X

Un evreu a vrut să sacrifice o oaie pe Muntele Templui: „Este timpul să construim un al treilea Templu evreiesc și să reluăm sacrificiile”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un cetățean israelian a fost arestat duminică dimineață în apropiere de Orașul Vechi din Ierusalim, după ce a încercat să aducă o oaie pe Muntele Templului ca sacrificiu, relatează The Jerusalem Post. 

Suspectul este un activist religios al mișcării Chozrim L’Har, care militează împotriva „abandonării Muntelui Templului în mâini străine”.

Bărbatul a fost reținut de către forțele de ordine după ce a fost localizat în drum spre Munte.

În urma arestării suspectului, mișcarea Chozrim L’Har a avertizat că „nu mai este loc pentru dominația musulmană pe Muntele Templului”.

Organizația a promis că sacrificiile vor fi reluate în curând și că cel de-al treilea Templu va fi construit pe Muntele Templului.

„Este timpul să construim un al treilea Templu evreiesc și să reluăm sacrificiile”, a declarat organizația religioasă. „Dragă guvern și arabi, vă puneți cu generația greșită”, a mai avertizat aceasta.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Acatistul celor întâi zidiți Adam și Eva, strămoșii neamului omenesc
    Traducere din limba rusă

    Condacul 1

    Creației celei alese a lui Dumnezeu, Adam cel dintâi strămoșul nostru, împreună cu Eva cea creată din coasta lui, să îi cântăm cu credință cuvinte de laudă. Chiar dacă au căzut din Rai, prin fapta Noului Adam și a celei de-a doua Eva care a venit în lume au primit mântuire și au fost înălțati la cer. Cei întâi zidiți Adam și Eva, rugați-vă pentru noi copii voștri care strigăm către voi: Bucurați-vă, Adam și Eva, coroana Creației și frumusețea universului!

    Icos 1

    Îngerii lui Dumnezeu L-au proslăvit pe Creator, căci timp de șase zile a creat lumea și în a șasea zi l-a făcut pe Adam, l-a așezat pe acesta în Eden și i-a dat o soție numită de Adam cu numele Eva, adică viaţă, pentru că ea era să fie mama tuturor celor vii, iar noi ne rugăm:

    Bucurați-vă, creația desăvârșită a lui Dumnezeu;

    Bucurați-vă, împodobirea cerurilor;

    Bucurați-vă, creați după chipul lui Dumnezeu;

    Bucurați-vă, după asemănarea creației Sale;

    Bucurați-vă, domnii creației;

    Bucurați-vă, stăpânii pământului;

    Bucurați-vă, plămădiți din lut primind suflarea Duhului Sfânt;

    Bucurați-vă, minte cerească;
    Bucurați-vă, locuind în Eden;

    Bucurați-vă, hrănindu-vă din Pomul Vieții;

    Bucurați-vă, că ați primit poruncile lui Dumnezeu;

    Bucurați-vă, căci poruncile Sale nu sunt grele;

    Bucurați-vă, Adam și Eva, coroana Creației și frumusețea universului!

    Condacul 2

    Văzând Creatorul facerea Sa, s-a odihnit în a șaptea zi, făcând din ziua aceea zi de închinare și de slavă, pentru ca întreaga Sa creație să Îi cânte: Aliluia.

    Icos 2

    Având mintea nepricepută a oamenilor v-ați lăsat cuceriți de viclenia celui rău, Adam și Eva, care spunea cândva: ”Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănopţii; mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt”. Dar toată creația a fost slăvită prin Înțelepciunea Tatălui, căci uneltirile diavolului au fost spulberate de Dumnezeu, iar noi strigăm către Adam și Eva:

    Bucurați-vă, Lumina cea dintâi a Duhul Sfânt în om;

    Bucurați-vă, că nu ați știut ce înseamnă răul;

    Bucurați-vă, căci stăteați de vorba cu Dumnezeu față către față;

    Bucurați-vă, contemplând minunăția creației Sale;

    Bucură-te, Adam, mare luminator;

    Bucură-te, Eva, plină de lumină;

    Bucurați-vă, martorii Creatorului iubirii;

    Bucurați-vă, că Dumnezeu vă iubea foarte mult;

    Bucurați-vă, că umblați liberi pe pământ;

    Bucurați-vă, urcându-vă cu duhul la cer;

    Bucurați-vă, stăpâni peste toată suflarea;

    Bucurați-vă, îngrijind toate făpturile;

    Bucurați-vă, Adam și Eva, coroana Creației și frumusețea universului!

