X

Senilul care prelungește războiul din Ucraina: „Eu mă duc la culcare” – Biden, discurs incoerent în timpul unei conferinţe de presă în Vietnam

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Joe Biden a anunţat că „se duce la culcare” înainte de a fi întrerupt în mijlocul frazei de un consilier, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul călătoriei sale în Asia. 

Imaginile video în direct l-au arătat pe preşedintele american, care vorbea duminică la o conferinţă de presă la Hanoi, în Vietnam, iar la un moment dat a părut să se încurce în cuvinte când s-a referit la „lumea a treia” înainte de a se corecta pentru a vorbi în schimb despre „emisfera sudică”. Imediat a fost întrerupt într-o manieră destul de abruptă de către secretarul său de presă.

Biden, în vârstă de 80 de ani, răspundea la o întrebare pe tema discuţiilor purtate cu Li Qiang, premierul chinez, la recentul summit G20 din India.

„Am vorbit despre ceea ce am discutat în general la conferinţă. Am vorbit despre stabilitate. Am vorbit despre a ne asigura că lumea a treia, lumea a treia, scuzaţi-mă, ‘lumea a treia’, emisfera sudică, emisfera sudică are acces la schimbare”, a spus el, în ultima sa gafă aparentă.

„Nu a fost deloc o confruntare. A venit la mine. A spus…”, a adăugat preşedintele american înainte ca reporterii să fie anunţaţi brusc de Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, că s-a încheiat conferinţa de presă.

„Aici se încheie … conferinţa de presă. Mulţumesc tuturor”, a spus ea, în timp ce Biden era în mijlocul frazei.

Preşedintele a răspuns la o întrebare suplimentară din partea unui reporter privind drepturile omului în Vietnam după ce a lăsat microfonul, înainte de a pleca de pe scenă.

Pur şi simplu jenant pentru ţară

Potrivit The Telegraph, cu câteva momente înainte de incident, Biden le spusese reporterilor că „se duce la culcare”.

Când a fost întrebat de ce luni de zile nu a vorbit cu omologul său chinez Xi Jinping, Biden a răspuns: „Nimănui nu-i place să aibă întâlniri internaţionale celebre dacă nu ştii ce vrei la întâlnire, dacă nu ai un plan de joc”.

„Este posibil să aibă un plan de joc, doar că nu mi l-a împărtăşit. Dar să vă spun ceva, nu ştiu despre voi, dar eu mă duc la culcare”, a adăugat preşedintele american.

Tim Scott, senatorul republican din Carolina de Sud care s-a înscris în cursa prezidenţială din 2024, a declarat că incidentul a fost „jenant” şi o dovadă a „incompetenţei” lui Biden.

Întrebat de Fox News despre discurs, el a declarat luni: „Ceea ce am văzut acolo a fost pur şi simplu jenant pentru ţară – jenant”.

„Avem nevoie de un preşedinte care este pregătit să conducă, nu doar pentru a fi comandantul suprem, ci şi pentru a fi şeful executivului. Trebuie să ai energia necesară pentru a-ţi face treaba, iar ceea ce vedem afişat de fiecare dată este un preşedinte care pare să bâjbâie mingea prea aproape de linia de poartă”, a adăugat Tim Scott.

Aveţi un păr alb, frumos

Înainte de conferinţa de presă, Joe Biden s-a întâlnit cu Nguyen Phu Trong, 79 de ani, liderul Partidului Comunist din Vietnam, care i-a spus preşedintelui că „arată mai bine ca niciodată”.

„Cred că arătaţi foarte tânăr, chipeş… aveţi un păr alb frumos”, a spus Trong.

În timpul apariţiei sale de 26 de minute, Biden a părut, de asemenea, să sugereze că scepticii în privinţa schimbărilor climatice sunt „mincinoşi, soldaţi ponei cu faţă de câine”.

Referindu-se la un răspuns occidental la chestiunile privind schimbările climatice, el a afirmat: „Indianul se uită la John Wayne şi arată spre soldatul Uniunii şi spune: ‘Este un soldat mincinos, un ponei mincinos cu faţă de câine!’”.

„Ei bine, există o mulţime de soldaţi ponei mincinoşi şi cu faţă de câine în legătură cu încălzirea globală. Eu doar îmi urmez ordinele aici. Personal, este cineva cu care nu am vorbit?”, a adăugat Biden.

Preşedintele american a fost filmat în 2021 aţipind la Conferinţa ONU pentru combaterea schimbărilor climatice (COP26) din Glasgow, în timpul unui discurs al premierului din Barbados.

Preşedintele, numit anterior „Joe cel somnoros” de către Donald Trump, se afla la Hanoi pentru a se întâlni cu liderii vietnamezi, care sunt consideraţi de Washington drept aliaţi-cheie în Pacific, unde Washingtonul intenţionează să contracareze influenţa chineză.

El a călătorit în aceeaşi zi de la summitul G20 de la New Delhi, la care nu au participat nici Xi, nici preşedintele rus Vladimir Putin.

Biden a speculat, de asemenea, în timpul conferinţei de presă, că dificultăţile economice ale Chinei ar diminua perspectivele ca Beijingul să lanseze o invazie a Taiwanului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button