X

New York Times: Companiile occidentale care s-au retras din Rusia au pierdut 103 miliarde dolari

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Companiile occidentale care și-au anunțat retragerea din Rusia au raportat pierderi de peste 103 miliarde USD de la izbucnirea ostilităților în Ucraina,scrie The New York Times care citează situații financiare. 

După izbucnirea ostilităților, sute de companii străine au decis să părăsească piața rusă. Era de așteptat ca acest lucru să ajute la „sugrumarea” economiei ruse, dar Rusia a transformat situația în avantajul său, notează ziarul. Potrivit NYT, Moscova controlează acum aproape fiecare ieșire a companiilor din afacerile rusești. „Cei care pleacă își pierd pozițiile”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov. „Și, desigur, proprietatea lor este cumpărată cu o reducere mare și transmisă companiilor noastre”, a adăugat el.

Publicația a menționat plecarea companiilor de bere Heineken și Carlsberg. În luna august a acestui an, olandeza Heineken și-a vândut afacerea către Arnest Group pentru 1 euro (produce produse pentru păr Prelest, odorizante Symphony, insecticid Dichlorvos, Dividic lac de pantofi și deodorante Deonica). Șapte fabrici de bere din Sankt Petersburg, Nijni Novgorod, Novosibirsk, Sterlitamak, Ekaterinburg, Irkutsk și Khabarovsk, precum și peste 20 de mărci, inclusiv Krushovice, Bochkarev, Mister Fox, Shikhan, Okhota au fost transferate noului proprietar , „Zhigulevsko „. În decembrie, a devenit cunoscut faptul că Heineken United Breweries (deținută de Heineken) și-a schimbat numele. A fost redenumită „United Breweries – Holding” (OPH), iar steaua roșie de pe logo a fost înlocuită cu o imagine a rezervoarelor de bere, a declarat președintele său Alexey Sagal.

În iulie, prin decret al președintelui Vladimir Putin, acțiunile la Baltika, deținute de producătorul danez de bere Carlsberg, au trecut sub conducerea temporară al Agenției Federale de Administrare a Proprietății. Compania daneză Carlsberg a anunțat anterior vânzarea afacerii sale din Rusia. Noul CEO al Carlsberg, Jacob Arup-Andersen, după ce Baltika a intrat sub controlul statului, a acuzat autoritățile ruse că au furat afacerea. Ministrul de Finanțe Anton Siluanov asigură că nu se vorbește de vreo naționalizare a companiei.

În decembrie, Putin la forumul VTB „Russia Calling!” a spus: „S-au gândit că totul se va prăbuși sau ce? Nu s-a întâmplat așa ceva, am preluat totul și au mers înainte.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button