X

RĂZBOI: Rusia atacă dezlănțuit pe toate fronturile în Ucraina

Rusia a lansat 28 de drone de atac şi trei rachete de croazieră asupra Ucrainei în cursul nopţii, au declarat duminică forţele aeriene ucrainene, adăugând că sistemele sale de apărare aeriană au distrus 21 dintre drone, scrie Reuters. 

Forţele aeriene au declarat pe canalul de mesagerie Telegram că Rusia a vizat în principal sudul şi estul Ucrainei, dar nu au precizat ce s-a întâmplat cu cele trei rachete de croazieră pe care, potrivit acesteia, Rusia le-a lansat.

„Inamicul îşi mută focalizarea atacului către teritoriile de pe linia frontului – regiunile Herson şi Dnipropetrovsk au fost atacate de drone”, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iurii Ihnat, la televiziunea naţională.

Reuters nu a putut verifica în mod independent această informaţie. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei.

Autorităţile militare şi civile nu au raportat pagube sau victime.

Ucraina este în criză de rachete

Ihnat a declarat că dronele au fost distruse predominant de echipe mobile, salvând ‘puţinele’ rachete de apărare aeriană.

El a spus că forţele ucrainene au folosit câteva rachete pentru a respinge două atacuri ruseşti majore recente, dar ‘sunt în curs de desfăşurare procese pentru a continua să furnizeze Ucrainei numărul de rachete necesare pentru a respinge atacurile aeriene’.

Rusia a desfăşurat aproape 300 de rachete şi peste 200 de drone în atacurile din ultimele zile ale anului 2023 şi primele zile ale anului 2024.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Noi vrem război
    De kwi,maciucă & ciorlacu
    Din Romania au plecat F16 si au atacat Crimeea, spun rusii.

    Avioanele de vânătoare F-16 aparținând Alianței Nord-Atlantice au fost implicate în încercările de a ataca Peninsula Crimeea, scrie publicația ”Voiennoe delo” (Afaceri miltare), citând surse, relatează Rossiiskaia gazeta.

    Potrivit publicației, unul dintre ultimele atacuri a fost efectuat de bombardiere ucrainene Su-24, de pe teritoriul Ucrainei, cu participarea avioanelor de vânătoare F-16 care au tras cu rachete din spațiul aerian al României.

    „În cabinele de pilotaj ale avioanelor F-16 s-au aflat piloți străini. De asemenea, aceste F-16 sunt folosite în România pentru antrenarea piloților armatei Ucrainei”, se precizează în articolul din ”Voiennoe delo”.
    În noaptea de 4 ianuarie, armata ucraineană a încercat să lovească ținte pe teritoriul Peninsulei Crimeea cu rachete de aviaței ghidate. Potrivit ministerului rus al Apărării, forțele de apărare aeriană au doborât, atunci, zece rachete trase de militarii ucraineni.

    Avioanele de vânătoare americane F-16, care nu au intrat încă în dotarea Forțelor Armate ale Ucrainei au fost transferate în România pentru pregătirea piloților ucraineni, în toamna anului 2023. Ministerul rus de Externe a declarat că folosirea avioanelor F-16 de la baze aeriene din Polonia, România și Slovacia va fi considerată de Moscova drept participare directă a acestor țări la conflict.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button