    Condacul 3

    Puterea Celui Preaînalt și Atotputernic este fără margini, căci i-a dat omului liberul arbitru, și l-a lăsat pe dușmanul neamului omenesc, șarpele, să o ispitească pe Eva, iar noi cu capetele plecate și cu multă umilință Îl chemăm pe Dumnezeu: Aliluia.

    Icos 3

    Având gând viclean, șarpele i-a grăit lui Eva: „Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?” iar Eva i-a răspuns: „Roade din pomii raiului putem să mâncăm; Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: „Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi!”. Șarpele atunci a spus cu viclenie: „Nu, nu veţi muri! Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul”. Acestea vorbe măgulitoare le spunea șarpele către Eva, iar noi ne rugăm:

    Bucurați-vă, vorbind cu Dumnezeu în paradis;

    Bucurați-vă, cei fericiți în dragostea Lui;

    Bucurați-vă, trăind lângă Pomul Vieții;

    Bucurați-vă, cei dintâi strămoși, trăind în Edenul cu patru râuri;

    Bucură-te, Adam, căci tu ai numit toate făpturile pământului;

    Bucură-te, Eva, ajutoarea bărbatului și soția lui;

    Bucurați-vă, născători neamului omenesc;

    Bucurați-vă, părinții tuturor celor vii;

    Bucurați-vă, căci pentru voi Dumneze a umplut pământul cu bunătăți;

    Bucurați-vă, cei mereu îndestulați;

    Bucurați-vă, căci Dumnezeu v-a creat să nu vedeți niciodată moartea;

    Bucurați-vă, fiind înzestrați cu nemurirea;

    Bucurați-vă, Adam și Eva, coroana Creației și frumusețea universului!

    Condacul 4

    O furtună de gânduri viclene se află în mintea lui Eva și socotind că rodul pomului este bun de mâncat şi plăcut ochilor la vedere şi vrednic de dorit, pentru că dă ştiinţă, a luat din el şi a mâncat şi a dat bărbatului său şi a mâncat şi el. Atunci li s-au deschis ochii la amândoi şi au cunoscut că erau goi, şi au cusut frunze de smochin şi şi-au făcut acoperăminte, dar nu Îi mai puteau cânta lui Dumnezeu: Aliluia.

    Icos 4

    Iar când au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin rai, în răcoarea serii, s-au ascuns Adam şi femeia lui de faţa Domnului Dumnezeu printre pomii raiului. Şi a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam şi i-a zis: „Adame, unde eşti?” Răspuns-a acesta: „Am auzit glasul Tău în rai şi m-am temut, căci sunt gol, şi m-am ascuns”. Şi i-a zis Dumnezeu: „Cine ti-a spus că eşti gol? Nu cumva ai mâncat din pomul din care ti-am poruncit să nu mănânci?” Zis-a Adam: „Femeia care mi-ai dat-o să fie cu mine, aceea mi-a dat din pom şi am mâncat”. Şi a zis Domnul Dumnezeu către femeie: „Pentru ce ai făcut aceasta?” Iar femeia a zis: „Şarpele m-a amăgit şi eu am mâncat”. Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: „Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale! Duşmănie voi pune între tine şi între femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei; aceasta îţi va zdrobi capul, iar tu îi vei înţepa călcâiul”. Iar femeii i-a zis: „Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni”. Iar lui Adam i-a zis: „Pentru că ai ascultat vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: „Să nu mănânci”, blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale! Spini şi pălămidă îţi va rodi el şi te vei hrăni cu iarba câmpului!” În așteptarea izbăvirii și a iertării depline, vă rugăm să primiți aceste cuvinte:

