X

Rusia ameninţă România: Dacă avioane F-16 folosite de Ucraina decolează de pe teritoriul României, Moscova va considera că România participă la conflict

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ambasada Federaţiei Ruse în România a transmis, miercuri, prin intermediul reţelelor sociale, „poziţia Federaţiei Ruse cu privire la avioanele F-16 transferate Ucrainei de către NATO”, în care coroborează o declaraţie a purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, cu un comentariu prezentat de delegaţia rusă la o reuniune a OSCE, din care reiese că Moscova ameninţă deschis România, în cazul în care Ucraina va folosi avioane F-16 ce vor decola de pe teritoriul României. 

Recent, purtătoarea de cuvânt al MAE Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că „ţinând cont de distrugerea unei părţi semnificative a infrastructurii aerodromurilor de pe teritoriul Ucrainei, există o mare probabilitate că avioanele tactice de luptă F-16 transferate forţelor armate ucrainene de către statele membre NATO vor efectua zboruri din bazele aeriene din Polonia, Slovacia şi România”. Astăzi, 13 decembrie, în cadrul şedinţei plenare a OSCE, şeful delegaţiei ruse la Viena pentru securitatea militară şi controlul armelor, Konstantin Gavrilov, a declarat că Rusia avertizează cu fermitate că „utilizarea avioanelor tactice de luptă F-16 de pe teritoriul statelor menţionate mai sus va fi considerată de Moscova drept participare a acestor ţări la conflictul din Ucraina şi va obliga Rusia să ia măsuri adecvate” – arată Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti.

România a inaugurat luna trecută la Baza Aeriană 86 Feteşti un centru european de instruire pentru pilotarea aeronavelor F-16. Acesta va pregăti piloţi români pentru operarea aeronavelor F-16 care vor intra în dotarea Forţelor Aeriene ale României, dar şi piloţi din aviaţii aliate şi partenere, inclusiv din Ucraina.

Site-ul MAE rus a publicat intervenţia de miercuri de la OSCE a ambasadorului Konstantin Gavrilov, în care acesta reiterează atacurile Moscovei la adresa SUA şi a Occidentului prezente tot mai des şi în discursurile propagandistice ale liderului de la Kremlin, potrivit căruia Occidentul reprezintă o ameninţare existenţială la adresa Rusiei. „Statele Unite ale Americii şi sateliţii săi continuă să genereze ameninţări la adresa securităţii la frontierele noastre vestice. Natura agresivă a politicii lor nu mai este ascunsă în spatele formulării unor doctrine militare exclusiv defensive. În doctrinele naţionale şi de coaliţie ale statelor NATO, se consolidează pretenţiile de dominaţie globală şi regională, care urmează să fie obţinute prin utilizarea forţei militare”, a declarat Konstantin Gavrilov.

„Am auzit deja comentarii potrivit cărora, în condiţiile unei distrugeri semnificative a structurii aerodromurilor ucrainene, avioanele de luptă tactice F-16 transferate forţelor armate ucrainene pot efectua ieşiri din bazele aeriene din Polonia, România şi Slovacia. Avertizăm cu tărie că utilizarea acestor avioane de luptă de pe teritoriul acestor state membre NATO va fi considerată de Moscova ca o participare a acestora la conflictul din Ucraina şi va forţa Rusia să riposteze” – a continuat diplomatul rus.

„Se ajunge în punctul în care Statele Unite au început deja să manipuleze în mod deschis subiectul unei confruntări între armatele a două puteri nucleare. Aşa credeţi că ar trebui să fie asigurată securitatea internaţională?” – a întrebat retoric trimisul rus, aducând astfel în discuţie subiectul ameninţării nucleare la care Moscova recurge periodic.

