X

Cenzura ia avânt! Controlul CNA se extinde pe rețelele de socializare. Mircea Toma: „Datoria” de a reclama este la public Dacă regulile nu sunt respectate, materialele pot fi șterse și conturile desființate

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Controlul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) se extinde și în spațiul digital, după ce România a adoptat o directivă UE, susține Mircea Toma, membru în CNA. 

Mircea Toma a anunțat că de câteva luni s-a modificat legea, pentru a transpune o Directivă UE, care extinde reglementările care se aplică pentru TV şi Radio şi asupra spaţiului digital, respectiv asupra platformelor Facebook, Youtube, Instagram.

„Suntem în plin proces de adaptare a normelor de utilizare a acestei legi, în ceea ce priveşte legislaţia secundară, Codul audiovizual, ca să vedem cum putem să îl aplicăm şi în ce măsură se potrivesc normele pentru televiziune pentru audiovizualul de pe diversele platforme folosite frecvent în România, Facebook, Youtube şi Instagram”, a explicat Mircea Toma, notează News.ro.

Potrivit acestuia, platformele au nişte norme, cu reguli, pe care utilizatorii, respectiv persoanele care urcă pe Youtube un material audiovizual, trebuie să le respecte.

„Dacă nu le respectă, materialele pot fi şterse, şi, mai mult de atât, conturile pot fi desfiinţate”, amenință Mircea Toma.

Reprezentantul CNA susține că datoria de a reclama este la noi, la public, în calitate de cetăţeni.

„Probabil că în viitorul apropiat, CNA va deţine o calitate specială, de `trusted partner` de partener investit cu o încredere mai consistenţă, în aşa fel încât atunci când reclamă CNA-ul, reacţia Youtube să fie  mai promptă”, a mai precizat Mircea Toma.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Cenzura comunista, nimic nou. Dar pentru libertatea cuvantului au murit oameni si a fost impuscat Ceausescu (printre altele…) Mi se pare ca acesti urmasi de bolsevici n-au invatat nimic din Istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button