    Bucurați-vă, cei stăpâni pe toate ființele pământului;

    Bucurați-vă, având voința liberă;

    Bucurați-vă, căci Dumnezeu v-a lăsat liberi pentru binele ființei umane;

    Bucurați-vă, căci Domnul vroia să nu căutați la voia voastră;

    Bucurați-vă, că v-ați hrănit cu rodul pomului binelui și răului;

    Bucurați-vă, căci nu ați respectat porunca Creatorului;

    Bucurați-vă, cei care ați căzut;

    Bucurați-vă, că nu ați fost lipsiți de mila Domnului;

    Bucurați-vă, că ați trăit apoi în pocăință toată viața;

    Bucurați-vă, căci moartea voastră nu v-a adus comuniunea cu Dumnezeu;

    Bucurați-vă, căci Dumnzeu v-a făcut din nemuritori, muritori;

    Bucurați-vă, căci credința v-a fost ispitită de cel viclean;

    Bucurați-vă, Adam și Eva, coroana Creației și frumusețea universului!

    Condacul 5
    Şi izgonind Dumnezeu pe Adam, l-a aşezat în preajma grădinii celei din Eden şi a pus heruvimi şi sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieţii, și pe Adam l-a scos din grădina cea din Eden, ca să lucreze pământul din care fusese luat, iar îngerii Îi cântau neîncetat lui Dumnezeu: Aliluia.

    Icos 5

    Venind apoi un înger, a închis ușile Edenului, iar Adam suspina și își plângea goliciunea strigând: Vai mie, am fost certat de Dumnezeu pentru amăgirea cu înșelătorie și am fost condamnat și îndepărtat de la Slava Lui! Vai mie, căci acum zac gol! O Rai pierdut, nu mă voi mai bucura de îndulcirile tale, nu-mi voi vedea Domnul și Creatorul și nu voi auzi aceste cuvinte:

    Bucurați-vă, căci ați trăit viața cerească;

    Bucurați-vă, cei ce nu ați avut nici o grijă;

    Bucură-te, Eva, plămădită din coasta lui Adam;

    Bucură-te, Eva cea iubită de soțul tău;

    Bucurați-vă, că nu vă temeați de animale;

    Bucurați-vă, că și fiara vi se supunea;

    Bucurați-vă, bucurându-vă de frumusețea copacilor paradisului;

    Bucurați-vă, de voi ascultau și păsările Edenului;

    Bucurați-vă, vorbind lui Dumnezeu ca unui prieten;

    Bucurați-vă, căci nu suntem nimic fără Dumnezeu Creatorul nostru;

    Bucurați-vă, cei care ați trăit în har;

    Bucurați-vă, căci Dumnezeu nu v-a lăsat în căderea voastră;

    Bucurați-vă, Adam și Eva, coroana Creației și frumusețea universului!

    Condacul 6

    Adam cu Eva au născut fii, neamul omenesc înmulțindu-se, iar Dumnezeu l-a trimis pe Mântuitorul și Eliberatorul lor, care a zdrobit capul șarpelui și a eliberat omul de sub de puterea morții; Cain, însă, a fost cuprins de invidie și răutate, înmulțim păcatul în lume prin uciderea fratelui său Abel, și nu i-a mai cântat lui Dumnezeu: Aliluia.

