X

Recunoașterea facială va fi implementată pe aeroportul din Frankfurt pentru toți pasagerii

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aeroportul din Frankfurt anunță că va începe să ofere servicii de check-in biometric pentru toți călătorii în următoarele câteva luni, scrie Euronews. 

Acesta oferă deja sistemul de recunoaștere facială pentru pasagerii care călătoresc cu Lufthansa și cu rutele afiliate Star Alliance (inclusiv United, Air China și Air India).

Cum funcționează check-in-ul biometric?

Imaginea cu chipul persoanei este transformată cu ajutorul unui algoritm într-un cod numeric, care va fi stocat în baza de date a aeroportului. În loc să fie verificate actele de identitate și documentele, fața va deveni cartea de îmbarcare.

Pasagerii se pot înregistra în siguranță în avans pe dispozitivul lor mobil prin intermediul aplicației biometrice Star Alliance sau direct la chioșcul de check-in cu pașapoartele lor cu suport biometric. Întregul proces de înregistrare durează doar câteva secunde.

Apoi li se va scana fața în timp ce trec prin punctele de control, în loc să fie nevoiți să prezinte documentele.

Sistemul, denumit „Smart Path”, este deja utilizat de peste 12.000 de călători la porțile de check-in și de plecare ale aeroportului.

„Obiectivul nostru este de a dota cel puțin 50% din toate aparatele de check-in, precum și din cele de control al cărților de îmbarcare și de la porțile de plecare cu această tehnologie revoluționară în următoarele câteva luni”, a declarat Pierre Dominique Prümm, membru al consiliului executiv al Fraport responsabil pentru infrastructură.

Pasagerii Star Alliance care dețin carduri Miles & More își pot salva permanent datele biometrice, în timp ce ceilalți pasageri se vor înregistra folosind documentele de identitate doar pentru zborurile rezervate.

Toate informațiile personale vor fi șterse la trei ore după ora de plecare a zborului, a declarat Sita, compania care furnizează tehnologia. (n.r. această frază este introdusă la derută, pentru că mai sus scrie clar că datele vor fi stocate permanent, deci vor fi disponibile și hackerilor).

„Știm din cercetările noastre că, acolo unde sunt introduse date biometrice, peste 75% dintre pasageri le vor folosi cu plăcere”, a declarat directorul general al Sita, David Lavorel.

Observăm că plăcerea, confortul exagerat sunt cele care duc la acceptarea acestor inovații premergătoare peceții lui antihrist.

Metodele convenționale de check-in vor rămâne și ele deocamdată disponibile, a confirmat aeroportul.

Tehnologia biometrică este, de asemenea, implementată și în alte câteva aeroporturi importante din Germania, printre care Hamburg și Munchen, dar numai pentru pasagerii Lufthansa și Star Alliance.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Mesaj primit. Foarte important!

    Din 24 oct 2023 timp de 10 zile proiectul de lege prin care s-ar vrea anularea dreptului de a refuza pașapoartele biometrice din considerente de conștiință este in perioada de ”transparenta decizionala”. Daca nu sunteti de acord cu aceasta propunere va puteti exprima opiniile la adresa de email
    [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button