X

Armata poloneză anunţă că un obiect neidentificat a intrat în Polonia din direcţia Ucrainei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un obiect aerian neidentificat a intrat vineri dimineaţă în spaţiul aerian al Poloniei, membră NATO, din direcţia frontierei cu Ucraina, în condiţiile în care Rusia a procedat la un atac masiv cu rachete şi drone inclusiv asupra unor regiuni din apropierea graniţei cu Polonia, relatează Reuters, care precizează că anunţul a fost făcut de Comandamentul operaţional al armatei poloneze. 

„În cursul dimineţii, un obiect aerian neidentificat a intrat în spaţiul aerian al Republicii Polone dinspre partea frontierei cu Ucraina, iar din momentul în care a trecut graniţa şi până la dispariţia semnalului, a fost observat de radarele sistemului de apărare aeriană al ţării”, a precizat Comandamentul operaţional pe platforma X.

„În conformitate cu procedurile aplicabile, comandantul operaţional al forţelor armate a mobilizat forţele şi resursele disponibile pe care le avea la dispoziţie”, a precizat armata poloneză.

Postul privat de televiziune TV Republika anunţase că o căutare a obiectului avea loc în apropierea oraşului Hrubieszow, din sudul Poloniei.

În toamna anului 2022, o rachetă rătăcită trasă de apărarea antiaeriană a Ucrainei a aterizat într-un sat polonez de la graniţă ucigând două persoane.

Rusia procedat, joi noapte şi vineri dimineaţă, la un atac masiv asupra Ucrainei, în care a lansat 158 de drone şi rachete. A fost cel mai mare atac aerian de la începutul invaziei la scară largă, în februarie 2022, şi a vizat infrastructura critică, industria şi instalaţiile militare, a declarat armata ucraineană. Atacul a făcut totodată numeroase victime printre civili.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button