    Icos 6

    Eva a adus o nouă lumină lumii prin nașterea celui de-al treilea fiu Set, din care mai departe s-a zămislit neam neîntrerupt de proroci și credincioși: Enoh cel înălțat cu trupul la Cer, Matusalem, Noe și Sem. Iar Eva a spus: „Dumnezeu a ridicat o nouă sămânță pentru mine, în loc de Abel pe care l-a ucis Cain”. Noi ne minunăm de bunăvoința mare a lui Dumnezeu, și strigăm:

    Bucură-te, Eva, ascultătoare de Dumnezeu;

    Bucură-te, nevastă care îți asculți soțul;

    Bucurați-vă, cei ce munciți în sudoarea frunții voastre;

    Bucurați-vă, văzând copii voștri crescând;

    Bucurați-vă, că un Izbăvitor va ieși din sămânța voastră;

    Bucurați-vă, că Sămânța femeii va zdrobi capul șarpelui;

    Bucurați-vă, speranța celor căzuți;

    Bucurați-vă, că v-ați pus încrederea în Dumnezeu;

    Bucurați-vă, Adam și Eva, căci după întristare a venit bucuria iertării;

    Bucurați-vă, cei hrăniți cu amarul pierderii Raiului;

    Bucurați-vă, rugându-vă mereu lui Dumnezeu;

    Bucurați-vă, cei ce strigați mereu către El;

    Bucurați-vă, Adam și Eva, coroana Creației și frumusețea universului!

    Condacul 7

    Vrând Creatorul Dumnezeu să arate milă față de creația Lui, urmașii lui Avraam, Moise și David au prorocit întrupare Mântuitorului din Fecioara aleasă, iar noi Îi cântăm lui Dumnezeu: Aliluia.

    Icos 7

    Dumnezeu Cel slăvit nu a lăsat păcatul strămoșesc al lui Adam și Eva să întineze pe veci neamul omenesc, și a ales-o pe Fecioara Maria să zămislească prin naștere fără sămânța pe Noul Adam din a doua Eva, păstrându-i Fecioria. Noi ne amintim de aceste mari minuni și le spunem strămoșilor noștri:

    Bucurați-vă, că mântuirea voastră este aproape;

    Bucurați-vă, căci Cuvântul s-a întrupat;

    Bucurați-vă, primind iertarea de la Dumnezeu;
    Bucurați-vă, cei urcați din nou în Rai;

    Bucurați-vă, Adam și Eva cerești;

    Bucurați-vă, Adam și Eva, mântuiți de Dumnezeul Om;

    Bucură-te, Eva, primind salvarea prin ascultarea Fiicei tale;

    Bucură-te, Eva, de smerenia ei;

    Bucurați-vă, căci a venit Bucuria;

    Bucurați-vă, că Domnul este milostiv;

    Bucurați-vă, căutătorii paradisului;

    Bucurați-vă, cei ce îi căutați dulceața;

    Bucurați-vă, Adam și Eva, coroana Creației și frumusețea universului!

    Condacul 8

    Întreg neamul omenesc a primit cu bucurie vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, venit în lume să șteargă păcatul lui Adam, smerindu-se pe Sine până la moarte ca să ne dea iar viața veșnică, iar noi plângem plini de recunoștință: Aliluia.

    Icos 8

    Totul din dragoste pentru creația sa, Cuvântul Sfânt Iisus Hristos a fost trimis în țara durerii, să fie botezat cu apă de Înaintemergătorul său, Sântul Ioan Botezătorul, iar noi cântăm:

    Bucurați-vă, căci acum Îl vedeți pe Dumnezeul Cel iubit;

    Bucurați-vă, că rugăciunile voastre au fost auzite;

    Bucurați-vă, că Eliberatorul a venit;

    Bucurați-vă, că Mântuitorul s-a Înălțăt la Cer;

    Bucurați-vă, așteptând cu nădejde izbăvirea;

    Bucurați-vă, căci sunteți acum în Ceruri cu îngerii;

    Bucurați-vă, că Sămânța lui Avraam se naște fără sămânță;

    Bucurați-vă, că Leul vine de la Iuda;
    Bucurați-vă, că El s-a întrupat în Fecioară;

    Bucurați-vă, că Dumnezeu i-a păzit fecioria;

    Bucurați-vă, cei iertați de toate datoriile de către Dumnezeu;

    Bucurați-vă, căci Mântuitorul a șters păcatul vostru;

    Bucurați-vă, Adam și Eva, coroana Creației și frumusețea universului!

