X

Avocata Elena Radu: Totul se secretizează – nu vom mai afla nimic din ce fac primăriile și nu numai

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

In nov 2021 pe cei din Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI i-a apucat grija de primari si au initiat un proiect de lege pentru modificarea Legii nr.  51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, ca sa fie si primarii beneficiari legali ai informatiilor de securitate nationala.

Nu pare nimic anormal pentru necunoscatori.

Proiectul de lege care modifica o singura litera de la art. 11 din Legea nr. 51/1991 a fost semnat repede de 103 deputati si senatori ca initiatori de proiect de lege.

A fost votat de ambele camere si la 28.11.2022 a devenit Legea nr. 327/2022.

Neinteresant, nu?

Dar, sa vedem ce inseamna. Inseamna ca multe acte ale primariilor vor fi secretizate, devenind documente clasificate.

Sa ne uitam in expunerea de motive ca sa intelegem care ar fi alea:

– infrastructura de transport: drumurile rutiere, transport in comun, cai ferate, gari, porturi si aeroporturi,

– infrastructuri critice: retele de apa, gaze, telecomunicatii, canalizare, termoficare, etc

– politia locala, aflata in coordonarea primariilor

– directiile de evidenta a populatiei

– educatia (scolile), etc

Deci, majoritatea actelor primariilor vor fi secretizate. Se lucreaza la adoptarea unui HG pe tema asta care va fi tot secret, ca e de siguranta nationala (prin care primarii vor fi abilitati sa clasifice orice informatii doresc). Ce va scrie in el nu vom sti.

Daca aveam dreptul la informatii de interes public si puteam sa ii cerem primariei sa ne comunice diverse hotarari/documente pentru a vedea ce scrie in ele si le puteam ataca in instanta daca erau adoptate cu incarcarea legii, acest drept a fost abrogat. Nu ni se vor mai comunica, deoarece vor fi clasificate si nu vom mai putea ataca nimic pentru ca nici macar nu vom mai sti ca exista.

Cam ce va insemna asta:

– va mai aduceti aminte de PL-x 47/2023 privind mobilitatea urbana durabila, asa zisa lege a oraselor de 15 minute, adoptata pe 10 mai? A creat mare o mare reactie negativa in randul cetatenilor, o lege cadru, cu idei de principiu. Pentru implementare au atributii nu numai ministerele de resort, ci si autoritatile si institutiile publice conexe, adica si primariile. Toate temerile dvs vor putea fi puse in practica prin acte normative nelegale, dar nu vom putea avea nici macar cunostinta de ele ca sa le atacam, ca vor fi clasificate;

– politia locala coordonata de primarii. Ne vom trezi ca face politistul de la locala ce vrea, il vom critica pe respectivul, insa de fapt el va pune in practica cum a fost „coordonat”, noi habar neavand de asta pentru ca actul e clasificat si nu avem acces la el, dar politistul de locala e obligat sa il puna in aplicare pentru ca pentru el e act normativ in vigoare si nici nu ne poate spune de ce scrie in el, ca e infractiune

– evidenta populatiei, adica cei care elibereaza cartile de identitate fizice/electronice. Pot fi instituite reguli despre care nu avem habar, prin acte nelegale, dar nu vom acea acces la ele pentru ca sunt clasificate. Ni se va spune numai ca nu se poate, ne vom revolva pe functionarul de la ghiseu, dar ala nu face altceva decat sa puna in aplicare un act normativ

– scolile. Tot felul de reguli aberante, care nu vor putea fi atacate pentru ca nu avem acces la actele care au stat la baza lor, fiind clasificate,

si tot asa.

Nimeni nu va putea sa ne spuna nimic, chiar daca stie ce scrie in ele si se crede nedreptatit ca ii reprosam lui, nefiind din vina lui, ci reiese din actul pe care il pune in aplicare ca e obligat. Daca ne-ar spune, ar savarsi o infractiune pentru ca ar divulga informatii secrete, actul fiind clasificat.

In toata aceasta „constructie” va fi bagat si avocatul pentru ca el va avea acces la aceste documente, deoarece sunt redactate toate proiectele prin care avocatului sa ii dea „din oficiu” acces la aceste documente (ORNISS) pentru a se mima dreptul la aparare al dvs.

Insa, avocatul nu va putea sa va spuna dvs nimic ca si client sau cetatean, ca daca o face, divulga informatii clasificate, ba chiar veti fi informati ca puteti sa ii faceti plangere avocatului.

Asa ca avocatul va fi cel care pe de o parte nu poate sa spuna ca e infractiune, pe de alta parte, tot se va trezi cu plangeri disciplinare din partea dvs si uite asa se creeaza „infrastructura” sa fie „eliminati” avocatii care deranjeaza.

Asta este numai o piesa dintr-un puzzle mai mare. O sa continui in alta postare.

Va las sa va ganditi intai la ceea ce am scris mai sus, indiferent ca sunteti cetateni afectati, angajati ai primariilor, politisti de comunitara, profesori, avocati etc.

Ceea ce se intampla azi in interiorul avocaturii este „cuiul lui Pepelea”.

Toti stiu: servicii, parlamentari, sistem judiciar, dar nimeni nu intervine. Au ordin sa nu se bage sau nu zic nimic sa nu isi piarda scaunele.

Toti asteapta rezultatul final, daca „avocatii vor fi sau nu cineva”.

Si toti au speranta ca poate avocatii vor rezolva.

Insa, in interiorul avocaturii au folosit principiul dezbina si cucereste. Asa ca avocatii sunt dezbinati si sparti in nspe grupulete, ca sa nu poata sa faca opozitie.

Depinde atat de avocati sa dea dovada de maturitate si sa se gandeasca ca ceea ce se va intampla in viitor in tara asta depinde de ei.

Depinde si de dvs toti, sa ne ajutati, direct sau indirect.

Mobilizati-va … CREIERUL! GANDITI!

Daca nu se va stopa asta, dupa aceea nu vom mai avea posibilitatea sa facem ceva. Se inchid toate parghiile.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Așteptăm ca și rezultatele alegerilor locale, parlamentare și europene să fie tot secret de stat, care evident pot afecta siguranța națională. Ce dezastru ar fi pentru siguranța națională dacă am afla că vecinul nostru, infractorul imbecil cu un cazier mare cât casa a candidat în secret pentru funcția de primar și a ieșit câștigător chiar dacă nu a fost votat de nimeni pentru că nu se afla pe liste? Nu s-ar revolta cetățenii și ar afecta siguranța patriei?
    Această lege 327/2022 precum și PL-x 47/2023 ne transformă pe noi, oamenii de rând în niște vite care nu trebuie să înțeleagă nimic pentru că dobitocul nu înțelege nimic ci, sub biciul autorităților, doar să răspundă la niște comenzi date de acestea; „hăis”, „cea”, „cuțu, cuțu”, „marș”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button