X

[VIDEO] Proteste ample în Bulgaria, anti-NATO și UE. S-a aruncat cu ouă în clădirea Apărării

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sunt protestele ample în Bulgaria împotriva politicilor guvernamentale, în special a sprijinului acordat Ucrainei în războiul cu Rusia și a prezenței bazelor militare NATO.  Susținătorii partidului naționalist Vazrazhdane (Renaștere) au aruncat cu ouă în clădirea Ministerului Apărării și au cerut demisia guvernului.

Protestatarii sunt nemulțumiți de sprijinul acordat Ucrainei în conflictul cu Rusia și consideră că Bulgaria ar trebui să rămână o țară neutră în acest context. Ei cer și alegeri anticipate, având în vedere instabilitatea politică din țară, unde au fost cinci alegeri în ultimii doi ani.

Sute de protestatari care se opun sprijinului acordat de membrul UE Ucrainei în războiul cu Rusia s-au adunat în fața clădirii parlamentului, fluturând steaguri naționale bulgărești și rusești, scandând și fluierând, transmite Reuters, preluat de B1TV.

„Bulgarii nu vor să participe la războiul dintre Rusia și Ucraina, vrem să fim o țară neutră”, a declarat Neli Tyulekova, 60 de ani, o femeie de afaceri. Ea a precizat că bulgarii se opun trimiterii de arme în Ucraina, „pentru că acest lucru incită și mai mult la război”.

Bulgaria a ridicat recent interdicția asupra importului de cereale din Ucraina și a furnizat arme Ucrainei, ceea ce a stârnit nemulțumirea unor cetățeni bulgari care doresc o politică externă mai neutră.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button