    Condacul 9

    Cetele îngerești sunt uimite de marea întrupare a lui Hristos Dumnezeu, cum Cel necuprins a fost încăput în pântecele unei Fecioare, iar noi Îl lăudăm pe Dumnezeu: Aliluia.

    Icos 9

    Ritorii cei mult grăitori rămân fără cuvinte în fața Milei mari a lui Dumnezeu față de voi, Adam și Eva, iar noi vă spunem:

    Bucurați-vă, tatăl și mama noastră;

    Bucurați-vă, că fiecare om vine din voi;

    Bucurați-vă, binecuvântați cu mântuirea;

    Bucurați-vă, căci ne arătați adevărul;

    Bucură-te, Adam, creat în ziua a șasea;

    Bucură-te, Eva, creat din coasta soțului tău;

    Bucurați-vă, că ați locuit în Eden;

    Bucurați-vă, așezându-vă acum în Împărăția Cerurilor;

    Bucurați-vă, suflete care vedeți Față Sfântă a Domnului;

    Bucurați-vă, însămânțarea bucuriei în neamul omenesc;

    Bucurați-vă, rugându-vă pentru noi;

    Bucurați-vă, că nu le lăsați pe noi, copii voștri;

    Bucurați-vă, Adam și Eva, coroana Creației și frumusețea universului!

    Condacul 10
    Pentru a mântui lumea Cuvântul lui Dumnezeu a coborât pe pământ venind din Sânul Tatălui, după ce a primit trup din Fecioară, s-a născut ca om, iar prin moartea Sa întregii omeniri i-a fost dată o viață veșnică ; Astăzi se bucură și Adam cu Eva și strigă către Mântuitorul: Aliluia.

    Icos 10

    Fiți zid de apărare copiilor voștri cei credincioși care urmează învățăturile Evangheliei cu dragoste, Adam și Eva; Ajutați-ne să ne păzim de întunericul acestui veac, să nu rătăcim și să cădem în păcate, și vă rugăm:

    Bucurați-vă, iubită creație a lui Dumnezeu;

    Bucurați-vă, că El v-a mântuit de păcat;

    Bucurați-vă, stând acum în Lumina Vieții;

    Bucurați-vă, că întunericul a dispărut pentru voi;

    Bucurați-vă, că ați primit iar darul vederii tainelor lui Dumnezeu;

    Bucurați-vă, învățându-ne și pe noi să întelegem ce pare de neînțeles;

    Bucurați-vă, sprijinitorii noștri;

    Bucurați-vă, înălțând mintea noastră până la Dumenzeu;

    Bucurați-vă, că deși erați căzuți în păcat, ați plâns toată viața pentru iertare;

    Bucurați-vă, cei izbăviți de jertfa Mântuitorului;

    Bucurați-vă, părinții noștri cei dintâi;

    Bucurați-vă, învățați-ne căci suntem copii voștri;

    Bucurați-vă, Adam și Eva, coroana Creației și frumusețea universului!

    Condacul 11

    Cântarea noastră slabă nu este suficientă pentru a cânta faptele minunate ale Domnului, pentru a vorbi despre Adam și Eva, trupuri muritoare a căror suflete au fost mântuite și ridicate înapoi în Ceruri, dar ne deschidem mintea și sufletul și învațăm să plângem în tăcere lui Dumnezeu: Aliluia.

    Icos 11

    Adam și Eva, sunteți acum două Lumini strălucitoare, primind lumina de la singura Lumină adevărată, iar noi, copii voștri credincioși cu bucurie vă cântăm:

    Bucurați-vă, îndurând suferința;
    Bucurați-vă, cei plini de răbdare;

    Bucurați-vă, propovăduitorii pocăinței;

    Bucurați-vă, învățători ai speranței;

    Bucurați-vă, că toată viața ați plând după Raiul pierdut;

    Bucurați-vă, căci s-a născut Cel Promis;

    Bucurați-vă, căci El a adus Cuvântul mântuirii;

    Bucurați-vă, primind sfințire de la El;

    Bucurați-vă, îmbrăcați acum în har strălucitor;

    Bucurați-vă, împărtășindu-vă de Lumina Pomului Vieții;

    Bucurați-vă, trăind în lăcașurile veșnice;

    Bucurați-vă, contemplând Sfânta Treime;

    Bucurați-vă, Adam și Eva, coroana Creației și frumusețea universului!

