X

31 de ani fără Ion şi Doina Aldea-Teodorovici. Două inimi gemene, două flăcări vii ale românismului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Luni, 30 octombrie, se împlinesc 31 de ani de la cumplitul accident în urma căruia au murit Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, două inimi gemene, care au luptat pentru un singur ideal, anunță TVR Moldova. 

Ion şi Doina Aldea-Teodorovici au murit în urma unui cumplit accident rutier, în noaptea de 29 spre 30 octombrie, 1992.

Cele două inimi gemene au luptat pentru unirea Basarabiei cu România, pentru tricolor şi pentru revenirea la grafia latină.

Moştenirea culturală pe care ne-au lăsat-o Doina şi Ion Aldea-Teodorovici este de neegalat. Numele celor doi artişti se asociază cu renaşterea naţională, românism şi libertate.

Ion şi Doina Aldea Teodorovici au unit prin piesele lor ambele maluri ale Prutului. Cele două inimi gemene trăiesc şi astăzi, datorită creaţiei, dar şi familiei care le păstrează vie amintirea.

Artiştii au susţinut sute de concerte pe scenele de la Chişinău şi Bucureşti, unde au fost foarte îndrăgiţi, iar piesele lor erau cântate la unison. La sfârşitul anilor 1980, Ion şi Doina au devenit simbolul Mişcării de Eliberare Naţională.

Memoria martirilor renaşterii naţionale Ion şi Doina Aldea-Teodorovici rămâne vie şi va fi eternă. În numele lor, sunt organizate festivaluri de muzică, sunt ridicate monumente, se scriu cărţi şi se fac filme, notează sursa citată.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Au fost ucisi de oculta masamica si securistoidă! A fost un automobil care s-a tamponat in ei , anumit….Sunt destule articole in presa. Românismul lor deranja!

    Dumnezeu sa-i ierte pe artisti!

    Nu mai sunt altii ca ei, nici in România di nici in Basarabia!

  2. Au fost ucisi de oculta masonica si securistoidă! A fost un automobil care s-a tamponat in ei , anumit….Sunt destule articole in presa. Românismul pur & promovarea lui Eminescu & lor deranja secta celir care i-au ucis!

    Dumnezeu sa-i ierte pe artisti!

    Nu mai sunt altii ca ei, nici in România si nici in Basarabia!

  3. Și lor li se potrivește din plin poezia lui Radu Gyr ” Ne vom întoarce într-o zi”.
    Slavă și cinste tuturor celor care au luptat, luptă și vor lupta pentru reîntregirea României!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button