X

Rusia a început livrarea de cereale gratuite către țările africane

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rusia a început livrările gratuite de cereale promise de preşedintele Vladimir Putin către mai multe ţări africane, primele fiind Somalia şi Burkina Faso, a anunţat vineri ministrul agriculturii rus, Dmitri Patruşev, relatează AFP şi Reuters, scrie Agerpres. 

“Primele două nave, cu 25.000 de tone (de cereale) fiecare, cu destinaţia Somalia şi Burkina Faso, au părăsit deja porturile ruseşti, aşteptam sosirea lor (la destinaţie) la sfârşitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie”, a declarat Dmitri Patruşev, citat de agenţia de presă Interfax.

Ministrul rus a anunţat că alte nave încărcate cu grâu vor pleca până la sfârşitul anului către Mali, Zimbabwe, Republica Centrafricană şi Eritreea.

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis să livreze cereale cu titlu gratuit către şase ţări africane, cu ocazia summitului Rusia-Africa, organizat în iulie la Sankt Petersburg, la scurt timp după ce Moscova s-a retras din acordul care permitea exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră.

Putin a spus că în primele şase luni ale anului în curs Rusia a exportat deja aproximativ 10 milioane de tone de cereale în Africa, indicând că, în 2022, această cifră a fost de 11,5 milioane de tone pe întreg anul.

Prin urmare, Rusia va continua să “acorde o atenţie deosebită aprovizionării prietenilor africani cu grâu, orz, porumb şi alte culturi cerealiere”, a spus atunci Putin.

Putin a mai spus că regretă că partea rusă a acordului privind exporturile de cereale prin Marea Neagră nu a fost îndeplinită, ceea ce a dus la suspendarea acestuia, reiterând că Moscova s-a retras deoarece niciuna dintre promisiunile care i-au fost făcute cu privire la facilitarea propriilor sale exporturi de cereale şi îngrăşăminte nu a fost îndeplinită.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Nimic în politică nu e gratis. La pescuit mai întâi se aruncă(distribuie) momeala(cerealele măcinate) și abia apoi se prinde pește. Putin este momentan la faza de distribuire a cerealelor. Rusia are dotare militară bună, dar îi mai trebuie aliați.

  2. Asadar, repostare comment , cu micile corectāri de text , mii de scuze, din goana tastaturii:

    Bravo Rusia!

    Dupā unii, dacā Rusia a dat gratis hranā consistentā la popoarele înfometate ale Africii, de ce a dat (!!!??)

    Este vorba de a da HRANA gratis la înfometatii din Africa, nu de a face politicā. Nu sunt putinist. Vād ADEVARUL bazat pe fapte si dovezi, nu “vorbe goale”, vorba lui Eminescu, “ce din coadā au sā sune”!

    Daca nu ar fi dat nimic Rusia (zeci de milioane de tone de cereale!!!) , ahaaaa …de ce nu dau imperialiștii ruși nimic?!!!
    Dar smintiții de amerloci si jidani, ei ce fac?!! Ei furā popoarele lumii si iscā razboaie sa piara miliarde milioane de oameni ! Istoria ne spune.

    De ce ar fi interesata cea mai mare tara din lume, Rusia, de un anume tip de politicā “șlefuitā” cu tāri precum : lumea infometata de saraci ai Africii, tari insignifiante politic + militar, precum Mali, Burkina Faso, etc. ?!!

    Nimeni din marile țāri bogate ale lumii nu bagā în seamā țāri africane sārace!

    Dar cu bârna imensā din ochiul autoritatilor de securisti tradatori de țarå, masoni globalisti sataniști si jidaniți din guvernul, parlamentul, președenția si toate instituțiile statului “român”, cum rāmâne?!

    E ușor sā dai cu piatra.

    Ce țarå din lume mai dā gratis zeci de milioane de tone de cereale la infometatii din Africa?!!!

    Dacā Rusia ar fi dat la ceva la poporul de români, nu ajungea nimic aici. Totul s-ar fi furat in portul Constanta si Marea Beagra (a zis Putin2 ceva!!! )+ ar fi fost puse de guvernul jidānit si mason de la București , comisioane la cereale de 300<%, ale intermediarilor "români" si jidāniții, care ar fi triplat oreturile la toate alimentele de baza din colonia Romania.

    Deschideti ochii, bre!

    Credeti ca votul românilor conteaza, odata ce securistii globalisti si masoni din STS-ul care l-a pus si pe dulapul de la Cotroceni presedinte, masluieste la Birou Electoral Cenrral toate voturile românilor,?;;

    Cine sunt afaceristii din guvern si șpago-parlament?!! Îi vedem in fiecare zi la latrinele TV antihristice din colonia SUA / UE/ OMS si FMI , numita odinioarā, România.

    Mereu se joaca in istorie de partea cui nu trebuie!

    RUSIA este cea mai mare putere militara a lumii. Nu Nato. Trebuia NEUTRALITATE din partea românilor, nu cârdāșie cu amerlocii si jidanii. E imperios necesara: iesirea din NATO , din UE, din FMI si OMS antihristic si din toate institutiile antihristice controlate de jidanii sionisti si de masonii satanisti si de bankerii scutulrosu si nobilimea neagra!

    Cine sa lupte pentru ROMÂNIA SUVERANA SI INDEPENDENTA!

    Ne luam de Rusia.
    Dar de ce nu vedem ce saracie, 90% este azi in România!
    .
    Trebuie stiutā istoria cea Adevarata!
    Trebuie discernamânt!

    Trebuie o Alianta intre toate tarile ORTODOXE! si cu Rusia si cu Grecia si cu Serbia si cu Georgia si cu toate tarile crestin ortodoxe !

    Cu HRISTOS înainte!

    Doamne ajutā!

    1. Din ce am înțeles există un fond global la care participă toate țările cu posibilități pentru Africa (probabil și Ro). Acest fond este cu bani nu cu grâne. Iar atunci când apare o scumpire a grânelor practic este redusă capacitatea fondului de a cumpăra pentru Africa.

      Cumva Rusiei i s-a bătut obrazul că datorită războiului din Ucraina s-a creat o lipsă de grâne și deci prin urmare a fost afectată Africa. Așa că și-au asumat răspunderea și au decis să trimită direct. Acum dacă vor face așa și nu vor mai contribui la fond, și apoi vor face astfel și alte țări, fondul acela o să se micșoreze, și temerea e că Rusia nu va vrea/nu va putea să livreze constant grâne în Africa.

      S-ar putea să greșesc dar cam asta am înțeles că a fost situația cu grânele și Africa. Bineînțeles propaganda din vest a redus tot mecanismul la doar ce face Rusia cauzează foame în Africa. Și pentru populația și-așa rusofobă e destul să le alimenteze în continuare ura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button