Gavrilov a reiterat la OSCE poziţia lui Vladimir Putin exprimată recent că Ucraina nu ar trebui să mai existe ca stat: „Implicarea cu sânge rece a ţărilor UE şi NATO în evenimentele din Ucraina nu a adus regimului de la Kiev rezultatele dorite, ci doar a îmbogăţit complexul militar-industrial american. După cum a declarat preşedintele rus Vladimir Putin: „Ucraina nu are o bază, o ideologie, o industrie şi bani proprii, ceea ce înseamnă că nu are niciun viitor”. Aceasta este consecinţa vărsării de sânge provocate de Occident în urmă cu zece ani şi apoi a refuzului Kievului de a negocia, impus de manipulatorii săi anglo-saxoni. Dar când păpuşarii occidentali se vor trezi din frenezia lor militară, ei trebuie să realizeze că o soluţionare cuprinzătoare a conflictului din Ucraina depinde de abordarea cauzelor sale profunde” – a afirmat Konstantin Gavrilov, şeful delegaţiei ruse la negocierile de la Viena privind securitatea militară şi controlul armelor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. “Sa fim seriosi, ne apara NATO”, ne vor spune multi propagandisti si pupincuristi ai Occidentului Colectiv si tefelisti, trotinetisti, corporatisti, bine spalati pe creier! De parca aia de la NATO ar fi nebuni sa se implice si sa se sacrifice pt niste amarati de mamaligari, cand si asa sunt implicati pana peste masura, pe mai multe fronturi extrem de fierbinti(Ucraina, Orientul Mijlociu, Taiwan)! Bineinteles ca, vor juca la rupere, ordonandu-i Plavanului sa puna in aplicare planul de decolare al avianelor F16 de pe teritoriul Romaniei, iar cand riposta Rusiei va veni asupra tarii si a romanilor, Plavanul va fi deja in avionul sau de lux cu destinatia Miami sau Germania, transmitandu-ne urmatorul mesaj: “Ghinion!”

  2. Avem o diplomație catastrofală!
    Ne băgăm singuri în belele și avem șanse foarte mari să ieșim cu ochii vineți și cu șuturi la poponeață!

  3. Citez: „Dacă aeronavele F-16 sunt folosite în interesele Forțelor Armate ale Ucrainei din baze din Polonia, România și Slovacia, atunci Rusia va considera acest lucru drept participarea acestor țări la conflict, a declarat șeful delegației ruse la negocierile din Viena despre securitatea militară și controlul armelor, Konstantin Gavrilov. – NU remarc nicio amenințare la adresa României, ci doar o avertizare. Iar treaba rușilor este să PREVINĂ asupra consecințelor unor acțiuni românești îndreptate împotriva țării lor. Ce pot să afirm fără dubiu, este că, prin asemenea declarații, Moscova încă lucrează după vechiul manual, pe care l-au studiat și românii cândva (pe vremea abuziv-împușcatului) la Academie: îi place să-și țină dușmanii în întuneric, fără să ofere prea multe detalii. Lumea începe să-și folosească imaginația și să creeze cu mintea fel și fel de scenarii. NU se va întâmpla nimic, oameni buni!
    Puțini știu că la granițele Rusiei cu Finlanda, Țările Baltice, Polonia și România Ministerul Rus de Interne a amplasat rețele de senzori anti-intruziune de tip Bufnița-SBRM. Acest echipament permite descoperirea, recunoașterea, precum și determinarea coordonatelor și monitorizarea obiectivelor mobile inamice, simultan cu afișarea traiectoriei de mișcare a acestora pe harta digitală a zonei. Ce înseamnă asta? Că F16 nici măcar NU se vor apropia de Ucraina, deoarece va intra automat în funcțiune noua rețea „590” a armatei ruse alcătuită în jurul sistemelor radar „29B6-Container” care monitorizează spațiul aerian până la o distanță de 3.000 km. Ceea ce le permite rușilor să acopere întreaga Europă, Africa de nord și Orientului Mijlociu.

    De asemenea, mai pot contracara cu ajutorul sistemelor de bruiaj Krasukha-4 și Zhitel care creează un fel de „scut de invizibilitate” a celor mai importante obiective de apărat. Acestea au capacitatea de-a scoate din funcțiune sistemele de ghidare ale rachetelor de croazieră inamice, ale avioanelor de atac și ale munițiilor inteligente, lansate de acestea. De exemplu, pot fi bruiate:
    1. Receptoarele de poziționare GPS de pe avioane, rachete de croazieră și bombe de aviație;
    2. Radarele de bord ale avioanelor de atac și ale rachetelor;
    3. Senzorii în infraroșu precum și frecvențele de dirijare-laser ale rachetelor și bombelor de aviație;
    4. Liniile de transmitere a datelor de pe orice tip de avion, inclusiv de pe rachetele de aviație și de croazieră.

    Și-or mai avea și alte „jucării”, ceea ce am trecut eu în revistă aici fiind doar partea vizibilă a icebergului pe care NATO nu le poate contracara. Important este că NU ne atacă nimeni și nici NU ne bombardează nimeni! Oricum ar fi, conform tuturor regulilor, aceste aeronave vor fi considerate aeronave ale acelor țări de pe aerodromurile cărora decolează, de aceea Moscova a tras semnalul de alarmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button