X

VIDEO Haos în Paris: manifestanții pro-palestinieni au sfidat interdicția lui Macron

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sute de manifestanți s-au adunat joi în centrul Parisului, sfidând o nouă interdicție controversată privind mitingurile pro-palestiniene din țară.  Poliția franceză și membri ai jandarmeriei au lucrat pentru a dispersa mulțimea cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă, au arătat imaginile, potrivit CNN.

Interdicția fusese anunțată mai devreme în cursul zilei, potrivit unui mesaj trimis de ministrul francez de interne Gerald Darmanin către poliția din țară, invocând preocupări legate de ordinea publică.

„Demonstrațiile pro-palestiniene trebuie interzise, deoarece sunt susceptibile să genereze perturbări ale ordinii publice”, a declarat ministrul. El a adăugat că orice organizare a unor astfel de proteste va duce la arestări.

De asemenea, Darmanin a cerut poliției să protejeze toate locurile vizitate de evreii francezi, cum ar fi sinagogile și școlile, și a declarat că orice străin care comite acte de antisemitism pe teritoriul francez va fi „expulzat imediat”.

Criza din Gaza crește sub bombardamente intense, în timp ce Israelul ripostează la atrocitățile comise de Hamas. Interdicția survine în urma unui atac mortal și masiv al grupării militante Hamas asupra Israelului în weekend, care a ucis peste 1.200 de persoane.

Guvernul israelian a ripostat cu o forță copleșitoare în enclava de coastă din Gaza, pe care Hamas o controlează. Atacurile aeriene au ucis peste 1.500 de persoane în zona dens locuită, iar oficialii israelieni au oprit aprovizionarea cu apă și combustibil a întregii populații.

Mesajul lui Macron

Pe măsură ce conflictul atinge cote fără precedent, în întreaga lume au avut loc proteste de susținere atât a israelienilor, cât și a palestinienilor – unele soldate cu ciocniri violente.

Președintele francez Emmanuel Macron, în discursul său adresat națiunii joi, a făcut apel la poporul francez să rămână unit, spunând că „acest scut al unității este cel care ne va proteja de îndepărtare și de orice ură”.

Manifestanții din istorica Place de la Republique au fluierat, au aplaudat și au scandat joi sloganuri în limba franceză, printre care „Noi toți suntem palestinieni” și „Palestina va trăi, Palestina va învinge”.

Interzicerea mitingurilor pro-palestiniene „nu este normală în cadrul statului de drept”, a declarat pentru Reuters un participant pe nume Ryan.

„În Franța, marea țară despre care se spune că este Franța, nu poți demonstra așa cum ai dreptul, în mod liber.Din nefericire, libertatea nu mai este aici și suntem forțați să sfidăm legea franceză, cum s-ar spune, și să demonstrăm pentru a arăta adevărul”, a adăugat el.

Un alt protestatar a descris interdicția drept o „mare nedreptate” și a declarat pentru Reuters că a fost amendat cu 135 de euro (aproximativ 140 de dolari) pentru că a purtat keffiyeh, o eșarfă tradițională palestiniană.

Franța este una dintre numeroasele națiuni europene, inclusiv Marea Britanie și Germania, unde măsurile de securitate au fost intensificate pe fondul temerilor de represalii împotriva membrilor comunităților evreiești.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. TRĀIASCĀ PALESTINA LIBERĀ !

    PALESTINA, Dragostea mea……
    Pāmânturile unde a pāsit MÂNTUITORUL cu picioarele Sale Sfinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button