X

America supraveghează electronic întreagă planetă cu un dispozitiv care costa aproape 1 trilion de dolari

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Congresul american a adoptat definitiv joi un buget de 886 de miliarde de dolari pentru apărarea Statelor Unite în 2024, prelungind un dispozitiv de supraveghere electronică internaţională extrem de utilizat de agenţiile de informaţii americane, dar criticat de organizaţii pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor private. 

Adoptat în Camera Reprezentanţilor la o zi după votul din Senat, acest buget, în creştere cu aproximativ 3% faţă de cel din 2023, prevede în special mai multe miliarde de dolari pentru “consolidarea poziţiei” SUA în Asia-Pacific şi pentru contracararea influenţei Chinei.

Programul de supraveghere electronică internaţională le permite serviciilor de securitate americane să desfăşoare activităţi de supraveghere – inclusiv prin intermediul consultării poştei electronice – a cetăţenilor non-americani în străinătate, fără a cere mandat judiciar sistematic.

Un înalt oficial al Casei Albe pledase duminică pentru prelungirea programului. “Cu ceea ce se întâmplă în Israel, în Ucraina, cu ameninţarea reprezentată de China şi cu ce se întâmplă cu infrastructurile noastre strategice, cu atacuri cibernetice, ar fi un moment foarte rău pentru a dezarma de o manieră unilaterală”, a explicat el.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Ati aflat tarziu. Dar daca ati cunoaste in detaliu ar fi soc pentru multi. Ce fac si romanii din structuri pe populatia tarii nici nu va imaginati. Si mai ales cum pregatesc dosarele penale. Sau si alte treburi. Ehe nu stiti nimic!

    1. (I)luminează ne tu,om informat!!!
      Cum zic la hmrk(in alt context): cine are ceva de spus, să spună acum sau sa tacă veșnic !

      1. zici ma da daca nu te asculta nimeni? de 20 de ani minim se stiu. lumea zice ca esti nebun si acum daca zici chestii care, cum mi-a zis cineva, nu sunut in “main-stream”.
        Asa ca…cine are urechi de auzit sa auda. Ca oricum astia tot ce vor fac, popoarele u sunt unite. Acum cu migratiile e si mai bine. Haos si amestec. Nationalism=pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button