    Condacul 12

    Iisus Hristos a venit să steargă datoriile strămoșilor noștri Adam și Eva și rupând blestemul strămoșesc s-a dat pe Sine jertfă, murind ca noi să înviem în Harul Lui cu El Însuși, iar noi ne inchinăm cu recunoștință: Aliluia.

    Icos 12

    Cântând nenumăratele îndurări ale Domnului arătate neamului omenesc, îi vedem pe strămoșii noștri Adam și Eva stând lângă tronul lui Dumnezeu, în Paradisul vieții veșnice viitoare, și cu speranță și bucurie le spunem:

    Bucurați-vă, cei ridicați înapoi în Rai de Mântuitorul Hristos;

    Bucurați-vă, mijlocitorii noștri;

    Bucurați-vă, trăind în tăcere;

    Bucurați-vă, părinții celor ce se roagă lui Dumnezeu;

    Bucurați-vă, îndrumătorii noștri;

    Bucurați-vă, învățători ai evlaviei;
    Bucurați-vă, ferindu-ne de ispitele șarpelui viclean;

    Bucurați-vă, distrugând uneltirile diavolului;

    Bucurați-vă, călăuzindu-ne către cer;

    Bucurați-vă, deschizând mintea noastră să înțelegem învățătura cerească;

    Bucurați-vă, speranța noastră;

    Bucurați-vă, îndrăzneala noastră pentru a-I cere lui Iisus Hristos iertarea păcatelor de neam;

    Bucurați-vă, Adam și Eva, coroana Creației și frumusețea universului!

    Condacul 13

    O, sfinții noștri strămoși Adam și Eva! Primiți această mică laudă a noastră și rugați-vă Creatorului și Mântuitorului să ne primească și pe noi în Împărăția Lui, ca împreună cu voi și cu toți Sfinții să-I cântăm: Aliluia. (Acest Condac se spune de 3 ori).

    Icos 1

    Îngerii lui Dumnezeu L-au proslăvit pe Creator, căci timp de șase zile a creat lumea și în a șasea zi l-a făcut pe Adam, l-a așezat pe acesta în Eden și i-a dat o soție numită de Adam cu numele Eva, adică viaţă, pentru că ea era să fie mama tuturor celor vii, iar noi ne rugăm:

    Bucurați-vă, creația desăvârșită a lui Dumnezeu;

    Bucurați-vă, împodobirea cerurilor;

    Bucurați-vă, creați după chipul lui Dumnezeu;

    Bucurați-vă, după asemănarea creației Sale;

    Bucurați-vă, domnii creației;

    Bucurați-vă, stăpânii pământului;

    Bucurați-vă, plămădiți din lut primind suflarea Duhului Sfânt;

    Bucurați-vă, minte cerească;

    Bucurați-vă, locuind în Eden;

    Bucurați-vă, hrănindu-vă din Pomul Vieții;

    Bucurați-vă, că ați primit poruncile lui Dumnezeu;
    Bucurați-vă, căci poruncile Sale nu sunt grele;

    Bucurați-vă, Adam și Eva, coroana Creației și frumusețea universului!

    Condacul 1

    Creației celei alese a lui Dumnezeu, Adam cel dintâi strămoșul nostru, împreună cu Eva cea creată din coasta lui, să îi cântăm cu credință cuvinte de laudă. Chiar dacă au căzut din Rai, prin fapta Noului Adam și a celei de-a doua Eva care a venit în lume au primit mântuire și au fost înălțati la cer. Cei întâi zidiți Adam și Eva, rugați-vă pentru noi copii voștri care strigăm către voi: Bucurați-vă, Adam și Eva, coroana Creației și frumusețea universului!

