X

Exporturile Moldovei către UE s-au redus, dar au crescut cele în CSI

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe primele șapte luni ale anului, exporturile de mărfuri din Republica Moldova au însumat peste 2,3 miliarde de dolari, cu aproape 11% mai puțin față de aceeași perioada din 2022.  S-au redus, în special, livrările către UE – cu 8%, în timp ce exportul în CSI, dimpotrivă, a crescut cu peste 13%, a anunțat Biroul Național de Statistică de la Chișinău, relatează RIA Novosti.

„În intervalul ianuarie-iulie 2023, exportul de mărfuri a totalizat 2.346,5 miliarde dolari, în scădere cu 10,8% față de perioada similară a anului trecut”, a precizat instituția într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Potrivit Biroului de statistică, inclusiv exporturile către țări din Uniunea Europeană s-au cifrat, în primele șapte luni, la peste 1,4 miliarde de dolari (cu 8% mai puțin decât în perioada de referință din 2022), reprezentând 62,3% din volumul total al exporturilor.

„În perioada ianuarie-iulie 2023, în țările CSI au fost exportate mărfuri în valoare de 585,3 milioane de dolari (mai mult cu 68,1 milioane de dolari sau cu 13,2% comparativ cu același interval din 2022), ceea ce înseamnă 24,9% din totalul exporturilor”, a precizat instituția menționată mai sus.

Potrivit aceleiași surse, creșterea exporturilor destinate țărilor CSI a fost asigurată în principal de Ucraina (mai mult cu 66,9 milioane de dolari sau cu 20,3%, comparativ cu ianuarie-iulie 2022).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button