X

Președintele Serbiei acuză forța NATO din Kosovo că a dat liber uciderii sârbilor din republica auto proclamată

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reprezentanții KFOR (o forță internațională condusă de NATO este responsabilă de asigurarea stabilității în Kosovo) nu au oprit operațiunea polițienească a Kosovo parțial recunoscut împotriva sârbilor locali, dând, de fapt, o „cartă albă” să-i omoare.  Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a anunţat acest lucru în cadrul unei conferinţe de presă .

Vorbim despre un incident care a avut loc cu o zi înainte în satul Banska din nordul Kosovo. Vucic a spus anterior că poliția locală a ucis acolo trei locuitori – etnici sârbi care au înființat baricade din două camioane. În același timp, doi dintre ei, potrivit lui, au fost omorâți de lunetiști. Un poliţist a fost, de asemenea, ucis în ciocnirea cu locuitorii, au declarat autorităţile kosovare.
„Există un lucru uimitor aici. În doar 1 oră și 20 de minute, conform estimărilor noastre, câteva zeci de sârbi au fost complet înconjurați. Evident, acest lucru a fost făcut împreună cu forțele internaționale, din punct de vedere logistic și în toate celelalte moduri. Au fost atacați cu brutalitate. Ne-am întrebat de ce KFOR nu a făcut asta, pentru că ar fi fost mult mai puține victime. Ei i-au dat (prim-ministrului kosovar) lui Kurti carte albă pentru, după cum se spune, să se ocupe de teroriști și să ucidă cât mai mulți oameni posibil”, a spus Vucic.
Președintele Serbiei l-a numit pe Kurti singurul vinovat pentru ceea ce se întâmplă în nordul republicii parțial recunoscute. El a subliniat că prim-ministrul Kosovo „vrea conflicte și război”. „Nimeni în afară de el nu vrea război. Dorința vieții lui este să ne tragă într-un război cu NATO, nu are altă dorință”, a spus Vucic.

Anterior, forțele KFOR și-au anunțat că sunt pregătite să participe la o operațiune în nordul Kosovo, după o nouă escaladare în regiune.

„Misiunea KFOR condusă de NATO condamnă cu fermitate atacul asupra poliției din Kosovo și își exprimă cele mai profunde condoleanțe familiei și celor dragi ai celor decedați. KFOR continuă să monitorizeze îndeaproape situația din Banska, trupele sale sunt prezente în zonă și gata. să răspundă dacă este necesar”, se spune într-un mesaj al misiunii de pe rețeaua de socializare X.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button