    Rugăciune:

    Alergăm la voi, Adam și Eva strămoșii noștri, noi copii voștri slabi. Uități-vă cu milostivire la noi din înălțimea slavei voastre cerești, treziți-ne și fiți ajutorul nostru în ispitele care ne încearcă de la dușmanul neamului omenesc.

    Chiar dacă ați fost ispitiți de vorbele înselătoare ale șarpelui și ați pierdut dulceața Paradisului, ați trăit restul vieții voastre pământești în pocăință și plângând căderea voastră, dar Dumnezeu v-a promis că din sămânța voastră Îl va aduce pe pământ pe Cel care va zdrobi capul șarpelui.

    Ascultați aceste rugăciuni de la noi, păcătoșii care ne numim copii voștri după sămânța trupească! Dumnezeu nu s-a îndepărtat de la voi ci și-a împlinit legământul, căci Fiul Său Mântuitorul lumii a pătimit moarte prin răstignire ca să coboare în iadul din care v-a ridicat înapoi în Rai, împăcându-vă pe voi și pe întreg neamul omenesc cu Dumnezeu. Acum sunteți bucuroși și înălțați în duh, văzându-L pe Mântuitorul nostru, pe Dumnezeu Cel ce este fără început și Duhul Sfânt Dătătorul Vieții.

    Ajutați-ne și pe noi să trăim această viață pământească plângând pentru păcate, în pocăință. Mijlociți la Hristos Domnul să ne ierte păcatele știute și neștiute, ale noastre și ale celor din neamul nostru, ca să ne bucurăm de Împărăția Lui cea cerească atât în viața aceasta cât și în cea veșnică, unde voi împreună cu Îngerii cântați o cântare de biruință Sfintei Treimi: Tatălui, Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

    Cuvine-se, cu adevarat, sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti cea mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita, fara de asemanare, decat Serafimii, care, fara stricaciune, pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.

  2. Apel umanitar pentru o mămică săracă, bebelușul din burtică, la 21 de săptămâni nu are nici 500 de grame, să îi fim alături, să nu intervină complicații și să piardă sarcina! Mămica Mihaela are doar 18 ani și mai are încă doi copilași, Matias de un an și 8 luni si Silvia de 8 luni

    Mulțumim tuturor celor care au ajutat-o pe tânăra mămică Mihaela de doar 18 ani, care este acum la a treia naștere.

    Veștile sunt cam îngrijorătoare, după cum se observă la ecografie, bebelușul din burtică, la 21 de săptămâni nu are nici 500 de grame! Mihaela o duce greu nu prea are cu ce se hrăni din cauza sărăciei. Au apărut niște sângerări și era în pericol să piardă sarcina. A fost la Spitalul Universitar și medicii i-au făcut investigații, a primit o rețetă pentru tratament.

    Nici cu chiria nu se descurcă foarte bine, nu se știe ce se va mai întâmpla cu ei, dar orice ajutor e binevenit, să reușim să o ajutăm pe Mihaela să își ia medicamentele și cine poate sau are cunoștințe care doresc să împartă de mâncare, le pot căuta pe Mihaela și pe bunica, Valerica, la Biserica Sfânta Treime din Calea 13 Septembrie, Sector 5 București. Preotul de acolo este copleșit de cazurile sociale, este destul de ostil cu familia lor, dar acum chiar e nevoie de ajutor și cred că enoriașii de la biserică vor confirma și ei greutățile prin care trece familia lor, în fața bisericii sunt de multe ori polițiști care dau amenzi pentru cerșetorie….

    Văzând această ecografie mi-am dat seama că într-adevăr o duc greu și ar prinde tare bine un ajutor. Să luptăm cum putem să îl ajutăm pe bebeluș să vină pe lume!

    Numărul de telefon al familiei este 0786638346. Adresa mea de e-mail: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button