuarie pentru toate firmele care operează în România. 

”State cu economii avansate precum Statele Unite, Germania și Franța, nu au ajuns în această etapă, continuând să accepte în paralel facturi electronice și facturi tradiționale. România este doar a doua țară din UE care introduce o asemenea măsură extremă. În acest context, atrag atenția asupra unor aspecte grave, care nu par să fie luate în considerare de autoritățile române”, a declarat el într-un comunicat.

El a enumerat câteva probleme legate de sistemul e-Factura.

”Conform unei analize recente EuroStat, România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la competențe digitale de bază. Astfel, doar 28% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 ani dețin un minim de competențe digitale. Spre comparație, în Finlanda, cea mai bine plasată țară, procentul este de 80%. În aceste condiții, în loc să se concentreze pe creșterea gradului de înțelegere a instrumentelor digitale, Guvernul României impune o obligație care va pune o presiune suplimentară extremă pe mulți dintre antreprenorii români”, arată el.

Enache mai spune că ”un aspect mai puțin cunoscut publicului larg, dar la fel grav este că tot acest proces de digitalizare a relațiilor comerciale este intermediat de o unitate militară „specială”, respectiv UM 02999 – binecunoscutul STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale). România devine astfel prima țară din lume unde „serviciile” au acces direct la toate informațiile comerciale. Orice guvern responsabil ar trebui să își propună să reducă amestecul serviciilor în viața politică, socială și economică a țării, nu să îl crească, oferind pe tavă acces la informații comerciale care nu fac obiectul activității acestor instituții speciale”.

Politicianul AUR mai arată că eliminarea totală a facturilor în format clasic ”comportă un risc extrem și din punct de vedere al securității. De nenumărate ori s-a dovedit că cele mai sigure servere pot fi sparte și cele mai de încredere sisteme electronice pot întâmpina probleme tehnice. Condițiile meteo extreme, calamitățile sau simpla lipsă a accesului la internet sunt tot atâtea probleme care pot face nefuncțional sistemul”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Să nu nu se mai creeze complexe de inferioritate ca să le fim pe plac stăpânilor acestei lumi. Nu este adevărat. Americanii prețuiesc și încurajează numerarul pur și simplu. Ce e cu isteria asta? Nu e nevoie să fim primii la digitalizare. Deja am luat-o razna cu digitalizarea asta. România este o țară creștină, iar creștinii trebuie SĂ EVITE digitalizarea, nu să se grăbească să o promoveze. De ce să știe statul câtă hârtie igienică utilizez, ce mănânc și cu ce mă îmbrac? Digitalizarea asta implică: control total. Politicienii au motivele lor să dorească să ne controleze total. Până sunt la putere, firește! După utilizare, uneltele se aruncă și atunci o să privească digitalizarea cu alți ochi, dar va fi prea târziu… Și ei vor controlați la fel că noi… Mai bine ar fi dacă am asculta cu toții de Dumnezeu cu orice risc. Tehnologia este bună dacă este folosită de oameni ci frică de Dumnezeu. Când se apucă unii să digitalizeze oamenii, atunci vedem că aceștia slujesc altui stăpân. Și mai vrem să fim și primii. Țară de cobai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button