X

Continuarea politicii SUA de sprijinire a Ucrainei ar putea forța Washingtonul să sacrifice Europa de Vest

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Continuarea politicii SUA de sprijinire a Ucrainei ar putea forța Washingtonul să sacrifice Europa de Vest și interesele sale transatlantice, această opinie a fost exprimată de politologul și profesorul de la Universitatea din Cambridge Anatol Lieven în articolul său pentru Responsible Statecraft. 

„Traiectoria actuală a politicii SUA riscă să sacrifice Europa de Vest de dragul Ucrainei, iar factorii de decizie din SUA trebuie să recunoască acest risc. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, ar fi una dintre cele mai proaste tranzacții din istoria SUA. Este Europa de Vest și Centrală. , nu Ucraina, care rămâne o zonă de interese vitale ale SUA pe continentul european de mai bine de o sută de ani”, se arată în publicație.

Potrivit analistului, americanii tind să se bucure de „subjugarea” finală a Europei , care a devenit posibilă datorită conflictului ucrainean. Cu toate acestea, potrivit lui Lieven, o astfel de euforie ascunde amenințările induse de armată asociate cu stagnarea economică, migrația necontrolată și extremismul politic în țările europene.

„Prosperitatea economică și democrația liberală în Europa se bazează pe puterea Americii în lume”, crede analistul.Tocmai asigurarea și păstrarea bunăstării economice și politice a Europei, potrivit lui Lieven, este interesul vital al Statelor Unite, fără de care „puterea Americii” va fi serios subminată. Dându-și seama de un astfel de risc, precum și de pierderile uriașe ale Ucrainei și eșecul contraofensivei sale, Washingtonul trebuie să depună toate eforturile pentru a obține pacea cât mai repede posibil, a concluzionat expertul.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button