X

Zelensky anunță discuții de pace în Elveția, în ianuarie 2024

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Zelensky a anunțat discuții în Elveția în ianuarie 2024 cu privire la un plan de pace pe care îl promovează.  Întâlnirea va avea loc cu o zi înainte de începerea Forumului Economic Mondial de la Davos, scrie The SwissTimes.

Consilierii de securitate din mai multe țări urmează să participe la întâlnirea din 14 ianuarie, așa cum a informat luni Ministerul de Externe elvețian pentru agenția de presă Keystone-SDA. Subiectul este așa-numita formulă de pace ucraineană cu un plan în zece puncte pentru încheierea războiului rus de agresiune împotriva Ucrainei.  Zelensky a anunțat planurile pe X (fostul Twitter) duminică.

A patra conferință majoră de acest fel

Întâlnirea de la Davos este a patra întâlnire internațională majoră a Ucrainei pentru un posibil viitor summit de pace pentru a pune capăt războiului de agresiune rus. Anterior, întâlnirile au avut loc la Copenhaga, Jeddah și Malta. Aproximativ 70 de țări de pe toate continentele, precum și Uniunea Europeană (UE) și ONU au participat la Malta în octombrie. Rusia nu a fost invitată.

Inițial nu era clar dacă Zelensky va veni în Elveția. El ar putea combina participarea la discuțiile din Ucraina cu o vizită la Forumul Economic Mondial .

Printre altele, planul de pace ucrainean prevede retragerea imediată a tuturor trupelor ruse din toate teritoriile ocupate, inclusiv din Crimeea. În plus, toți prizonierii de război urmează să fie eliberați. Responsabilitatea juridică a politicienilor și a personalului militar ruși pentru războiul de agresiune este, de asemenea, parte a planului. Rusia a respins anterior formula de pace ca fiind „nerealistă”.

Invitațiile vor fi trimise în curând

Ucraina organizează întâlnirea în Elveția împreună cu Confederația Elvețiană. Departamentul Federal de Afaceri Externe (DFAE) a declarat că Elveția susține această inițiativă la fel ca orice proiect care ar putea servi drept bază pentru un proces de negocieri în scopul realizării unei păci durabile.

Pregătirile pentru întâlnirea de la Davos sunt încă în curs, a mai scris DFAE iar invitațiile urmează să fie trimise în curând. Organizatorii vor anunța mai multe detalii, cum ar fi lista participanților, la o dată ulterioară.

Elveția a găzduit deja o conferință despre Ucraina. În vara anului 2022, la Lugano TI au avut loc discuții privind reconstrucția țării. 59 de state și organizații internaționale au convenit asupra parametrilor cheie acolo.

Nu este precizat cu cine va negocia Zelensky un plan de pace. Nu este clar dacă președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, sau împuternicitul său vor participa, fără de care discuțiile ar fi complet lipsite de sens.

Până în prezent, nu a existat niciun semn că Rusia este dispusă să negocieze, iar evenimentele recente de-a lungul frontului, începând cu prăbușirea ofensivei ucrainene, fac ca dorința Rusiei de a vorbi să fie puțin probabilă. Contururile actualului plan de pace sunt, de asemenea,  dar cea mai probabilă este vechea propunere a lui Zelensky de la summitul G20 din 2022 de la Bali.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Zelenski poate să spună doar ceea ce-i trasează consilierii lui Biden, suficient de rutinați în intrigile și manevrele politicii americane. Numai că, pe lângă agenda publică a vizitei clovnului de la Kiev la Washington, mai poate exista încă un alt motiv, nu mai puțin important. Portalul american DCWeekly, citând o sursă din serviciile de informații americane, a raportat că pe 20 septembrie, în acest an, Zelenski și membrii familiei sale au fost programați pentru un interviu, solicitând cerere pentru cetățenia americană. Agentul respectiv a susținut că „administrația Biden a emis un ordin pentru a asigura siguranța și reședința familiei președintelui ucrainean în Statele Unite, începând cu primăvara anului 2024”. DCWeekly notează că Zelenski se va stabili în Florida împreună cu soția și cei doi copii, americanii găsindu-i deja o moșie de lux situată în Vero Beach, pe coasta Atlanticului, care este estimată la 20 de milioane de dolari. Pe lângă cazare, contribuabilii americani vor plăti pentru bodyguarzii actorașului, pentru transport, servitoare și asistent personal.

    Se ridică, astfel, o întrebare legitimă: de ce serviciile de informații americane, care acționează exclusiv în interesul establishment-ului liberal și al suprastructurii sale vizibile sub forma administrației Biden, au scurs aceste informații către o resursă informațională populară?
    Pentru că toată această mascaradă, cu furnizarea cetățeniei americane și cu închirierea unei vile luxoase în Florida pentru Zelenski și familia sa, sugerează că Washingtonul nu-l vede pe acesta în fruntea Ucrainei după primăvara lui 2024. Se poate spune cu certitudine, că această scurgere este un memento blând pentru șeful de stat ucrainean, dându-i clar de înțeles că SUA așteaptă plecarea sa anticipată de pe arena politică, invitându-l să facă acest lucru prin retragerea sa din cursa alegerilor prezidențiale, care sunt programate să aibă loc pe 31 martie 2024. Este limpede, că Washingtonul încearcă să reducă războiul din Ucraina la un armistițiu, chiar și în schimbul unor concesii făcute către Rusia, care pot consta în recunoașterea Peninsulei Crimeea, ca și a tuturor celorlalte teritorii din Donbas în care s-au organizat referendumuri, ca aparținând Federației Ruse.

    Planul administrației Biden este împiedicat de Zelenski însă, care insistă să continue războiul până la victoria asupra Rusiei. Mai mult, zilele trecute piticul sângeros de la Kiev a dat dovadă de inițiativă, declarând că nu intenționează să organizeze alegeri în primăvara lui 2024 din cauza legii marțiale din țară. Așadar, planurile yankeilor par a fi puse-n pericol. Tocmai de aceea i s-a reamintit public de către Casa Albă, că are ocazia să-și cheltuiască cu calm miliardele furate sub soarele torid al Floridei. Altfel, pot exista opțiuni… și nu tocmai prietenoase…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button