X

Decolarea avioanelor F-16 din România ar putea duce la un Al Treilea Război Mondial

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ţările de Jos au trimis marţi primele cinci avioane de luptă F-16 în România, pentru a fi folosite la pregătirea piloţilor ucraineni, iar momentul nu a trecut neobservat în Rusia.  Postul de televiziune Russia Today (controlat de statul rus) a publicat un amplu material în care exemplifică pericolul la care se expune țara noastră prin această mutare, în defavoarea Moscovei. Analiștii consultați de RT vorbesc despre posibile accidente aviatice în România sau chiar posibilitatea ca cel de-Al Treilea război Mondial să înceaptă tocmai din acest motiv.

Expertul militar Ivan Konovalov: „Olanda se comportă atât de activ cu aprovizionarea F-16, pentru că vrea să scape de propriile gunoaie. Acestea sunt F-16 vechi, Amsterdam trebuia să scape de ele oricum. Și astfel aleg să nu cheltuiască bani pentru eliminare, ci să transfere avioanele învechite la nevoile regimului de la Kiev. Și nu doar Olanda aderă la această schemă, ci și echipamentele vechi care sunt predate în toată Europa”, a explicat Konovalov într-un comentariu pentru RT.

Sergey Ermakov, analist la Institutul Rus de Studii Strategice (RISS) din Moscova, crede că România a fost aleasă ca punct pentru formarea unui centru de instruire pentru Forțele Armate ale Ucrainei, deoarece „această țară este aproape de Ucraina și de ostilități”. Potrivit lui, într-o astfel de situație, „va fi mai ușor cu logistica”: „după instruirea piloților, țările NATO vor avea posibilitatea de a transfera rapid aceste aeronave pe teritoriul Ucrainei. Datorită acestei alegeri, Statele Unite și alte țări NATO intenționează să-și minimizeze costurile, deoarece instruirea piloților și transportul acestora sunt evenimente destul de costisitoare. Aceasta include, de obicei, spațiul aerian și o parte din infrastructura foarte importantă, care este, de asemenea, utilizată de aeronavele civile. Acest lucru implică un volum de muncă mai mare pentru serviciul public, inclusiv controlorii de trafic aerian. Toate acestea sunt extrem de scumpe, iar în Occident sunt obișnuiți să numere bani. În plus, nu este sigur: nimeni nu poate exclude posibilitatea accidentelor și incidentelor. Iar Olanda sau orice altă țară, desigur, vrea să evite toate acestea”, a spus analistul.

Analist rus: „România are într-adevăr capacități tehnice”

La rândul său, Konovalov a explicat alegerea României ca țară pentru formarea unei baze pentru instruirea piloților ucraineni ai Forțelor Armate ale Ucrainei prin faptul că acest stat „a acordat întotdeauna o atenție deosebită” forțelor aeriene. „O rețea serioasă de aerodromuri și infrastructură aviatică a fost într-adevăr desfășurată acolo. Iar americanii le-au modificat puternic. România are într-adevăr capacități tehnice destul de serioase pentru a instrui piloții”, a spus expertul.

Cu toate acestea, Ucraina nu a rezolvat încă o problemă: de unde vor decola avioanele de luptă F-16, dacă Ucraina nu are infrastructura adecvată pentru ele?

Konovalov: „Dacă presupunem că aceste avioane vor decola în continuare din teritoriile vecine, de exemplu, din România sau Polonia, acest lucru va însemna că aceste țări vor fi atrase într-un conflict direct cu Rusia, ceea ce ar putea duce la un Al Treilea Război Mondial. Este puțin probabil ca statele NATO să fie gata să facă astfel de sacrificii de dragul regimului de la Kiev”, a conchis expertul la RT.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. “Mitropolitul Neofit din Grecia despre profeția pustnicului Gheron Theodor, care a trecut la Domnul acum câțiva ani. El ne spunea așa:

    “Copiii mei, vă veți bea cafeaua și veți auzi că evreii au lovit programul nuclear al Iranului. Atunci vor începe marile evenimente. Și în aceeași perioadă, sau puțin înainte, va cădea Erdogan. Acestea vor fi semnele pe care le veți avea ca să înțelegeți că încep marile evenimente.” (n.n. al treilea război mondial)”

  2. Cutia Pandorei, ediția RM3,se deschide “dintr-o țară mică din Balcani”,foarte probabil cosova.Un înalt demnitar-poate ONU-e înjunghiat de doi Hitmen(Ucigasi plătiți).Apoi, bulgarele se face avalansa: turcii ii ataca pe greci,evreii pe persi,rusii pe turci ii casapesc intr-o saptamana și în foarte scurt timp,pornesc și asupra Vestului luminos,liberand iar popoarele sclavagite de vestici din estuleuropean.Pana la Rin și pana lângă OrasulPacii nu se opresca rusii.Filip(al Spaniei sau al Olandei?) aduna 18 limbi sa lupte în Orașul lui Constantin.Toti tremura înaintea Ursului….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button