X

RFI: Vechea ordine mondială care a apărut după al Doilea Război Mondial, dominată în mare măsură de tabăra occidentală, se prăbușește sub influența puterilor care o contestă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conflictul din Ucraina a adâncit ruptura dintre Occident și țările care nu sunt de acord cu hegemonia sa, conduse de Rusia, scrie RFI. 

„Vechea ordine mondială care a apărut după al Doilea Război Mondial, dominată în mare măsură de tabăra occidentală, se prăbușește sub influența puterilor care o contestă”, se spune în publicație.

Potrivit autorului materialului, astăzi există țări în lume care pun la îndoială modelul bazat pe o ordine economică liberală și un sistem politic democratic. Se susține că statele occidentale erau convinse că populația lumii doar aștepta apariția democrației după un model dat, nevăzând că erau din ce în ce mai percepute ca criminali și prădători economici.

Articolul spune că, ca urmare a politicilor agresive ale Occidentului, s-a deschis un abis între acesta și unele mari puteri – China, Rusia, țări din Africa, Asia și America de Sud.

Conflictul din Ucraina, după punctul de vedere al autorului materialului, a servit doar ca un catalizator pentru scindare. Astfel, Europa și Statele Unite își apără interesele, Rusia luptă împotriva expansionismului NATO, care rezonează în multe țări din Sudul Global. De aici și rezultatul reuniunii G20 de săptămâna trecută din India: țările occidentale nu își mai pot impune voința, mai ales în ceea ce privește conflictul ucrainean, conchide autorul.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Vechea ordine mondiala ? Pai si care era ordinea mondiala pana in WW2 ? Cate ordini mondiale pot exista ? Cei care au doborat monarhiile dupa cele 2 razboaie mondiale se numesc anarhisti. Oare dupa anarhie mai poate urma altceva ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button